Hur man lyckas som WordPress-utvecklare – Intervju med David Rashty av CreativeMinds

WordPress-communityn är full av fantastiska människor som gör fantastiska saker – bland dem bloggare, volontärer och entreprenörer. Jag hade nyligen en chans att prata med en av de oförskämda WordPress-entreprenörerna: David Rashty, grundaren av CreativeMinds.

Grundat 2008 och erbjuder CreativeMinds WordPress-plugins, Magento-tillägg och anpassad utveckling för båda plattformarna. Rashty har över 20 års erfarenhet av att arbeta på befattningshavares positioner vid flera nystartade företag, och gjorde sin väg till WordPress community på det typiska sättet: blogging. En start som han arbetade för valde WordPress som deras bloggplattform att välja, och när de externa plugins som de inte använde var inte upp till snus, så slutade de att koda sina egna.

I det här inlägget delar jag höjdpunkterna i min intervju med Rashty (som jag har redigerat lätt för längd och tydlighet), inklusive hans rekommenderade appar och hans kritiska tankar om det nuvarande WordPress-plugin-systemet.

1. Vad Creative Minds handlar om

CreativeMinds är företaget bakom plugins som CM Tooltip Glossary och CM Ad Changer. Vad du kanske inte vet är hur verksamheten började – och hur mycket arbete som går till dessa produkter. Så här sade Rashty:

Vår WordPress-verksamhet startade som sidoprojekt medan vi arbetade på en annan satsning och växte långsamt upp till att bli större. Vi koncentrerar oss på att utveckla unika och starka WordPress-baserade produkter där vi tror att lösningar antingen finns eller inte som vi skulle vilja ha dem.

Vi investerar en stor mängd tid i varje produkt och försöker ge ett mervärde i funktionalitet, gör UI och UX enkelt och intuitivt och gör många tester innan vi släpper. Vi är alltid de första kunderna för våra produkter, vilket ger oss förmågan att förstå vad som saknas. När vi släppt får vi många idéer och feedback från våra användare.

2. Hur deras team fungerar

Jag tyckte att den här biten var bra eftersom den verkligen exemplifierar onlineföretag i vår tids globalisering. Rashty förklarade att CreativeMinds-teamet är spridd över tre kontinenter:

Vårt team har vuxit under det senaste året och består nu av 15 personer (inte alla som arbetar på heltid). Vi är indelade i flera team: produkt, marknadsföring, design, kundservice och instruktionsdesign.

Vi är spridda runt tre kontinenter. Våra utvecklare är i Europa medan marknadsföringen sker i Israel och USA. Vi är delvis virtuella och delvis inte. Vi har ett kontor i Europa och ett kontor i Israel, men några av våra teammedlemmar arbetar hemifrån.

3. Vilka program och appar han rekommenderar

Att leda ett internationellt team – och hantera de normala spänningarna, spänningarna och nödvändigheterna i affärer – kan vara en utmaning. För att hålla alla på samma sida använder Rashty och hans team projekthanteringsappen asana.

Här är en lista med flera andra program och appar som Rashty sa till mig att han rekommenderar:

  • Hjälp Scout för kundsupport
  • Moz för optimering av sökmotorer (utöver Google Analytics)
  • Crazy Egg för att se vad kunderna gör på webbplatsen CreativeMinds
  • Monitis för att spåra serverprestanda och pålitlighet
  • Google Dokument för att hjälpa till med planering och hantering

4. Hur han genererar WordPress-plugin-idéer

Att komma med idéer för plugin kan vara den svåraste delen av utvecklingen. Rashty förklarade sin process:

Idéer kommer från kunder vi interagerar med och från våra egna önskningar och drömmar. Inte alla visar sig vara mycket framgångsrika. Vi har utvecklat flera produkter som vi kastade i soporna eller återanvände på något annat sätt. Vi börjar alltid med någon grundläggande MVP (Minimum Viable Product) som vi kastar ut för att se feedbacken och sedan börjar odla produkten. För närvarande arbetar vi med sex nya produkter. Jag skulle säga att vi får hälften av våra produktidéer från våra kunder och hälften internt.

5. Vad han tycker om den gratis pluginmodellen

En av de mest spännande delarna av min diskussion med Rashty involverade hans åsikter om hur WordPress-plugins för närvarande presenteras och funderas över. Han är mycket kritisk till den gratis pluginmodellen:

Att få användarna att uppskatta att WordPress-produkter tar enormt mycket tid och ansträngningar att utveckla och ännu mer att stödja är en utmaning. Vissa användare tror fortfarande att alla WordPress-produkter bör vara gratis. Jag tror att den här fria modellen inte fungerar: av de 30 000 pluginsna på WordPress.org är 95% inte väl underhållna eller skrivna enligt WordPress-standarder, vilket orsakar konflikter och problem när de installerats.

I hans idealvärld skulle premium-plugins spela en större roll och få en större plats i gemenskapens rampljus:

Jag tycker att WordPress / Automattic borde ändra hur det fungerar och interagerar med plugin-utvecklare och stödja dem. Vi är en del av det som gör WordPress till en så bra miljö och vi är en del av WordPress-ekosystemet … Jag försöker säga: hjälpa oss och stödja våra ansträngningar.

Som ett exempel tillhandahåller Magento by AOL en gratis katalog där varje utvecklare kan lista sina tillägg – oavsett om de är gratis eller premium – och också får feedback och supportkunder. Detta är inte möjligt med WordPress … Om det inte finns en livskraftig modell som WordPress kommer att stå bakom och trycka så ser vi inte för många fantastiska plugins.

Jag frågade honom om hans ställning och han svarade ytterligare:

En annan aspekt av detta problem är att många befintliga plugins inte skrivs enligt allmänt godtagbara standarder och inte stöds väl. För att stödja våra kunder måste vi hantera dessa plugins. Vi brukar förklara varför ett annat plugin de har installerat orsakar problem eftersom det inte är skrivet korrekt. I många fall visar de också JS / PHP-fel.

Min poäng är att för att ha bra plugins måste det finnas en hållbar modell som WordPress kommer att stå bakom, och till och med trycka, som gör det möjligt för plugin-utvecklare att utveckla och stödja sina produkter.

6. Hans favorit WordPress-plugins

Det betyder inte att Rashty är nere på varje plugin som finns. Långt ifrån. Jag bad honom lista bara några av hans favoritplugins från gemenskapen:

jag älskar Relevanssi och är också i kontakt med utvecklaren då och då. Han gör ett bra jobb och har en underbar produkt. Vi är också mycket förtjust i Visual Form Builder vilket är mindre känt än alternativen.

Jag bad honom också lyfta fram några CreativeMinds-plugins som han tycker är några av de bästa:

Jag tror att bredvid Tooltip-ordlistan har vi en fantastisk ny produkt som vi just släppte, kallad OnBoarding Plugin, vilket är ett fantastiskt verktyg för vägledning och användarupplevelse som vi är mycket stolta över.

7. Företagets aktuella projekt

Rashty var vänlig nog för att ge oss en inblick i några kommande erbjudanden från CreativeMinds:

Vi har flera plugins som lagar mat: En ny WordPress Reports plugins som kommer att vara en plattform för att generera rapporter för olika behov och användningsfall. En plugin för hantering av videokurser som hjälper organisationen att spåra och kontrollera videolektioner, en enhetlig produktkatalog för sammanslagning mellan flera e-kataloger som EDD och WooCommerce och flera nya produkter som fortfarande är i planeringsstadiet.

8. Hans hopp för företagets framtid

Med många års arbete bakom honom bad jag Rashty se fram emot framtiden. Han förklarade hur han förutser att WordPress-marknaden kommer att utvecklas under de kommande åren och vilken roll CreativeMinds kan spela i det:

Jag tror att WordPress-marknaden fortfarande utvecklas och att varumärken fortfarande bygger sig själva. Vi skulle vilja se CM som ett uppskattat varumärke för fantastiska WordPress-produkter, på samma sätt som vi ser på EDD / WooCommerce / Yoast / ElegantThemes och andra bra varumärken …

Jag tror att marknaden vi befinner oss i kommer att växa. Fler organisationer och företag använder WP som en innehålls- och e-handelslösning, och de behöver högkvalitativa, pålitliga verktyg för att driva deras innehåll och webbplatser. Behovet för sådana verktyg kommer bara att växa, så jag tror att vi har ett stort urval av fantastiska WordPress-verktyg..

Slutsats

David Rashty har haft mycket framgång på WordPress-pluginmarknaden, och det är alltid intressant att höra perspektivet för en utvecklare.

Låt oss veta vad du tycker om vad han sa: Använder du något av hans rekommenderade program? Har han rätt om den gratis pluginmodellen? Post i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me