Dragi dnevnik: Pismo WordCampa v San Franciscu

dragi dnevnik,

To je bilo prvič, da sem odšel v WordCamp San Francisco. Slišal sem, da gre za “materinstvo” WordCampsa, in nisem bil razočaran. Hodniki v konferenčnem centru Mission Bay so bili glasni ob šantu navdušenja in dobrega pogovora – tam je bilo približno 800 WordPress obiskovalcev!

Preden pa začnem v WordCampu, naj se podam nazaj in vam povem eno stvar o četrtek zvečer. Organizatorji WordCampa (svetovalci?) So priredili sprejem za predavatelje Avtomatski pisarne (te pisarne so super, o tem pa več o tem kasneje). Takoj ob netopirju sem spoznal Matta Mullenwega (v redu!) In se mu zahvalil za ustvarjanje izdelka, ki mi omogoča preživetje. Je zelo zen in ponižen. Če ga še nikoli niste slišali govoriti, pojdite na blagajno Pogovor o stanju besede 2013. Po končanem branju tega, seveda.

V redu, naslednje vam želim povedati:

Seje

Če ste že kdaj bili v WordCampu (no, seveda niste – ste Dnevnik – ampak me šalite) … no, butasti mora v enem času izbrati med tremi ali štirimi čudovitimi sejami. Letošnji tabor je imel samo dve skladbi: eno za Razvijalci in oblikovalci in drugo za Uporabniki in podjetniki.

Svoj čas sem razdelil precej enakomerno med obema, odskočil sem naprej in nazaj, odvisno od teme seje in si občasno želel, da bi se lahko lociral (hvala bogu za WordPress.tv kjer seje živijo naprej)!

WordCamp seja

Seja Marka Jaquitha

Skladba za razvijalce / oblikovalce je bila težka za tematske teme, kot so internacionalizacija, navdihujoče oblikovanje in strokovni nasveti za razvijalce tem. Skladba uporabnika / podjetnika ni bila niti za dobro srce. Spoznala sem BuddyPress in MultiSite, nasvete za delo pri projektu s partnerji, ki niso tehnologični, in načine, kako prispevati k WordPress skupnosti (tema, ki mi je blizu in draga!).

Morda se sprašujete, zakaj sem bil na sprejemu za govornike … No, o tem moram govoriti Sodelovanje in konkurenca. Tukaj je spodnja točka: bodite prijazni, pomagajte pri izenačevanju drugih in bodite konkurenčni na način, da bo vaše izdelke izboljšal.

Ljudje

WordCamp prijatelji

Fotografsko prispevanje Raquel Landefeld

Seje so bile informativne in vse, toda prava čarovnija WordCampa se je dogajala na hodnikih in okrog miz za kosilo. Toliko junakov, ki jih občudujem v skupnosti WordPress v ENEM LOKACIJI. Poleg tega toliko prijateljev, ki sploh nisem vedela, da želim spoznati, ampak sem bila srečna.

Tukaj malo pogovora, velik vrtilec pogovora tam. Mislim, trajalo bo nekaj časa. Samo tako, da sem držala ušesa odprta, sem nabrala odlične nasvete o orodjih, ki jih bom uporabila (zlasti za razvoj in uvajanje), postopek delovnega toka (uporabljam nadzor nad različicami, GIT OFF My BACK) in stvari, za katere sploh nisem vedel, da kar je treba vedeti, kot je filozofija, kje se tema konča in vtičnik se začne.

Ampak Dnevnik, to ni bil čas, da bi bil samo muha po steni in poslušal. Zraven sem stopil in se predstavil ljudem, ki jih želim spoznati Pippin Williamson, Siobhan McKeown, in Morten Rand-Hendriksen. Videti so večje od življenja na spletu, v resničnem življenju pa so le kul, zemeljski ljudje.

Želite vedeti skrivnost širjenja omrežja? Udeležite se WordCampa!

Swag

O moj bog, lahko bi sestavil celotno omaro iz majic WordPress! Sponzorjev WordCampa je bilo vsaj osem različnih podarjenih majic (večina jih je gostila podjetja) in uradni WordCamp San Francisco. In nalepke? Bilo je dovolj, da sem svoj prenosnik prekrila kot ena velika nalepka odbijača WordPress.

WordCamp San Francisco Swag

WordPress majice so tedne vredne Poglej, mama, brez perila!

Ko bom naslednjič odšel v tabor, mi sploh ne bo treba spakirati srajc. Razen če ga vsi sponzorji ne vklopijo in ne podarijo kape, v tem primeru bom kupil nove majice.

The Party

Dva polna dneva sej WordCamp in moji možgani so bili izčrpani. Bil sem pripravljen na malo R&R s svojimi novimi tabornimi prijatelji. Ko so bila opravljena sobotna zasedanja, so bili vsi povabljeni v svetle nove avtomatske pisarne na Hawthorne St..

WordCamp po zabavi

Fotografsko prispevanje Naoko Takano

Pogovorimo se o avtomatskih pisarnah za sekundo – spodaj je na voljo oblikovalska kuhinja (prehrambeni napad!), Hladilnik, napolnjen z vsem, kar je potrebno za napajanje pametnih možganov, kopalnica, ki se počuti kot joga studio, muzej t majice iz WordCampsa mimo… in dobite to… zaprto parkirno mesto!

Kot da eno nadstropje ni bilo dovolj, je tudi zgoraj zgoraj. V drugem nadstropju so grozdi kavč in stoli, ki se uporabljajo za skupinski delovni prostor, veliko prodajnih mest za polnjenje naprav in Rock Band nastavitev za noro mahanje po mikrofonu. O ja, in mizo za shuffleboard. In neskončna ponudba Kokesov. Pazi, Matt, morda bi se lahko samo prijavil.

Fotografija, ki se uporablja z dovoljenjem Jakija Levyja (http://www.flickr.com/photos/jackomo/9381307959/in/photostream/)

Fotografsko prispevanje Jaki Levy

Ok, torej nazaj na zabavo. Veliko odprtega prostora za druženje, ples in igranje na bazenu. DJ je napeval melodije in jih blagoslovil, barmani pa so pijačo ohranjali. Za prigrizek je bilo celo WordPress piškotov. Na splošno je bil odličen čas, da dobre zveze ohranimo v sproščenem vzdušju.

Govori se, da je bilo na karaoke skupaj tudi po VNOSU. WordCampers vedo, kako se zabavati.

Dan prispevanja!

Od 11. ure v soboto do 11. ure v nedeljo so se pisarne Automattic preoblikovale iz zabave v večji delovni prostor. Na desetine zložljivih miz je bilo postavljenih in koši (BINS!) Podaljševalnih kablov so bili sprejeti, da bi sprejeli skoraj 200 ljudi, ki so se pojavili, da bi pomagali izbiti nekaj dela skupnosti WordPress.

Dan avtorja besedila WordCamp

Fotografsko prispevanje Naoko Takano

To ni bil samo “hekerski” dan, izvajali so se vse vrste WordPress dela, na primer odgovarjanje na podporna vprašanja, posodabljanje dokumentacije in popravljanje vozovnic. Če bi bili naokoli WordPress.org v soboto ste morda opazili vihar aktivnosti!

Vsi so bili razdeljeni na manjše ekipe in so bili zadolženi za določeno podporno področje. Kul je bilo videti toliko različnih spretnosti, ki se uporabljajo skupaj za pogon WordPress skupnosti. V primeru, da se sprašujete, kako se lahko vključite?, tukaj je osnovni premaz.

“Do naslednjič

Vse dobre stvari se morajo končati, tudi letošnji WordCamp, vendar to ne pomeni, da zabava neha. Navdušen in navdušen sem, da preizkusim stvari, ki sem se jih naučil in spremljam s svojimi novimi prijatelji na spletu.

Če želite prebrati še bolj super zgodbe iz WordCampa v San Franciscu, si oglejte to krasno zbirko člankov ali poiščite #wcsf na Twitterju.

Še ena stvar, preden se odjavim … Vedeti morate, da WordCamp San Francisco ni edini WordCamp na svetu – letos jih je bilo že 74! Zajemalko lahko dobite na najbližjem WordCampu točno tukaj.  upam da te kmalu vidim!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me