WordPress 3.9 je tu: Kaj pričakovati pri posodabljanju

Andrew Nacin je ravno napovedal izdajo kandidatka za drugo izdajo WordPress 3.9, in prav danes WordPress 3,9 “Smith” je bil izdan.

Kot pri vseh večjih posodobitvah WordPress-a bo tudi 3.9 na WordPress platformo dodajalo nove funkcije. Kandidata za izdajo sem vzel za ogled, kaj lahko pričakujemo od te prihajajoče izdaje.

Predogledi gradnikov dodani orodju za prilagajanje teme WordPress

Prilagajalnik tem je bil v WordPress v različici 3.4 dodan junija 2012. Bil je odličen dodatek platformi WordPress, vendar sem se mu vedno zdelo omejujoče. Medtem ko ste si lahko ogledali barve nove teme in spremenili meni in sliko glave; niste mogli dodati gradnikov.

To je pomenilo, da območij pripomočkov, kot je stranska vrstica, ne morete naseliti s podatki. Zato je predogled običajno pokazal en stolpec vsebine namesto dveh.

WordPress 3.9 to omejitev reši z novim predoglednikom gradnikov gradnikov.

WordPress Live Widget Previews

WordPress doda element menija za vsako območje gradnikov na vašem spletnem mestu. Ko kliknete gumb »Dodaj pripomoček«, se plošča, napolnjena z vsemi razpoložljivimi pripomočki, drsi na desno. Po pripomočkih lahko iščete tudi pripomočke.

Ko dodate gradnik na ta način, se bo takoj prikazal v predogledu.

Dodajanje gradnika v program za prilagajanje tem

Predogled predogledov deluje v praksi odlično. Zame je končno prilagoditelj prilagodil praktično orodje, ki ga bom uporabljal na svojih spletnih straneh.

Ta nova funkcija je bila uvožena v jedro iz vtičnika z naslovom Prilagoditelj pripomočkov. Priporočam, da preizkusite vtičnik, če želite prikazovati predogled, kako deluje novi predoglednik pripomočkov.

TinyMCE

Odprtokodni urejevalnik WYSIWYG TinyMCE, sicer znan kot vizualni urejevalnik WordPress, je bil posodobljen na različico 4.0.21.1.

Kot nekdo, ki pri pisanju onemogoči vizualni urejevalnik, mi sprva ni bilo jasno, kaj se je spremenilo.

Zdi se, da se ikone, ki so navedene v vizualnem urejevalniku, rahlo spremenijo. To je posnetek zaslona vizualnega urejevalnika v programu WordPress 3.8.

Stara različica TinyMCE

To je posnetek zaslona vizualnega urejevalnika v prihajajoči izdaji programa WordPress 3.9.

Nova različica TinyMCE

Iz zgornje vrstice vidite, da je bila za narekovajem dodana nova ikona. Ko kliknete to novo ikono vrstice, lahko v vsebino dodate vodoravno črto.

Sprva sem mislil, da je možnost za moteče prosto pisanje je bil popolnoma odstranjen iz WordPress-a. Toda ob natančnejšem pregledu so ikono za urejanje motenj preprosto premaknili v skrajno desno stran urejevalnika. Zdi se, da je to bolj praktično mesto za prikaz te ikone, saj se ne uporablja za spreminjanje vsebine.

Celoten posnetek zaslona vizualnega urejevalnika

Vidite, da je bila ikona za “Prilepi iz Worda” odstranjena iz spodnje vrstice. Zdaj lahko kopirate vsebino iz Worda, tako da preprosto kopirate in prilepite, in ne skrbite za kopiranje neželene stilske kode. Oblikovanje lahko popolnoma odstranite, če omogočite možnost »Prilepi kot besedilo«.

Namestitev novih tem WordPress

WordPress je prenovil tudi novo področje namestitve teme. V WordPressu 3.8 je na glavni strani prikazana iskalna vrstica s filtrom funkcij, ki omogoča natančnejše iskanje.

Stari način namestitve novih tem

V WordPressu 3.9 so stvari videti lepše.

Namesto da bi bil prikazan na strani za iskanje, je iskalna vrstica premaknjena v navigacijski meni in je zdaj prikazana na vseh straneh. To je očitno bolj praktična rešitev.

Prav tako je možnost nalaganja teme premaknjena iz glavnega menija in postavljena desno od besedila »Dodaj teme« na vrhu vsake strani. Povezava v meniju “Najnovejša” je bila tudi preimenovana v “Najnovejša”, nedavno posodobljeno stran pa je nadomestila stran za priljubljene teme.

Nov način namestitve novih tem

Filter funkcij je bil odstranjen z glavne strani in premaknjen na svojo edinstveno stran. Možnosti so zdaj prikazane navpično, ne vodoravno.

Filtriranje tem WordPress

Nova postavitev območja namestitve teme je videti veliko bolje zaradi posnetkov zaslona na domači strani. Upajmo, da bo WordPress predstavljene modele redno vrtel, tako da se ne bodo oglaševali isti modeli vse leto.

Seznami video in zvočnih seznamov

Galerije so se izkazale za zelo priljubljene pri uporabnikih WordPressa. WordPress so na ta koncept razširili z dodajanjem možnosti seznamov predvajanja za avdio in video datoteke.

Deluje na popolnoma enak način kot dodajanje fotografij v galerijo. Če naložite zvok ali video, boste videli novo možnost za ustvarjanje seznama predvajanja.

Ustvarjanje seznama predvajanja zvoka

Kot običajno WordPress omogoča urejanje naslova, napisa in opisa naloženih datotek. Opis za avdio posnetke se samodejno vnese s potegom podatkov iz ID3 oznak.

Ustvarjanje seznama predvajanja zvoka

Na zadnji strani lahko uredite vrstni red skladb ali video posnetkov. Seznami predvajanja lahko prikažejo seznam skladb z imeni izvajalca in prikažejo slike.

Urejanje seznama predvajanja zvoka

Nov seznam predvajanja si lahko ogledate neposredno iz vizualnega urejevalnika. Presenetilo me je, kako tečen je predvajalnik zvoka in kako hitro je prehajal med izbirami skladb.

Predogled zvočnega seznama predvajanja

Galerije in naslovi HTML5

WordPress so dodali Različice HTML5 galerijskih in napisov. Izvedli so tudi nekaj manjših prilagoditev stilov načina ravnanja z napisom.

HTML4 je predhodno slikam z napisi dodal deset pik širine. Imajo odstranila te slikovne pike in tudi odstranjeni slogi napisov v uredniku.

Spodnji posnetek zaslona prikazuje, kako izgledajo napisi z uporabo HTML4.

Napisi z uporabo HTML4

Ta posnetek zaslona prikazuje, kako se bodo stvari z uporabo HTML5 zdele naprej.

Napisi z uporabo HTML5

In počitek …

Kot običajno WordPress 3.9 uvaja veliko sprememb, ki bodo vplivale na razvijalce, vključno z:

Z branjem seznama lahko vidite zaostanke vseh dodanih funkcij in uporabljenih popravkov Blog za WordPress Core. Če želite preizkusiti najnovejšo različico WordPress-a v testnem okolju, lahko to storite tako, da namestite Beta tester WordPress vključiti.

WordPress 3.9 je uradno prispel. Za tiste, ki nimate omogočenih samodejnih posodobitev tem, ne pozabite ročno posodobiti WordPress 3.9, ali pa se pri najemu prepričajte posodobitev za WordPress 3.8.3 saj obravnava napako, ki jo najdemo v 3.8.2.

Hvala,
Kevin