20+ kvinnor i WordPress du borde följa

20+ kvinnor i WordPress du borde följa

Efter att mitt inlägg har valt ut tio personligheter i WordPress bör du följa, fick jag flera kommentarer och e-postmeddelanden med frågan varför det inte fanns några kvinnor på listan.

Det fanns inget medvetet skäl till varför jag inte inkludera alla kvinnor, men jag skulle vara den första att erkänna att det var dålig form från min sida. Det finns gott om kvinnor i världen av WordPress som är värda att nämna. Med det i åtanke, satte jag mig för att producera en uppföljning till min “tio personligheter” -post och presentera för dig under 11 kvinnor i WordPress som du borde följa. Njut av!

Sarah Gooding (@PollyPlummer)

Sarah GoodingSarah var en av de första människor Jag träffade i WordPress-communityn, än mindre den första kvinnan. Vi arbetade tillsammans kl WPMU.org vilket var min första online-spelning.

Vid den tiden presenterades Sarah stolt på bloggen som en prisbelönad författare, och med goda skäl. Hon har skrivit om WordPress längre än många av oss har använt det. Inte bara det, hon är partner på Untame, ett boutique-digitalt marknadsföringsföretag som specialiserat sig på öppna källkodssystem för innehåll och sociala nätverksarkitektur (att låna direkt från hennes WPMU.org-profilsida.

Siobhan McKeown (@SiobhanPMcKeown)

Siobhan McKeownSiobhan – en annan gammal teammedlem till mig på WPMU.org följde noggrant efter Sarahs häl. När jag först började skriva för webbplatsen var jag vördnad över framgången för bara en artikel som Siobhan hade skrivit: Varför du aldrig ska söka efter gratis WordPress-teman. Förresten, meddelandet i detta inlägg är lika viktigt idag som det någonsin var.

Siobhan har sedan dess gått vidare från WPMU.org, men arbetar fortfarande med WordPress och går självklart på WordCamps.

Helen Hou-Sandí (@HelenHouSandi)

Helen Hou-SandiMöt Helen Hou-Sandi, själva definitionen av multitasker. På dagen arbetar hon hos WordPress-implementeringsspecialister 10up som chef för User Interface Engineering, men hennes engagemang i WordPress går mycket djupare. Hon var involverad i den senaste 3,6 utvecklingscykeln som gästkommitté och funktionsledare för postformaten UI och hjälper regelbundet med Trac biljetter. Dessutom har hon skrivit flera plugins.

Förvånansvärt håller Helen också sin egen blog, där hon nyligen erkände sin kärlek (och hat!) för världens favoritinnehållssystem:

Jag älskar WordPress. Jag utvecklar att använda det för mitt jobb och för mina egna projekt, jag skriver (ibland) med det och föreslår det som ett verktyg för innehållsbaserade webbplatser hela tiden. Jag hatar det också. Om jag tyckte att WordPress var perfekt precis som det är, skulle jag inte arbeta med kärnan.

Utanför samhället är Helen en begåvad samarbetspianist som uppträder vid många evenemang i New York-området.

Jen Mylo (@JenMylo)

Jen MyloJen Mylo är en av de mest kända kvinnorna på listan, delvis för sitt UX-arbete på Automattic, men mer nyligen för henne att ta på sig rollen att uppmuntra fler kvinnor och mångfald i WordPress-gemenskapen.

“När Matt övertygade mig om att ta jobbet på Automattic var en av de saker som fick mig in att han sa att jag kunde arbeta med program för att föra kvinnor och flickor till WordPress-communityn, särskilt kring programmering”, säger Mylo.

Hon lanserade en serie kvinnor bara, men hon tror inte alltid att positiv diskriminering är vägen framåt, vilket framgår av kommentarer på hennes blogg om den nya Doctor Who:

Det negativa, bittera bakslaget från mångfaldsaktivister (och de icke-aktivister som oftast bara retweetar saker) när det tillkännagavs att Peter Capaldi – en brittisk vit kille med 50-tal – skulle ta rollen var ganska sucky. Vi har inte rätt att avgöra konstnärens kreativa beslut utifrån våra egna socio-politiska agenda. De är konstnärer av en anledning … de har idéer de vill uttrycka.

Tammie Lister (@Karmatosed)

Tammie Lister

Som tiden går experimenterar fler människor med community plugins som Buddypress. Tammie Lister (ännu en WPMU.org-examen) är känd som en BuddyPress-specialist. Hennes mantra är “design för människor”, med ett särskilt fokus på att tillhandahålla logiska vägar genom webbplatser. Hennes fokus på användarupplevelsen gör Tammie till en populär talare på WordCamps, inklusive den utsålda BuddyCamp i Miami.

”Jag tror på att göra de saker du älskar och det visar. Jag brinner för samhällen, innehåll och användare. Jag är lite besatt av att få tillbaka en mänsklig touch till webbplatser och skapa känslomässiga och personliga digitala upplevelser. Jag tror inte på att en storlek passar alla ”, säger hon.

Tidigare i år lanserade hon Buddy Design Labs, en blogg som undersöker vad som kan göras med BuddyPress UI, till exempel en statistikpanel och en tidslinje för en aktivitetsström. Du bör bokmärka det om du till och med är lite intresserad av att se vad som kan göras med BuddyPress.

Lisa Sabin-Wilson (@LisaSabinWilson)

Lisa Sabin WilsonWisconsin bosatt Lisa Sabin-Wilson är en affischflicka för frilansdrömmen. Hon lämnade sin 10-åriga karriär som registrerad sjuksköterska för att starta en webbdesign- och utvecklingsverksamhet. Åtta år senare accepterade hon en fusionsavtal med WebDevStudios, där hon nu är delägare och partner.

På vägen undertecknades Lisa av Wiley Publishing för att författare den första utgåvan av WordPress för Dummies, och ytterligare fem utgåvor efter det. Boken var en enorm framgång och fick henne att skriva BuddyPress For Dummies, WordPress allt i ett för dummies och WordPress Web Design For Dummies.

Hon känner sig vägen runt Multisite och talade på WordCamp Las Vegas förra året om ämnet. Det var ett populärt föredrag, särskilt under de första 30 sekunderna. För att ta reda på varför, kolla in videon på hennes blogg.

Mika Ariela Epstein (@Ipstenu)

IpstenuMika Ariela Epstein, som är bättre känd som Ipstenu, är Half-Elf-supporten. Hon arbetar för DreamHost som WordPress-supportspecialist, men som så många andra som är engagerade i samhället går hennes arbete långt utöver sitt dagjobb. Hon är en vanlig problemlösare i WordPress.org forum, och är också en hand om utvecklingen av plugin.

Hennes speciella intresseområde är Multisite, ett ämne som hon har författat två e-böcker.

Mika är en vanlig talare på WordCamps. Särskilt anmärkningsvärt är hennes presentation i Portland, där hon kombinerade sin kärlek till WordPress-stöd med sin uppenbara kärlek till rollspel i “Rolling Your WordPress Support Character”. Du kan se hennes bilder här.

Suzette Franck (@suzette_franck)

Suzette Franck

Suzette arbetar på webbhotellspecialister Media Temple, där hon utbildar och förespråkar för WordPress. Linjen mellan hennes arbetstid och fritid är dock oskarp, eftersom hon deltar i ett fantastiskt antal WordPress-möten och WordCamps.

Henne blog är ett utmärkt ställe att kolla in allt hon är involverad i, men också få en känsla för vad WordPress community verkligen handlar om, med förstahands konton från Suzette om evenemanget hon deltar i. Sist men inte minst är hon också en vanlig gäst på WPWatercooler videopodcast.

Kathy Drewien (@kdrewien)

Kathy DrewienKathy Drewien är en självutnämnd räddare av “övergivna, fula, föräldralösa, trasiga och icke-produktiva” WordPress-webbplatser. Hennes fokus är att lära människor hur roligt (och lönsamt) WordPress kan vara. Hon har varit involverad i samhället under en längre tid, bland annat att ha tjänstgjort i Atlanta WordCamp-organisatörsteamet i sju år, mentorera nyare WordCamp-arrangörer och tagit på sig en mängd andra volontärroller.

Genom hennes webbplats, Kathy erbjuder anpassade tjänster relaterade till utveckling, utbildning, utbildning och mer. Hon inspirerar också ständigt användare på WordCamps. Du kan också ta reda på om kommande evenemang hon kommer att delta i, läsa innehåll från tidigare händelser och komma i kontakt med Kathy själv.

Carrie Dils (@cdils)

Carrie DilsCarrie Dils är en frilansande WordPress-utvecklare och konsult som är aktiv i samhället på flera sätt och använder sin kunskap för att inspirera andra att investera i att bygga sina egna företag. Genom hennes blogg, hon erbjuder värdefulla råd om freelancing, WordPress och en mängd relaterade ämnen. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren utvecklare, har Carrie visdom att dela som du kan dra fördel av.

Förutom hennes blogg och Twitter-konto finns det ett antal sätt du kan följa Carrie och lära av henne. Du kan lyssna på hennes veckopodcast, OfficeHours.FM, och kolla in dess relaterade e-bok. Hon är också skapad en dedikerad kurs för nya frilansare, för att hjälpa dem komma igång på höger fot. Vi rekommenderar starkt att utforska Carrie’s webbplats noggrant, eftersom det finns mycket att erbjuda.

Kim Doyal (@kimdoyal)

Kim DoyalKim Doyal driver en set med titeln fokuserad på innehållsmarknadsföring och affärsstrategi. Bland annat är hon en podcaster, tränare och allmän WordPress-guide. Hon lägger sin tid på att lära andra hur man bygger och skalar sina företag på deras villkor, eller som hon uttrycker det, utan att “slöja din glans.” Hennes expertis kommer från många år med att driva sina egna företag, arbeta inom webbdesign, coaching och mer.

Om du är intresserad av att höra från Kim finns det ett antal sätt att göra det. Du kan kolla in hennes podcast, som fokuserar på att hjälpa dig att lära dig att generera fler leads och växa ditt företag med WordPress. Hon upprätthåller också en aktiv blogg, som täcker olika ämnen relaterade till företag, WordPress, utveckling och så vidare. Dessutom erbjuder hon skräddarsydda tjänster för alla som söker solid coaching på alla typer av affärsverksamheter online.

Christine Rondeau (@bluelimemedia)

Christine RondeauChristine Rondeau är en WordPress-utvecklare och tema, som har varit engagerad i plattformen på ett eller annat sätt sedan 2004. Hon är specialiserad på front-end-utveckling och har även undervisat i WordPress i flera år. Hennes verksamhet, Bluelime Media, fokuserar på att hjälpa människor att skapa fantastiska webbplatser, oavsett om de främst är innehållsskapare eller grafiska formgivare. Hon samlar människor med olika skicklighetsuppsättningar, så att de kan arbeta tillsammans för att göra sina visioner verklighet.

Förutom Twitter driver Christine en blogg på sin webbplats som är väl värt att läsa. Hon delar värdefulla tips och resurser och skriver om de senaste utvecklingsämnen och verktyg. Slutligen frivilligt hon ofta för gruppen Kanada Learning Code (tidigare känd som Ladies Learning Code), som lär ut de tekniska färdigheterna som krävs för att lära sig kodning och fokuserar på att hjälpa missgynnade grupper.

Sara Rosso (@rosso)

Sara RossoSom marknadschef för Automattic, hon känner WordPress inifrån och ut. Hon har arbetat för olika teknikföretag sedan 1996, inklusive Hewlett-Packard och Ogilvy, och har en stor kunskap om affärsstrategier och digitala marknadsföringsstrategier. Hon publicerar innehåll över många webb- och tryckpublikationer om ett stort antal ämnen och talar ofta om teknik, WordPress, personligt varumärke, skrivning och mycket mer.

Det är utmanande att sammanfatta alla projekt som Sara har varit involverade i, inom WordPress-communityn och på andra håll. Hon är en av grundarna av Girl Geek Middagar, till exempel, som är en organisation som främjar kvinnor i teknikindustrin som sträcker sig över 23 kapitel vid tidpunkten för detta skrivande. Hon grundade till och med en World Nutella Day, som hon överlämnade till Ferrero-företaget 2015. Om du är intresserad av att lära av Sara och höra om hennes många äventyr, skriver hon regelbundet om affärer, WordPress och andra ämnen på hennes blogg.

Ana Segota (@Ana_Segota)

Ana SegotaAna hade alltid varit passionerad kring design, men efter lite uppmuntran från sin man lärde sig HTML / CSS och blev utvecklare. 2012 hittade hon WordPress och började. Nu kuraterar hon en samling vackra WordPress-teman på sin egen webbplats Anariel Design, och när hon inte tweetar om teman eller WordCamps deltar hon på smaskiga bilder av sina växtbaserade recept på hennes andra handtag @easyvegkitchen.

Lisa Work (@Lisa_Work)

Lisa WorkLisa är en begåvad WordPress-expert som inte bara arbetar med WordPress utan också lär ut det! Lisa driver Be Bright Studio där hon ägnar sig åt att göra det möjligt för alla (oavsett kompetensnivå) att bygga sin egen fantastiska webbplats med WordPress. Hon ansluter direkt till WordPress-användare via sina kurser och workshops, men ger också tillbaka till samhället med nedladdningsbara kit och gratis resursguider för att hjälpa DIYers komma igång.

Vi rekommenderar också starkt Lisas blogg där hon delar tips om varumärke, webbdesign, marknadsföring och mer för att hjälpa dig att få ditt företag att fungera.

Claire Botherton (@abrightclearweb)

Claire BothertonClaire är en frilansande webbutvecklare som började arbeta med WordPress 2012. Hon erbjuder för närvarande webbplatsdesign, tweaks, underhåll och en-mot-en-utbildning. Men utöver sitt arbete med WP är hon förespråkare för webbtillgänglighet.

I själva verket är Claire specialiserad på lyhörd och # a11y vänlig webbdesign. För att lära dig mer om tillgänglighet, webbdesign och annan WordPress-nyhetsutcheckning Claires blogg på En ljus klar webb.

Megan Jones (@jonesblogs)

Megan JonesMegan är en självberömd kaffevän som bor i Brighton som också råkar känna en hel del om WordPress. Hon använde den kunskapen för att bli en begåvad författare som bara råkar skriva för WPExplorer (se hennes arbete på vår blogg) såväl som ett antal andra ansedda bloggar som PremiumWP, Eleganta teman, WPLift och mer. Hon tweets ofta om allt WordPress med

Brenda Barron (@digitalinkwell)

Brenda BarronBrenda har gjort sitt namn till Envato, Moment, WPMU och naturligtvis WPExplorer (kolla in hennes senaste inlägg på vår blogg). Hon tweets regelbundet med affärstips (med många WordPress-relaterade) och delar med sig sin Digital Inkwell Digest, som är en roundup eller intressanta världsnyheter / händelser. För mer, se till att gå över till Brendas blogg där hon delar frilansande guider, tips på sociala medier, infografik, allmän affärsrådgivning och mer.

Andrea Badgley (@andreabadgley)

Andrea BadgleyAndrea kom först in i WordPress genom att blogga om sitt dagliga liv och tankar (som du fortfarande kan kassa på hennes blogg). Nu är hon en lyckaingenjör på Automattic, vilket innebär att hon tillbringar massor av sin tid på att hjälpa andra att använda WordPress.

Andrea har hållit presentationer på olika WordCamps om skrivfärdigheter, senast på WordCamp Europe 2016 om hur man publicerar om 10 minuter om dagen (du kan se videon från hennes presentation över på WordPressTV). Men hon är också väldigt aktiv på Twitter som delar personligen, bra läsningar och naturligtvis lite WordPress-nyheter.

Josepha Haden (@JosephaHaden)

Josepha HadenJosepha är en Community Wrangler på Automattic, vilket innebär att hon arbetar med WordPress och meetups över hela världen.

Hon hittade WordPress först 2010 genom sin mamma som serendipitously hade en extra biljett till en lokal WordCamp. För Josepha var det kärlek vid första möten, och nu överträffar hennes passion för plattformen i hennes arbete, samhällsuppsökning och naturligtvis på sociala medier.

Leslie Bernal (@agirlandhermac)

Leslie BernalLeslie älskar valpar, binge titta på shower, bacon och WordPress (duh!). Hon har en BFA i grafisk design, ett öga för UX och omfattande kunskap om Divi-temat. I själva verket utvecklar hon Divi-barntema över kl En flicka och hennes Mac . Chansen är stor om du har en fråga om Divi eller WordPress Leslie kommer att ha ett svar. Förutom sitt dagliga arbete med WordPress lägger hon också tid på att engagera sig genom att delta i WordCamps och dela fantastiska tips och verktyg på Twitter.

Vill du se mer av Leslie? Ställ in på tisdagar för Divi Chat där Leslie och en grupp andra proffs pratar om WordPress-ämnen.

Vem annars?

Kvinnor finns överallt inom teknik. Eftersom det finns så många vägar att sträva efter inom WordPress-nisch kan det dock vara svårt att hitta dem och deras unika röster. Lyckligtvis fortsätter de att arbeta med sin magi ändå, vilket gör det svårare att förbise dem varje dag.

I det här inlägget har vi presenterat dig för 21 fantastiska kvinnor som arbetar inom WordPress. Vi pratade om vad de gör för plattformen och samhället och berättade hur du kan följa dem online. Alla har ovärderlig kunskap, expertis och insikter att dela, och vi uppmuntrar dig att följa dem på Twitter och kolla in deras webbplatser, bloggar och podcasts.

Finns det en kvinnlig röst i WordPress som du tycker bör läggas till i den här listan? Berätta allt om hennes arbete i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me