Dasar Pengembalian Wang SiteGround & Jaminan Wang Dikembalikan (Panduan 2020): Bagaimana Membatalkan Akaun Hosting SiteGround Anda?

Contents

Apa itu Dasar Bayaran Balik SiteGround?

SiteGround memang menawarkan kepada pelanggan hostingnya dengan Dasar Pengembalian Wang yang merupakan jaminan pulangan wang 30 hari (dengan semua rancangan hosting bersama mereka) dan jaminan wang dikembalikan 14 hari (dengan semua rancangan hosting awan mereka). Jaminan wang dikembalikan SiteGround memberi anda ketenangan fikiran dengan perkhidmatan berkaitan hosting web yang ditawarkan kepada anda kerana ia bertindak sebagai ubat eksklusif dan perlindungan insurans memastikan bahawa perkhidmatan mereka memenuhi harapan anda.

Jaminan Wang Kembali SiteGround merangkumi pesanan awal untuk rancangan hosting bersama dan perkhidmatan hosting awan mereka. Juga, ia merangkumi sebahagian besar ciri tambahan yang mereka tawarkan kepada pelanggan mereka. Untuk tempoh awal (sekali akaun hosting dengan SiteGround adalah dicipta dan diaktifkan), mereka akan mengeluarkan pelanggan mereka a bayaran balik sepenuhnya ke akaun Shared Hosting mereka dan pembatalan perkhidmatan (dalam masa 30 hari dari tarikh pengaktifan akaun hosting). Juga, hal yang sama berlaku untuk akaun Cloud Hosting SiteGround yang perlu dibatalkan dalam 14 hari dari pengaktifan akaun hosting untuk menerima bayaran balik sepenuhnya.

Pengecualian, Terma & Syarat yang Digunakan Untuk Dasar Bayaran Balik SiteGround

Berikut adalah terma & syarat berikut, pengecualian, dan perkara utama yang terpakai untuk Jaminan Pulangan Wang SiteGround:

1. SiteGround menggunakan pilihan pembayaran yang sama untuk mengeluarkan bayaran balik (digunakan oleh pelanggannya). Ini tidak ada kaitan dengan kelewatan proses pembayaran balik SiteGround.
2. Permintaan pembatalan akaun hosting hendaklah diposkan melalui Kawasan Pengguna SiteGround.
3. Pesanan awal untuk perkhidmatan berkaitan web hosting dilindungi hanya dalam 30 hari dari hari SiteGround mengaktifkan perkhidmatan anda. Manakala, pesanan hosting pembaharuan tidak dilindungi di bawah polisi pembayaran balik mereka.
 4. Kegagalan pelanggan untuk mengekalkan akaun hostingnya di pematuhan dengan Syarat Perkhidmatan SiteGround mungkin juga membawa kepada penangguhan perkhidmatan, had penggunaan atau penamatan akaun yang tidak dapat dikembalikan.
 5. Jumlah yang termasuk dalam Dompet SiteGround lagi tidak boleh dikembalikan. Namun, anda dapat menggunakannya untuk membeli perkhidmatan atau pembaharuan yang berkaitan dengan hosting web. SiteGround boleh mengembalikan sejumlah bayaran pra-bayar sebagai kredit kepada pelanggannya melalui dompet mereka dan jumlah yang ada di dompet akan berakhir dalam setahun.
 6. Pakej penjual semula layak mendapat wang kembali hanya jika anda membatalkan sepenuhnya pakej Penjual semula mereka yang dibeli dan dengan itu jaminan pengembalian wang SiteGround tidak berlaku untuk penamatan akaun individu.
 7. SiteGround mungkin menolak untuk memindahkan laman web pelanggannya jika proses pemindahan laman web memerlukan konfigurasi tertentu dari bahagiannya yang tidak sesuai dengan pelayan mereka atau jika menyedari bahawa lebih banyak sumber daya diperlukan daripada biasa untuk melaksanakannya. Sekiranya demikian, SiteGround akan mengembalikan caj pemindahan laman web sekiranya ia tidak dapat memindahkan laman web pelanggannya.
 8. Bayaran dibayar Nama domain termasuk Perlindungan Privasi Domain (Lindungi ID Domain) oleh pelanggan adalah tidak boleh dikembalikan dan mungkin jatuh tempo semasa proses pembatalan akaun hosting (walaupun pada awalnya dibebaskan kerana beberapa promosi SiteGround khas yang berlaku pada tempoh tersebut).
 9. Jaminan wang dikembalikan mereka tidak meliputi Pelan hosting pelayan khusus (kini dihentikan), perkhidmatan sokongan berbayar atau yang lain perkhidmatan pihak ketiga.

Bagaimana saya boleh membatalkan akaun hosting SiteGround saya dan mendapatkan Bayaran Balik dengan Jaminan Wang 30 Hari mereka?

Permintaan pembatalan akaun diproses oleh pasukan sokongan SiteGround secara langsung melalui Kawasan Pengguna anda. Anda boleh mengikuti kami Panduan Langkah demi Langkah mengenai pembatalan akaun hosting SiteGround dan Dasar Pengembalian Wang mereka di bawah:

�� Langkah 1: Log masuk ke Kawasan Pengguna SiteGround dan klik pada tab Pengebilan

�� Langkah 2: Kemudian klik Batalkan Perkhidmatan di bawah Navigasi Penagihan

SiteGround tidak lama lagi padamkan fail dari akaun hosting web pelanggan mereka dari pelayan mereka dalam seminggu pembatalan akaun. Inilah sebabnya mengapa saya sangat mengesyorkan anda mendapatkan sandaran akaun hosting SiteGround anda dan simpan salinannya bersama anda sebelum anda memberikan pengesahan terakhir anda supaya anda menghilangkan risiko kehilangan fail anda.

�� Langkah 3: Tandakan kotak di sebelah langganan perkhidmatan anda dan klik pada butang Teruskan dengan Pembatalan

Anda akan dilayari ke halaman yang menunjukkan perkhidmatan yang anda pesan dengan akaun SiteGround anda (langganan atau senarai langganan anda). Sekiranya anda telah melanggan beberapa perkhidmatan yang berkaitan dengan web hosting, semuanya akan disenaraikan di halaman ini (satu di bawah yang lain). Anda hanya perlu memilih perkhidmatan langganan yang ingin dibatalkan dan kemudian klik Teruskan dengan Pembatalan butang.

�� Langkah 4: Di bawah Halaman Permintaan Pembatalan Pilih bidang yang diperlukan yang disebutkan di bawah dan klik butang Teruskan dengan Pembatalan

Anda perlu menyebut sekarang apabila anda ingin membatalkan perkhidmatan anda. Sekiranya anda belum selesai dengan syarat jaminan pengembalian wang SiteGround, anda boleh memilih Semasa Tamat Tempoh pilihan supaya anda menggunakan tempoh penagihan yang belum selesai untuk mendapatkan kembali nilai wang anda.

Walau bagaimanapun, saya memilih untuk pergi dengan Segera pilihan (lebih selamat dan pantas dengan kelewatan minimum). Sebaik sahaja anda memilih salah satu daripada pilihan ini, kotak lain akan muncul di bawah yang meminta anda alasan sebenar untuk membatalkan akaun hosting. Sebaik sahaja anda memilih pilihan ini, anda perlu mengkliknya Teruskan dengan Pembatalan butang.

NOTA: Tepat di bawah Teruskan dengan Pembatalan butang yang anda dapati Bantuan SiteGround di mana anda boleh menghubungi Pakar sokongan SiteGround (melalui Sembang Langsung atau Panggil) jika anda memerlukan bantuan dan tidak pasti untuk meneruskan!

�� Langkah 5: Pengesahan Permintaan Pembatalan akaun SiteGround dengan mengklik butang Teruskan dengan Pembatalan

Ya, agak menjengkelkan apabila mereka meminta saya mengesahkan semula sama ada saya mahu membatalkan akaun saya atau tidak. Cukup klik pada Teruskan dengan Pembatalan butang di sini juga!

�� Langkah 6: Pengesahan Permintaan Pembatalan akaun SiteGround dengan mengklik butang Teruskan dengan Pembatalan

Akhirnya, anda akan sampai pada langkah terakhir proses pembatalan akaun SiteGround anda di mana anda kini dapat melihat jumlah keseluruhan yang akan dikembalikan kepada anda. Anda juga dapat memilih sama ada anda mahu dikembalikan kepada anda Dompet SiteGround (supaya anda dapat menggunakannya dalam membeli atau memperbaharui Perkhidmatan berkaitan web hosting lain dari SiteGround) atau anda mahu mengembalikan wang anda ke mana sahaja kaedah pembayaran anda pernah menggunakan.

Ingat! Anda kini berada di titik di mana anda tidak mahu kembali ke SiteGround. Oleh itu, pastikan bahawa anda jumlah pampasan tepat seperti yang anda harapkan dan anda juga perlu memilih Bayaran balik pilihan di bawah Sila Pilih Kaedah Pampasan. Kemudian, pilih kotak pilihan yang tertera “Saya faham bahawa mengesahkan pembatalan akan mengakibatkan penonaktifan segera perkhidmatan yang disenaraikan di atas” dan anda kini boleh mengklik Sahkan Pembatalan butang.

�� Langkah 7: Terima Pengesahan Pembatalan Akaun Dari SiteGround

Sekarang, a mesej pengesahan dari SiteGround akan dipaparkan di skrin anda dan anda akan menerima a E-mel Pengesahan juga!

Anda boleh mendapatkan pautan untuk memperbaharui akaun yang dibatalkan (pilihan) di dalam Mesej Pengesahan Kawasan Pengguna SiteGround dan juga mereka pengesahan email.

DAN SELESAI! SITEGROUND GOODBYE!!!

Cara Memperbaharui Akaun Hosting SiteGround Anda yang Dibatalkan Selepas Proses Pembatalan Akaun (Langkah Pilihan)

Sekiranya anda ingin membuat semula akaun yang dibatalkan dengan SiteGround, anda boleh mengklik pautan tersebut Akaun Saya. Dari sana, langkah seterusnya adalah mengklik berwarna hijau Perbaharui butang dan anda kembali masuk.

SELAMAT DATANG KE SITEGROUND!

Berapa lama SiteGround mengambil masa untuk menghentikan akaun hosting web saya selepas pembatalan? Adakah ia segera atau memerlukan masa?

Ini sebenarnya bergantung pada apakah pelanggan SiteGround meminta pembatalan akaun hosting segera atau mereka memilih pembatalan akaun setelah tamat tempoh.

�� 1. Sekiranya anda memilih pilihan Batalkan sekarang SiteGround:

Sekiranya anda memilih Segera pilihan, akaun hosting SiteGround anda akan digantung segera setelah anda menerima pengesahan permintaan pembatalan anda. Walau bagaimanapun, SiteGround masih menyimpan salinan akaun hosting anda dengan mereka untuk maksimum 7 hari. Akaun hosting anda akan dihentikan setelah jangka waktu ini dan salinan sandaran akan dihapus juga. Ini bermaksud bahawa SiteGround tidak akan menyimpan salinan fail anda di pelayan mereka setelah akaun tersebut ditamatkan.

�� 2. Sekiranya anda meminta Pembatalan SiteGround setelah tamat tempoh:

Sekiranya anda memilih Pembatalan Apabila Tamat Tempoh pilihan, akaun hosting SiteGround anda akan mendapat ditangguhkan dalam masa 24 jam selepas tarikh luput. Salinan akaun hosting anda akan disimpan di pelayan SiteGround walaupun dalam hal ini untuk maksimum 7 hari dan akan dihapuskan sejurus selepas penamatan akaun.

Proses Pembatalan & Pembayaran Balik Akaun Automatik SiteGround Terakhir

Proses pembatalan dan pengembalian dana akaun SiteGround sepenuhnya automatik, mudah dan paling mudah yang saya lalui, walaupun terdapat banyak langkah yang perlu dilakukan. Keseluruhan proses pembatalan SiteGround akan membawa anda ke sana 10 minit untuk disiapkan.

Saya sangat mengesyorkan perkhidmatan hosting SiteGround untuk polisi pengembalian wang 30 hari yang adil dan telus. Saya harap panduan kami terus berjalan Jaminan & Bayaran Balik Wang Balik SiteGround (Kajian 2020) sangat membantu anda. Saya juga menyarankan anda untuk membaca Syarat Penggunaan mereka sebelum mendaftar atau anda juga boleh berbual dengan Pasukan Sokongan 24/7 SiteGround untuk mendapatkan maklumat yang lebih berguna mengenai proses pembatalan akaun dan dasar pembayaran balik!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me