Je WordPress še vedno najboljši vir brezplačnih tem WordPress?

Izbira teme je ena najpomembnejših odločitev, ki jo lahko sprejmete pri postavitvi spletnega mesta. Tematski imenik WordPress je že dolgo prvo pristanišče za uporabnike WordPress, ki želijo oblikovati svoje spletno mesto, vendar so se pozno pojavila vprašanja, ali je to najboljša možnost, na katero se lahko zanesejo lastniki spletnih mest – in razvijalci tem..

Nedavno zmanjšanje razlikovanja med funkcionalnostjo in predstavitvijo s strani Skupina za pregled teme WordPress je postavil vprašanje, ali je WordPress.org še vedno najboljši vir brezplačnih tem WordPress. V tem članku bomo pokrpali ozadje nedavne kerfuffle, razmislili, ali naj bo WordPress.org še vedno privzeta destinacija za iskanje brezplačnih tem WordPress, in opozorili na nekatere koristne alternative. Začnimo z nekaj ozadja!

Kaj je vse skupaj?

Nadzor med migracijo vsebine je bistvo večine nedavne drame. Kot Gostilna WP opozoril je, da je ekipa za pregled tem že nekaj časa vzpostavila ustaljeno politiko, ki je avtorjem tem prepovedala določanje generacije uporabniške vsebine. Obrazložitev tega je izredno smiselna: uporabniki ne smejo izgubljati podatkov pri spreminjanju tem.

Na žalost med postopkom selitve tematskih zahtev iz Codexa v njihov novi dom v Priročnik za pregled teme, ta zahteva je bila izpuščena. Chip Bennett je povzetek manjkajočih delov objavil maja 2015. Spodaj je naveden še posebej relevanten odsek:

Predstavitev glede na funkcionalnost
Ker je namen Teme opredeliti predstavitev uporabniške vsebine, se Teme ne smejo uporabljati za določanje generacije uporabniške vsebine ali za določanje možnosti ali funkcionalnosti spletnih mest, ki niso povezane s temo..

Če skratka skratka, je bil rezultat vsega tega, da so bile teme na WordPress.org v nekem obdobju neskladno pregledane, medtem ko sta dve spletni verziji istočasno lebdeli v spletu..

Ko se je ekipa WordPress (retrospektivno) zaostrila pri nedosledno uporabljenih smernicah, so številni razvijalci brezplačnih tem seveda začeli čutiti ščepec, saj so bile prej sprejete teme nenadoma zanikane in se soočajo z dragim dodatnim razvojnim delom, da se stvari popravijo..

Codeinwp je brezplačno izdal nedavno temo Parallax One, vendar jo je v celoti izpustil iz imenika WordPress – v veliki meri kot odgovor na to, da je bil omenjen v prvotni razpravi skupine za pregled tem. To temo so podrobno obravnavali v julijskem poročilu o preglednosti. Torej, kaj ima vse to z bejzbolom z vami lastnikom spletnega mesta? Poglejmo to.

Zakaj bi morali lastniki spletnih strani skrbeti za industrijo, ki se prepira po brezplačnih temah?

Iz zgoraj naštetega obstajata dva načina, ki jih lastniki spletnega mesta morda premišljujejo:

  1. V preteklosti so se očitno uporabljali neskladni standardi pri vstopu v uradni imenik tem. Razvijalci to ne predstavljajo samo neprijetnosti, ampak je morda še toliko težje dobiti podporo obstoječim temam, ki se razpadajo. Zaskrbljujoča je tudi ideja, da je tema lahko veljavna danes in jutri že jutri.
  2. Nekateri zakoniti razvijalci tem, kot je na primer, so brezplačno navajali kakovostne teme povsem ločeno od uradnega imenika, tako da očitno ni več edina oddaja v mestu.

Dodajte dejstvo, da mnogim lastnikom spletnih mest preprosto ne bo mar za razlikovanje med predstavitvijo in funkcionalnostjo, dokler tema zadovolji njihove potrebe in lahko vidite, zakaj bi ljudje morda začeli razmišljati o iskanju brezplačnih tem drugje. Oglejmo si nekaj možnosti.

Nadomestni viri za kakovostne brezplačne teme WordPress

Beseda opozorilo, preden začnete iskati brezplačne teme WordPress zunaj prijetnih omejitev v uradnem imeniku: tu je vaša raven odgovornosti na vaših ramenih. Odhajate od dodatnega udobja in varnosti, ki vam ga ponuja posebna skupina za pregledovanje tem. Ko je ta ukrep odveč, si poglejmo nekaj trdnih brezplačnih virov.

WPExplorer.com

Najboljše brezplačne teme WordPress

Upajmo, da do zdaj veste, da ponujamo brezplačne teme samo za naše bralce! Vse naše teme so bile ustvarjene z varno in veljavno kodo, poleg tega pa teme, kot je tema Zero WordPress, brezplačno vključujejo vrhunske funkcije. Imamo veliko odličnih brezplačnih tem za podjetja, bloganje in portfelje ter predstavitve v živo, tako da si lahko ogledate vse teme teme v akciji. Želijo več? Številne naše teme imajo na Creative Marketu vrhunske različice, ki imajo dodane možnosti za prilagajanje tem in podporo za vrhunske teme.

JustFreeThemes

Samo brezplačne teme.

JustFreeThemes izpolnjuje več kot 400 visokokakovostnih brezplačnih tem, vključno z priljubljenimi, kot sta Zerif Lite in Lifestyle. Predstavitve v živo in skrbniški demo so na voljo za večino tem, tako da lahko pred zagonom zmetate pnevmatike. Če iščete določeno rešitev, lahko brskate tudi po kategorijah, kot sta bloganje ali e-trgovina.

FabThemes

Fab teme

FabThemes na prvi pogled izgleda precej solidno, na krovu ima več kot sto elegantnih videza brezplačnih tem. Iščete lahko po posameznih kategorijah, kot sta e-trgovina in hrana, dobrodošla je tudi možnost iskanja po barvah. Vključen je tudi sistem ocenjevanja s petimi zvezdicami, da boste dobili malo več vpogleda v uspešnost posameznih tem za druge ljudi.

Na drugi strani so bile v času pregleda možnosti predogleda za vse teme izključene. S klikom na povezavo za predogled je preprosto prišlo do 404. Prepričani smo, da je to začasen kolcanje, vendar hkrati to ni problem, na katerega boste naleteli na WordPress.org!

Ali bi se morali lastniki spletnih mest oddaljiti od WordPress.org?

Če imate na trgu brezplačno temo, je WordPress.org še vedno največji vir tam in to se verjetno ne bo kmalu spremenilo. Trije alternativni ponudniki brezplačnih tem, ki smo jih izpostavili zgoraj, ponujajo resnično zanimive možnosti tematike, vendar preprosto ne morejo konkurirati globini možnosti, prikazanih v uradnem imeniku tem..

Prav tako ne bi smeli podcenjevati količine virov, ki so namenjeni temu, da teme v uradnem imeniku postanejo kakovostne, varne in skladne z najboljšimi praksami. Čeprav vsi trdijo, da temeljito pregledujejo teme, noben drug ponudnik brezplačnih tem nima takšne infrastrukture, kot jo ima WordPress.org.

Predlagamo smiselno strategijo, da bi najprej pregledali najbolj priljubljene brezplačne teme na WordPress.org, nato pa si na hitro ogledali naše tri možnosti zgoraj. Tako večino podlag pokrijete v najkrajšem možnem času in si zagotovite najboljše možnosti za iskanje zanesljive brezplačne teme, ki ustreza vašim potrebam.

Zaključek

Nedavna stiska zaradi kriterijev sprejemanja na WordPress.org je bila zmedena. Dolgoročno gledano je to za vse zainteresirane. WordPress.org je bil prisiljen pospraviti svoj akt v smislu standardizacije meril za sprejemanje (dobra novica za vse navsezadnje), neodvisni ustvarjalci brezplačnih tem pa so spodbudili, da raziskujejo nove zanimive možnosti seznamov..

Spletna mesta, kot sta WPExplorer in zgoraj omenjena druga, predstavljajo resnično alternativo za iskanje brezplačnih tem, vendar so njihovi zalogi in viri za pregled še vedno daleč za uradnim imenikom. Za zdaj WordPress.org še vedno ostaja najboljši splošni vir brezplačnih tem glede na veliko količino, vendar se lastniki spletnih mest priporočajo, da preučijo druge možnosti, saj boste morda drugje našli več funkcij in boljše kodo..

Radi bi slišali vaše misli. Ali menite, da je WordPress.org še vedno edina igra v mestu ali ste začeli preverjati nadomestne sezname? Stopite v stik in nas obvestite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me