Mitt vackra WordPress-liv: Möt Freddy

Jag är Freddy Muriuki, frilansande WordPress-bloggare och deltids webbdesigner. Även om det är lite svårt att skriva om mig själv, kommer jag att göra mitt bästa för att ge dig en inblick, hur liten som helst, i mina vackert WordPress-liv. Det är en återblick på det vackra livet som du så nådigt hjälpte mig att bygga.

Det hela började i december 2008, då jag upptäckte WordPress.com. Naturligtvis, innan dess, hade jag väckt ett ofattbart intresse för alla saker webbdesign när jag började arbeta på ett cybercafé 2007, några månader efter examen. Mer om detta på ett ögonblick.

Långt innan webbdesign, eller till och med WordPress, visste jag att jag ville skriva. När jag bara var 12 år satt jag min första novell; Äventyren hos Ronnie och vänner, som senare försvann från mitt skåp under mystiska omständigheter. I den mjuka åldern trodde jag aldrig för en gång att jag så småningom skulle lägga bröd på bordet eller snarare blogga.

Innan jag upptäckte bloggning skulle jag dock skriva noveller, dikter, brev och vad som helst, och senare maila (och mycket, mycket senare e-post) till vänner och älskande. Jag älskade att hälla tankar i ord, och innan länge var jag beroende av hur mycket jag uppnådde helt enkelt genom att lägga pennan på papper. Jag talar om romantiska erövringar här, drömmen om varje ung man. Naturligtvis hjälpte det mina betyg också.

När jag gick på gymnasiet glömde jag allt om att skriva i tre goda år innan jag slutligen bestämde mig för att hämta hantverket och skriva den andra delen av ”Ronnie and Friends”. Efter examen, ett år senare, satte jag skrivning på bakbrännaren när jag gick till jobbet som UT-lärare. Men min räddande nåd kom i form av ett jobb med cybercafé som jag landade några månader senare.

cyber-dator-cafe

På cyberkaféet hände mycket. Möjligheten öppnade mina ögon för en helt ny värld. Jag träffade så många människor, både online och offline. En av de människor jag träffade på nätet, Gud välsigne honom, introducerade mig för SEO-skrivande. Samtidigt, eftersom jag hade obegränsad tillgång till internet, utvecklade jag en intensiv kärlek till webbdesign, som jag fortsatte att lära mig dag in, dag ut.

När jag åkte till universitetet, ett par månader senare, var jag en underbetald SEO-författare och nybörjare webbdesigner. Jag hade lärt mig lite C ++ också, så ja, jag hade redan kul med datorer och att skriva. Den ojämna och magra lönen från SEO-skrivning störde mig inte en bit, och jag kan inte komma ihåg om det beror på att jag var färsk på universitetet med några besparingar på sidan, eller helt enkelt för att jag tyckte om att skriva.

Jag gick med på universitetet i november 2008, och i december samma år skrev jag regelbundet på kvällarna. Allt mitt författande handlade om SEO och några andra vardagliga ämnen. Sedan upptäckte jag WordPress.com av en slump (eller är det öde?) Och startade en gratis blogg.

Men jag skulle gå långa perioder utan att posta på bloggen eftersom jag hade skolarbete å ena sidan och SEO-skrivande på den andra. Samtidigt var jag fortfarande förvirrad över vad jag ville göra med mitt liv, även om jag hade anmält mig till vad många skulle betrakta som en prestigefylld och lukrativ kurs. Vid det andra året tog balans på skolarbete och SEO-skrivande en avgift på mig. Jag slet mellan kurser och skrivande på heltid, särskilt eftersom lönen från SEO-skrivande blev bättre.

Jag kunde inte tappa bort, för jag hade inga bollar och kände att mina människor inte skulle ha något av det. Efter självsökning bestämde jag mig för att ägna mer tid åt att skriva och lära mig koden, ibland på bekostnad av mina klasser. Sedan tillbringade jag de kommande tre åren festa som galen undersöka och besluta om jag ska släppa och jobba på mitt hantverk på heltid, eller bara tuffa det, och spendera resten av mitt liv med att ångra för att jag inte tar mina chanser.

Jag uppdaterade min gratis WordPress.com-blogg då och då, utan någon riktig plan, och eftersom jag var upptagen med att studera för tentor och grejer, hade jag lite tid att göra några riktiga framsteg. Sedan sammansatte jag ett team av författare för att hjälpa till med arbetsbelastningen och frigör tillräckligt med tid för att göra faktisk forskning om hur man kan tjäna pengar på bloggar.

Under det sista kvartalet 2011 sjönk jag på ett par bloggar (Läge 180 och Lämna arbetet bakom bland andra) som förespråkade för den typ av livsstil som jag alltid drömt om. Jag blev en fast troende av de principer som lärs ut på dessa bloggar, som handlar om att integrera arbete i ditt liv, så sömlöst kan du knappast veta vad som är vilket. Arbeta för att leva, inte leva för att arbeta rätt?

Efter att ha följt dessa bloggare ett tag hade jag materialet och den andan jag behövde för att starta min egen online-verksamhet. Samtidigt hade jag lärt mig mer om WordPress, gratisversionen, men idén om en självhostad blogg var fortfarande så främmande för mig. Vad det betyder är att jag helt enkelt inte visste min väg runt servrar och hur man installerar skript och sådant.

wordpress-install-version

Så jag ägnade ett par timmar per dag till att lära mig mer om WordPress med självhost och i december 2012 lanserade jag min första WordPress-webbplats. Jag minns dagen så bra. Inte för att jag gjorde mycket av det, utan för att jag var så glad att äga min egen webbplats. Mina första läsare bestod av vänner och läsare från min gratis WordPress.com-blogg.

Jag startade min självhostade blogg med tio inlägg och ett par sidor med det tydliga målet att lära andra onlineföretagare vad jag visste om SEO och skapa effektivt webbinnehåll. Detta innebär inte att jag inte visste vem min målgrupp var.

Jag började med en bit av en idé, men jag var så motiverad efter att ha läst och läst om Tänk och väx dig rik av Napoleon Hill. Några av mina vänner tyckte att jag var galen att “fixa min framtid” på bara en e-bok. Jag blev inte avskräckt, och även om jag inte hade någon aning om vad jag gjorde, fortsatte jag att hacka bort, skriva och klättra.

Om jag kunde bygga en läsare var planen att sedan börja erbjuda tjänster för skapande av innehåll för webbinnehåll till onlineföretagare som jag skulle locka till bloggen. Jag fortsatte att posta till bloggen, arbetade med den varje dag, medan jag fortfarande gjorde affärer med mina SEO-klienter. Jag behövde SEO-pengar för att stödja mitt annars outlandiska partiliv på college. Vad? Det är college. Dessutom hade jag så kul att arbeta för mig själv!

När jag upptäckte Problogger Job Board tack vare Tom Ewer, min blogg hade tagit form genom att jag kunde visa upp för potentiella kunder. Det var en livräddare, jobbstyrelsen, eftersom lönen var mycket bättre än vad jag gjorde från SEO-skrivning.

laptop-tangentbord

Jag lade in min första ansökan, och det var början på ett annat kapitel i mitt liv. Jag hade ingen aning om att jag senare skulle bli WordPress-bloggare när jag skickade in den första ansökan under det sista kvartalet 2013, men det första bloggjobbet öppnade dörrar till en helt ny värld av WordPress-möjligheter. Jag såg aldrig tillbaka sedan dess, och jag är glad att jag aldrig gjorde det. Faktum är att det mesta av mitt arbete idag handlar om WordPress. Jag dabbar i webbdesign och internetmarknadsföring, men ändå bär WordPress dagen för mig.

Jag har arbetat med ett antal fantastiska WordPress-klienter sedan 2013, och jag måste erkänna att jobbet har varit lika roligt som det är lukrativt. Det har varit en fantastisk inlärningsmöjlighet som har gjort det möjligt för mig att träffa så många vackra människor. Du, min kära läsare, är en av dessa vackra människor.

Varje morgon ser jag fram emot att dela min lilla värld med dig via WordPress-bloggning. När jag delar erfarenheter, tips eller självstudier och flyttar dig närmare dina mål, att det är symbolen på mitt vackra WordPress-liv. När du kommer till kommentarsektionen och delar din åsikt och idéer kan jag inte låta bli mig otroligt ödmjuk. Du gör mitt WordPress-liv vackert.

När du kärleksfullt sprider våra inlägg via sociala medier är det lätt att må bra, men bara för att du hjälper oss att nå ut och hjälpa fler människor. När jag vaknar på morgonen, och innan jag går tillbaka till sängen, är allt jag vill göra idag att lägga pennan på papper och komma igenom för dig, om bara för att dela ett extra tips, en extra idé om denna plattform som vi båda älskar så mycket.

Jag har aldrig förälskat mig i en plattform så mycket som jag har med WordPress, men det beror på att du, min kära läsare, har varit vid min sida hela tiden. Hon svepte mig från mina fötter sedan första dagen, WordPress, i processen som hjälpte mig att bygga en grundligt stimulerande bloggverksamhet. WordPress kan vara motorn, men du är skönheten i mitt WordPress-liv.

Och det beror på att utan dig skulle jag upphöra att existera – jag skulle vara irrelevant. Du gjorde mig till vad jag är, och i processen hjälpte du mig att bli den jag är. Du är skönheten i mitt WordPress-liv.

Resurser jag använde längs vägen

wordpress-tools

Följande verktyg och resurser var ovärderliga för mig när jag byggde min WordPress-bloggverksamhet:

 • Fantastiska WordPress-teman – Du behöver ett professionellt WordPress-tema för att stå utmärkt. Jag har använt WPExplorer-teman sedan jag började.
 • Trello eftersom du måste hålla dina projekt organiserade. Tack så mycket till Dev Sharma för att ha introducerat mig för den här fantastiska tjänsten.
 • Enkla kortkoder för de trevliga extrafunktionerna (t.ex. dragspel, knappar, utrop, vittnesmål osv) du behöver för att sticka ut.
 • WordPress SEO av Yoast, eftersom SEO är en viktig ingrediens om du försöker göra den online.
 • Google Analytics för att spåra webbtrafik
 • Akismet för att hålla skurkarna ute. Se även de 10 bästa WordPress-profanitetsfiltren och plugins för skräppostblockering.
 • Bra och prisvärd WordPress-värd. Se även hur du väljer det bästa WordPress-värdet
 • Bra domänhosting av Namecheap. Jag är värd för alla mina domännamn här, sedan jag började, och jag har aldrig haft en enda anledning att klaga.
 • En penna och en anteckningsbok är min favoritverktyg hittills. Jag skriver först allt mitt inlägg på papper, för jag vill bevara den aspekten (känslan) av att skriva. Vad? Varje person till sina metoder.
 • En mängd plugins för sociala medier eftersom du måste dela ditt fantastiska blogginnehåll
 • Tänk och väx dig rik av Napoleon Hill för motivationen och utforma den huvudplan du vet att du behöver.
 • Lämna arbetet bakom av Tom Ewer. Tom visar dig hur du bygger en lukrativ bloggverksamhet, även om du misslyckades med engelska, och suger till allt annat i livet. Han har varit till stor hjälp.
 • Läge 180 eftersom Sean Ogle tror på livsstil omdesign. Han kommer att visa dig exakt hur du bygger ett företag, bor var som helst och uppnår frihet.
 • WordPress.com – Börja här för att äga en gratis WordPress-blogg på mindre än 5 minuter.
 • WordPress.org – Börja här om du är intresserad av att lära dig mer om WordPress.

Jag kommer att fortsätta uppdatera listan i kommentarerna, så se upp! Men om du letar efter fler WordPress-resurser för din egen professionella verktygssats kan du gärna kolla in:

 • WordPress Toolkit: WordPress Resurser för användare och utvecklare
 • WordPress Resurser: Bästa WordPress Podcasts
 • 10 WordPress-resurser du behöver för att bokmärka just nu
 • De bästa WordPress-verktygen och resurserna för frilansare

Vad håller framtiden för oss?

Medan att skriva om WordPress kommer att förbli min nummer kärlek, planerar jag att dabba i WordPress temat utveckling inom en snar framtid. Detta gör att jag kan använda mina webbdesignfärdigheter i god användning, samtidigt som jag ger tillbaka till den gemenskap som har gett mig så mycket.

Jag kommer att fortsätta blogga om WordPress för eftersom plattformen sprider sig på marknaden måste fler lära sig hur de bäst kan använda det för att främja sina ambitioner. Precis som jag lärde mig från andra, kommer jag att hålla andan att dela vid liv, så att vi alla kan se tillbaka en dag i framtiden och se de fantastiska verk som vi har uppnått tillsammans.

Speciellt tack

tack

Jag kom inte ens här ensam. Jag hade mycket hjälp på vägen. Min WordPress-bloggresa skulle inte vara så kul om det inte var för några speciella människor som har varit riktigt fantastiska. Jag vill uttrycka min inre tacksamhet till Kyla Glover, AJ Clarke, Tom Ewer, Kevin Muldoon, Dev Sharma, Sean Ogle, och viktigast av allt, ni min kära läsare. Tack för det fantastiska stödet och att stå vid min sida sedan första dagen. Ni är alla älskvärda själar och har påverkat mitt liv på sätt som ni aldrig kommer att känna till eller föreställa er.

Sista säga …

Efter att ha varit anställd två gånger, visste jag säkert att jag skulle suga stor tid som anställd. Jag visste att jag ville driva mitt eget företag och ha kul medan jag gjorde det. Jag hade ingen aning om var det skulle ta mig, men jag tog mitt språng av tro, och medan resan har varit (och är fortfarande) utmanande, får jag njuta av att arbeta när och var som helst. Tja, jag har inte fått mig att jobba i pjs än, men det är berättelsen för en annan dag.

Idag vill jag säga ett stort tack för att du är en stor del av det som gör mitt WordPress-liv vackert. Jag ber högtidligt och hoppas att du också kommer att skapa livet för dina drömmar. Tack så mycket amigo. Vi ses…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me