Kako uspeti kot WordPress razvijalec – Intervju z Davidom Rashtyjem iz CreativeMinds

Skupnost WordPress je polna fantastičnih ljudi, ki počnejo fantastične stvari – med njimi so blogerji, prostovoljci in podjetniki. Pred kratkim sem se imel priložnost pogovarjati z enim od teh neustrašnih podjetnikov WordPressa: Davidom Rashtyjem, ustanoviteljem CreativeMinds.

CreativeMinds, ustanovljen leta 2008, ponuja WordPress vtičnike, razširitve Magento in razvoj po meri za obe platformi. Rashty ima več kot 20 let izkušenj z delovnimi mesti na izvršni ravni pri več zagonih in se je v skupnost WordPress podal na tipičen način: bloganje. Zagon, za katerega je delal, je za svojo blogersko platformo izbral WordPress, in ko zunanji vtičniki, ki so jih uporabljali, niso bili namenjeni njuhanju, so na koncu kodirali svoje.

V tej objavi bom delil poudarke mojega intervjuja z Rashtyjem (ki sem ga lažje uredil zaradi dolžine in jasnosti), vključno z njegovimi priporočenimi aplikacijami in kritičnimi razmišljanji o trenutnem sistemu vtičnikov WordPress.

1. Kaj vse o ustvarjalnih mislih sploh gre

CreativeMinds je podjetje, ki stoji za vtičniki, kot sta CM Tooltip Glossary in CM Ad Changer. Morda ne veste, kako se je začelo podjetje – in koliko dela je vloženih v te izdelke. Tukaj je povedal Rashty:

Naše podjetje WordPress se je začelo kot stranski projekt, ko smo delali na drugem podvigu in počasi postajali glavni. Osredotočeni smo na razvoj edinstvenih in močnih izdelkov, ki temeljijo na WordPressu, kjer verjamemo, da rešitve ne obstajajo, ali pa ne, kot bi jih radi imeli.

V vsak izdelek vložimo veliko časa in poskušamo dati neko dodano vrednost v funkcionalnost, zaradi česar so uporabniški vmesnik in UX enostavni in intuitivni ter naredimo številne teste pred izdajo. Vedno smo prvi kupci svojih izdelkov, ki nam omogočajo razumevanje, kaj manjka. Ko jih izdamo, od uporabnikov dobimo veliko idej in povratnih informacij.

2. Kako deluje njihova ekipa

Mislil sem, da je ta košček odličen, saj resnično ponazarja spletno poslovanje v naši dobi globalizacije. Rashty je pojasnil, da je ekipa CreativeMinds razporejena na treh celinah:

Naša ekipa se je v zadnjem letu povečala in zdaj sestavlja 15 ljudi (ne vsi delajo s polnim delovnim časom). Razdeljeni smo v več skupin: produkt, trženje, oblikovanje, storitve za stranke in oblikovanje navodil.

Razširjeni smo po treh celinah. Naši razvijalci so v Evropi, trženje pa v Izraelu in ZDA. Deloma smo virtualni, delno pa ne. Imamo pisarno v Evropi in pisarno v Izraelu, vendar nekateri člani naše ekipe delajo od doma.

3. Katere programe in aplikacije priporoča

Upravljanje mednarodne ekipe – in obvladovanje običajnih stresov, težav in potreb podjetja – je lahko izziv. Da bi vsi ostali na isti strani, Rashty in njegova ekipa uporabljajo aplikacijo za upravljanje projektov Asana.

Tu je seznam več programov in aplikacij, za katere mi je Rashty povedal, da priporoča:

  • Pomoč skavtu za podporo strankam
  • Moz za optimizacijo iskalnikov (poleg Google Analytics)
  • Noro jajce da vidite, kaj kupci počnejo na spletni strani CreativeMinds
  • Monitis za sledenje uspešnosti in zanesljivosti strežnika
  • Google Dokumenti za pomoč pri načrtovanju in upravljanju

4. Kako ustvarja ideje za vtičnike WordPress

Sestavljanje idej za vtičnik je lahko najtežji del razvoja. Rashty je pojasnil svoj postopek:

Ideje prihajajo od strank, s katerimi sodelujemo, in iz lastnih želja in sanj. Niso se vsi izkazali za zelo uspešne. Razvili smo več izdelkov, ki smo jih vrgli v smeti ali ponovno uporabili je na kakšen drug način. Vedno začnemo z nekaj osnovnega MVP (Minimum viable product), ki ga vržemo ven, da vidimo povratne informacije in nato začnemo rast izdelka. Trenutno delamo na šestih novih izdelkih. Rekel bi, da imamo polovico idej o izdelkih od kupcev, polovico pa interno.

5. Kaj misli o modelu brezplačnih vtičnikov

Eden najbolj intrigantnih delov moje razprave z Rashtyjem je vključeval njegove poglede na način, kako so WordPress vtičniki trenutno predstavljeni in razmišljani. Zelo je kritičen do modela brezplačnih vtičnikov:

Uporabniki cenijo dejstvo, da je za WordPress izdelke potrebno veliko časa in truda za razvoj, še več pa za njihovo podporo. Nekateri uporabniki še vedno verjamejo, da bi morali biti vsi WordPress izdelki brezplačni. Mislim, da ta brezplačni model ne deluje: od 30.000 vtičnikov na WordPress.org 95% ni dobro vzdrževanih ali napisanih v skladu s standardi WordPress, kar povzroči konflikte in težave, ko so nameščeni.

V njegovem idealnem svetu bi premium vtičniki imeli večjo vlogo in prejeli večje mesto v središču pozornosti skupnosti:

Mislim, da bi WordPress / Automattic moral spremeniti način delovanja in interakcije z razvijalci vtičnikov in jih podpirati. Smo del tistega, zaradi česar je WordPress tako odlično okolje in smo del ekosistema WordPress … Poskušam reči: pomagajte nam in podprite naša prizadevanja.

Kot primer, Magento by AOL ponuja brezplačen katalog, v katerem lahko vsak razvijalci naštejejo svoje razširitve – ne glede na to, ali so brezplačni ali premijski – ter dobijo povratne informacije in podporo strankam. To pri WordPressu ni mogoče… Če ni sposobnega preživeti modela, ki bi ga WordPress stal in potiskal, potem ne bomo videli preveč odličnih vtičnikov.

Vprašal sem ga o njegovem položaju in odgovoril je še naprej:

Drug vidik tega vprašanja je, da mnogi obstoječi vtičniki niso napisani v skladu s splošno sprejemljivimi standardi in niso dobro podprti. Pri podpori strankam se moramo spoprijeti s temi vtičniki. Ponavadi si razlagamo, zakaj drug vtičnik, ki so ga namestili, povzroča težave, ker ni napisan pravilno. V mnogih primerih kažejo tudi napake JS / PHP.

Moje stališče je, da mora imeti WordPress trajnostni model, za katerim bo WordPress stal in celo potiskal, da bo razvijalcem vtičnikov omogočil razvoj in podporo svojih izdelkov..

6. Njegovi najljubši vtičniki WordPress

To ne pomeni, da je Rashty premaknjen na vsak vtičnik, ki obstaja. Daleč od tega. Prosil sem ga, naj našteje le nekaj svojih najljubših vtičnikov iz skupnosti:

ljubim Relevanssi občasno sem tudi v stiku z razvijalcem. Dela se odlično in ima čudovit izdelek. Zelo nam je všeč tudi Visual Builder obrazcev kar je manj znano kot alternative.

Prosil sem ga tudi, naj poudari nekaj vtičnikov CreativeMinds, za katere meni, da so nekateri najboljši:

Mislim, da imamo poleg gesla za Tooltip še nov nov izdelek, ki smo ga pravkar izdali, imenovan OnBoarding Plugin, ki je odlično orodje za vodenje in uporabniško izkušnjo, na katerega smo zelo ponosni.

7. Trenutni projekti podjetja

Rashty je bil dovolj prijazen, da nam je predstavil nekaj prihajajočih ponudb CreativeMinds:

Kuhamo več vtičnikov: Novi vtičniki WordPress Reports, ki bodo platforma za ustvarjanje poročil za različne potrebe in primere uporabe. Vtičnik za upravljanje video tečajev, ki bo pomagal pri spremljanju in nadziranju video lekcij, poenoten katalog izdelkov za združitev med več katalogi e-trgovine, kot sta EDD in WooCommerce, ter več novih izdelkov, ki so še v fazi načrtovanja.

8. Njegova upanja za prihodnost podjetja

Z leti dela za njim sem Rashtyja prosil, naj se veseli prihodnosti. Pojasnil je, kako predvideva, da se bo trg WordPress razvija v prihodnjih letih in kakšno vlogo pri tem lahko igrajo CreativeMinds:

Mislim, da se WordPress trg še vedno razvija in blagovne znamke še vedno gradijo same. Radi bi videli CM kot cenjeno blagovno znamko za odlične izdelke WordPress, enako kot na EDD / WooCommerce / Yoast / ElegantThemes in druge dobre blagovne znamke …

Verjamem, da bo trg, ki ga imamo, naraščal. Več organizacij in podjetij uporablja WP kot rešitev za vsebino in e-trgovino, zato potrebujejo visokokakovostna, zanesljiva orodja za upravljanje svojih vsebin in spletnih mest. Potrebe po takih orodjih se bodo šele stopnjevale, zato mislim, da je to, kje si prizadevamo, imeti veliko izbiro odličnih orodij WordPress..

Zaključek

David Rashty je na trgu vtičnikov WordPress doživel veliko uspeha in vedno je zanimivo slišati perspektivo razvijalca.

Sporočite nam, kaj menite o tem, kar je rekel: Ali uporabljate katerega od priporočenih programov? Ali ima prav glede modela brezplačnih vtičnikov? Objavite v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me