Hur ser WordPress framtid ut?

WordPresss framtid

WordPresss framtid är ljus som tusen solar på grund av brist på en bättre likhet. En gång en körning av bruksbloggtjänstplattformen omvandlas WordPress effektivt till ett applikationsramverk som skördar syndare och nykomlingar över hela webben.

För ett tag sedan beskrev vi hur WordPress blev och hur det växte till ett content management system (CMS) som driver över 75 miljoner webbplatser, inklusive stora namnmärken som CNN, Jay-Z och så mycket mer.

I skrivande stund är WordPress ganska den robusta plattformen med ankomsten av ny teknik som, låt oss inse det, tycks komma från Sci-Fi-filmer. Om du undrar, släpper vi ett par termer som kan steka dina hjärnor, men vänligen släpp inte.

Håll dig istället kvar eftersom det vi har stått upp idag betyder alla slags fantastiska saker för din WordPress-baserade verksamhet. Om du tittar dig runt, är du säker på att hitta heta diskussioner om djur som WordPress Rest API, WP-CLI, Calypso och bakåtkompatibilitet bland andra.

Framtiden för WordPress Beyond 2017

Nåväl, det är sådana saker som bara är vettiga för utvecklare. Heck, ämnen som WordPress REST API förvirrar skiten från många utvecklare också, så vi skonar dig den typen av tortyr. Det vi delar idag är hur nämnda tekniker kan hjälpa dig att uppnå mer med WordPress.

Denna förutsättning öppnar grindarna till en framtid för WordPress som aldrig sett förut. Ta nu min hand och låt oss ringa Ahn Wee, den hipster kinesiska klarsyn som bor i varje kristallkula. Skämt åt sidan, låt oss komma över och gjort med.

1. Förbättringar av WordPress Admin UI

För inte så länge sedan var WordPress-administratören en ögonblick. Detta vet vi från första hand eftersom vi hoppade på den jävla tidsmaskinen och upptäckte hur WordPress admin UI har utvecklats. Och medan användargränssnittet (UI) inte har något på ett verktyg som Ghost, är det mycket förbättrat.

Men vad har framtiden för WordPress i väntetid för oss när det gäller admin-användargränssnittet? Du gissade rätt om du förväntar dig att WordPress-administratören kommer att ändras till det bättre. Om Calypso inte är tillräckligt bevis, vet jag inte vad det är.

Mina Jamaicanska vänner skulle vara som, “fan är Calypso man?” Om du inte har besökt WordPress.com på ett tag missar du det helt nya Calypso-gränssnittet. Äger du inte en WordPress.com-blogg? Tja, Calypso gav WordPress.com bloggar en extrem makeover när det gäller admin UI.

Wordpress calypso framtid

Det är vackert och supersnabbt för att säga det ringa (tillbaka till ditt spöke), och du kan enkelt och fritt använda Calypso för att hantera dina självhostade bloggar från en central plats. Det enda kravet är att du måste aktivera Jetpack och WordPress.com desktop-app. Återigen kan du hantera dina webbhotell från ditt WordPress.com-konto.

Med Matt fiske för en mer användarvänlig upplevelse kommer Calypso sannolikt att övergå till självhostad WordPress i framtiden. Detta, eller WordPress-designteam kommer med ett bättre användargränssnitt, men varför uppfinner hjulet igen när du redan har det American Racing?

I alla fall kan du förvänta dig en förbättrad WordPress-admin som är svalare och snabbare än vad vi har för tillfället. Detta kan bara betyda fantastiska saker för din WordPress-verksamhet helt enkelt för att hastigheten är bra. Det finns också en tydlig möjlighet att se anpassade instrumentpaneler tack vare REST API.

2. WordPress som en applikationsram

WordPress Rest API

Jag tror ganska starkt att JavaScript och API-drivna gränssnitt är inte bara WordPresss framtid utan webben. – Matt Mullenweg

Detta, sade Matt vid State of the Word redan 2015. Idag är det väldigt en verklighet, mer med att REST API slås samman till WordPress-kärnan. Vad är det med dessa tuffa ord hombre? Vad är REST API? Och hur, ber berätta, är det viktigt?

Tja, i sin mest grundläggande form är REST API helt enkelt kod som låter dig skicka och hämta data från WordPress oavsett vilken applikation du har. Detta innebär att du kan använda WordPress som ett ramverk för att hantera innehåll för alla webbapplikationer där ute.

Säg hej till alla slags stora möjligheter för framtidens WordPress-utvecklare. Du kan bygga mobila appar på WordPress lika enkelt som du bygger webbplatser. Du kan ha inbyggda iPhone- eller Android-appar som körs på WordPress eftersom – REST API.

Om du inte hade någon aning, är detta djur från Calypso som vi just nämnde helt enkelt ett anpassat gränssnitt som kommunicerar med WordPress via – vänta på det – REST API!

3. Kompatibilitet mellan plattformar

WordPress & Javascript

Detta innebär också att du kan skapa högt anpassade WordPress-teman och så mycket mer. Enkelt uttryckt ger REST API en massa möjligheter till bordet, vilket innebär att WordPresss framtid blev ännu ljusare. Föreställ dig att bygga appar på vilket programmeringsspråk som helst och använda den kraftfulla WordPress-backend för att driva allt. Det låter bra, rätt?

Den enda nackdelen är att du som WordPress-utvecklare måste uppgradera dina JavaScript-färdigheter för att dra full nytta av REST API. Ja, WordPress kommer fortfarande att köra på PHP i framtiden, men mycket av front-end-utvecklingen beror på JavaScript.

Killar, WordPress är inte längre bara ett CMS, det är nu en fullständig applikationsram som kan göra praktiskt taget allt. Matt, i en Reddit AMA, sa:

Jag tror att det (WordPress) är en bra ram för allt innehållsdrivet. För saker som meddelanden som inte kartlägger bra till WP: s datamodell kan du fortfarande göra det bara göra några nya tabeller, inte försöka sko det i de vanliga.

I slutet av dagen är REST API ett fantastiskt tillägg till WordPress-kärnan som innebär att du inte kommer någonstans snart.

Fortsätter snabbt …

4. Ett större stycke av användarbasen

Virala WordPress-webbplatser

WordPress driver en enorm mängd webbplatser. Det är den mest populära applikationsramen (ja, det låter bättre än CMS) härifrån till Mars och därefter. Många andra lösningar kommer att behöva decennier av utveckling bara för att komma ikapp.

Och med alla dessa nya uppdateringar som tappar hela tiden, kan du förvänta dig att fler och fler hoppar på WordPress bandwagon. Naturligtvis innebär WordPress framtid en mer nybörjarvänlig plattform som slår alla över hela linjen. Resultatet? Fler nybörjare går med.

Nybörjare delar inte hår vid boarding och utvecklare över webben tror inte längre att WordPress bara är en bloggplattform. Tack vare REST-API: n kommer alla utvecklare att veta att WordPresss obrutna kraft är vid sitt behov och samtal när som helst. Resultatet? Utvecklare från alla samhällsskikt går med.

Spekulationer av dem experter har att WordPress kommer att driva över 35% av webben till år 2020. Det är en enorm siffra med tanke på att WordPress redan kör 1 av 5 webbplatser under 2017. Behöver du oss att berätta vad en användarbas för denna andel betyder för din WordPress-relaterade verksamhet?

Om du behöver att vi ska hålla händerna i detta betyder det massor av affärsmöjligheter, ett större och bättre samhälle och så mycket mer. Gemenskapen är en av WordPress starka kostymer och drivkraften bakom de flesta (om inte alla) WordPress-produkter.

Den enorma marknadsstorleken och utvecklingsgemenskapen runt WordPress är två skäl till varför det är bra att basera ditt företag runt WordPress. – Muhammad Haris

5. Front-End Content Design

Visual Composer Frontend Editor

Med tillkomsten och populariteten för WordPress-sidbyggare som Beaver Builder, Visual Composer och dessa verktyg för byggnad av webbplatser (via Webbplatsbyggare Insider), det är uppenbart att det finns en fraktion av WordPress-användare som är i front design-innehåll. Trenden har migrerat till WordPress-teman med bästa leverans med fullblåsta sidbyggare.

Nu behöver du inte känna till en kodrad för att piska upp vackra mönster som en chef. Vad säger detta om WordPresss framtid? Vi kan förvänta oss att se fler frontbyggare på marknaden. Dessa kan vara fristående plugins eller byggare som är integrerade i teman.

Bortsett från det är det utmanande att designa sidor i den ursprungliga WordPress-redigeraren. Detta ändrar inte om du använder den visuella redigeraren eller växlar till textredigeraren, där den senare kräver lite kodningskompetens. Med hur saker ser ut och för att hålla de flesta nybörjare klokt kan WordPress levereras med en inbyggd sidbyggare i framtiden.

Tja, det skulle inte gå sönder att skapa fantastiska sidor direkt från WordPress. Och när fler utvecklare anpassar REST API och blir medvetna om alla de fantastiska saker som JavaScript betyder för frontend, kommer mycket av designarbetet att flytta från backend.

Det betyder att du inte kommer att spendera timmar på timmarna på att utbilda klienter hur man ändrar ett teckensnitt här och lite färg där. Det är bra så länge vi följer de bästa standarderna och gör koduppblåsning till en historia. Dra och släpp innehållsskapande är inte en modefluga, det är här för att stanna.

6. Fokusera på mobil respons och prestanda

WordPress Mobile Ready

På frågan om den största utmaningen som WordPress står inför, sa Matt att göra WordPress mer mobilvänligt är av största vikt. Hans exakta ord var:

Jag tycker att mobil är mycket utmanande eftersom den i grund och botten är på stängda plattformar.

Responsiv och mobil-första webbdesign var okänd för ett par år sedan. I en värld där majoriteten av människor surfar på mobila enheter har du inte råd att driva en stel webbplats. Ändå finns det företag med webbplatser som är lika styva som styva blir.

WordPress-utvecklare avvisar responsiva produkter idag och resultaten är imponerande. Att komma åt WordPress-administratören från en mobiltelefon är inte exakt smidigt. Det är så lite du kan göra på en mobil enhet.

Mer arbete behövs inom detta område, och ju mer lyhörd WordPress blir (speciellt inom de områden som verkligen betyder något), desto högre antagningsgrad bland mobila användare. Vi kan förvänta oss att WordPress blir mer lyhörd i framtiden.

7. Prestanda

WordPress hastighet

När det gäller frågeställningar har WordPress-teamet ett stort fokus på stabilitet, användbarhet och hastighet. Eller som Matt uttrycker det:

Först och främst de viktigaste sakerna för en plattform är stabilitet, hastighet och säkerhet. För att göra det bra behöver du förmågan att driva uppdateringar och korrigeringar så nära realtid som möjligt. Och det måste fungera på alla språk. Användarautentisering, data och abstraktion av cache.

Han har också några råd för blivande tema- och pluginutvecklare:

Design och användbarhet är viktigare än någonsin. Se en vän eller familjemedlem försöka använda din plugin från början till slut, och det kommer att ge dig massor av idéer om hur du gör det bättre.

Vidare använder WordPress plugin-driven utveckling i den meningen att nya funktioner testas som plugins först för att samla in feedback från användare. Detta ger gott om utrymme för prestandauppgraderingar som bara betyder bra saker för WordPresss framtid.

När allt sägs och gjort är WordPresss primära fokus att göra plattformen användbar för den genomsnittliga Joe, samtidigt som de erbjuder elanvändare de verktyg som de behöver för att böja ramverket hur de än önskar. Det är tufft, så vänligen ge ditt bidrag redan.

8. WordPress stöder fler språk

WordPress-översättningar

WordPress polyglots arbetar hårt för att översätta plattformen till så många språk som möjligt och detta fortsätter i framtiden. Fler teman och plugins blir översättningsklara i framtiden för WordPress Ahn Wee ser ��

Om du vill gärna använda WordPress på ditt eget språk kan det vara din chans att skapa WordPress som du är stolt över att visa dina barn. Vi har behandlat WordPress-översättningen om hur man kan bidra till WordPress, så håll inte tillbaka.

9. Mer tillgänglighet

WP-tillgänglighet

Vi kan inte utelämna våra sinnesnedsatta bröder och systrar eftersom de också utgör WordPresss framtid. Tack vare API-driven gränssnitt har utvecklare mer frihet att skapa en WordPress som fungerar för användare “… med sensoriska nedsättningar, med möjligheten att slå på och av specifika tillgänglighetsfunktioner med JavaScript”- wpmudev.

WordPress har släppt sin egen Handbok för tillgänglighet men det finns hundratals andra open source-resurser för utvecklare på webben (som gratis WP-tillgänglighetsplugin). Med dessa verktyg kan utvecklare finslipa sina produkter för att vara säkra på att deras teman och plugins kan användas av alla. Ett bra exempel om Total WordPress-tema, som integrerar nya tillgänglighetsfunktioner med varje uppdatering (ett av de främsta skälen till att University of Hawaii väljer att använda Total).

Vad skulle WordPress-användare vilja se i framtida versioner?

Vi såg oss omkring och hittade några intressanta samtal kring WordPresss framtid. Varje användare som vi stött på är ganska optimistisk om WordPresss framtid. Här är ett par:

Jag tycker att wordpress är fantastiskt men det som krävs för att säkerställa överlevnad är en inbyggd designredigerare som liknar några av plugins – som vc – för att bli en del av plattformen. Wix / ss-vagnen är en mycket lönsam verksamhet och wp hotar deras grundläggande existens. – raybees

Då har vi…

Mycket bättre användarupplevelse, främst för nybörjare tillsammans med mycket bättre interoperabilitet mellan plugins / teman / WordPress själv, så vi upplever inte ofta stopp av webbplatser efter webbplatsers uppdateringar. – Ivica Delic

Och slutligen…

WordPress-utvecklingsfärdigheter blir snabbt en av dessa färdigheter som efterfrågas mycket, inte bara från kunder utan också från potentiella arbetsgivare. Mer och mer ser människor den stora möjligheten att använda WordPress som ett riktigt innehållshanteringssystem. – Ed Nailor

Om WordPresss framtid säger Matt:

Du vet, det jag fortsätter att komma tillbaka till, och det är lite ostligt och lite abstrakt, men WordPress kan verkligen vara ett operativsystem, inte bara för webben utan för den öppna webben. En av de saker som jag älskar när vi växer, och när vi blir mer framgångsrika och får mer av den marknadsandelen, är att vi flyttar webben till att vara mer öppen, bara genom att ta del av de saker som är inbyggda i WordPress. API: er, hur vi gör allt, feeds. – Matt, WCEU, 2016

Något att tänka på

Bara kasta det där ute …

När jag studerade detta inlägg insåg jag att det finns så mycket att lära mig om hur WordPress fungerar. Det här betyder att jag måste förstärka mina kodningsförmågor och jag råder dig att göra detsamma om du vill gå djupare in i WordPress.

Om du inte redan har det, lära dig grundläggande HTML och CSS. Ovanpå det, hitta en JavaScript-kurs och skola dig själv. Hej, glöm inte PHP också, för det är det som driver WordPress. Om du bara behöver ett WordPress-tema för att skapa en företagswebbplats rekommenderar vi vårt helt egna Total WordPress-tema.

Över till dig…

Det här är bara mina 2 cent. Vi skulle gärna höra dina tankar om WordPresss framtid. Var ser du WordPress under de kommande 5 åren? Ännu bättre, vad skulle du älska att se i nästa version av WordPress?