Adakah InMotion Menawarkan Templat Laman Web?

Termasuk dalam setiap pakej hosting InMotion adalah dua pembangun laman web percuma namun kuat yang dapat digunakan oleh klien untuk membuat dan membina laman web mereka. Pembangun laman web ini, iaitu Pembangun Web Premium dan PowerWebBuilder, adalah aplikasi yang dilengkapi dengan ciri-ciri yang penting dan berguna dalam tugas membina laman web anda. Antara ciri pembangun laman web ini adalah galeri ratusan templat laman web percuma yang siap digunakan oleh pelanggan bila-bila masa diperlukan.
Tetapi sebelum anda dapat menggunakan templat percuma mereka untuk laman web anda, pertama dan paling utama, anda perlu memasang Pembina Laman Web.

Bagaimana saya boleh memasang Pembina Web Premium di laman web saya?

Semua pakej hosting InMotion digabungkan dengan aplikasi Pembuat Web Premium percuma; namun, perisian tidak disertakan dengan pakej. Ini bermaksud bahawa sebelum menggunakannya, anda perlu memasangnya di laman web anda melalui Panel Pengurusan Akaun AMP.
Untuk memasang Pembina Web Premium anda, yang perlu anda lakukan hanyalah mengikuti beberapa langkah mudah.

  •  Langkah pertama adalah masuk ke Panel Pengurusan Akaun (AMP) anda;
  •  Setelah log masuk, klik pada pautan “Pasang Perisian Popular”;
  •  Pada halaman yang berjaya, tatal ke bawah dan kemudian pilih “Pasang Pembangun Web Premium” dengan mengklik padanya;
  •  Kemudian, klik pada tab “Permintaan Pembangun Laman Web” dan kemudian masukkan nama domain tempat anda ingin memasang Pembangun Web Premium dan kemudian klik “Seterusnya”;
  •  Sekiranya anda memasang akaun Pembuat Web Premium pertama anda, anda perlu memeriksa dan mengesahkan maklumat sebelum anda mengklik butang “Kirim”. Walau bagaimanapun, jika anda memasang akaun pembangun web tambahan, anda perlu membayar jumlah $ 12 per domain per tahun untuk lesen tambahan.
  •  Mengklik butang “Kirim” akan memulakan proses pemasangan dan anda mesti memasang Pembuat Web Premium anda di domain anda dalam hitungan detik. Tunggu mesej pengesahan pemasangan dan kemudian, sebaik sahaja diterima, anda boleh menggunakan halaman untuk masuk ke Pembina Laman Web Premium dengan mengklik pautan log masuk dan mula membina laman web anda sendiri.

Bolehkah saya memilih mana-mana templat untuk semua laman web yang saya buat?

Sebagai pemilik laman web dengan Pembangun Web yang dipasang, sama ada Pembangun Web Premium atau PowerWebBuilder, anda berhak memilih dan menggunakan mana-mana daripada lebih daripada 500 templat percuma yang terdapat di galeri Pembangun Web. Walau bagaimanapun, penting untuk diingat bahawa anda perlu memilih templat yang sesuai dan sesuai dengan jenis laman web yang anda bina serta perkhidmatan dan produk yang ditawarkan laman web anda.

Garis panduan apa yang perlu saya ikuti dalam memilih templat laman web?

Walaupun memilih templat laman web adalah masalah selera dan suasana hati anda sendiri, sangat berguna bagi laman web anda untuk memiliki templat yang sesuai dengan jenis, perkhidmatan dan produk laman web anda serta citarasa pengunjung laman web anda yang akan datang.

Garis panduan pertama dalam memilih templat pilihan anda mestilah jenis laman web yang anda buat. Biasanya, aplikasi pembangun web anda menolong anda menjalankan tugas ini. Setelah anda memulakan proses membina dengan mengklik butang Mula, anda akan diberi pilihan untuk memilih jenis laman web yang ingin anda bina, sama ada laman web biasa, galeri foto atau blog. Setelah pilihan dipilih, Pembangun akan menggunakan maklumat dan mengesyorkan beberapa halaman dengan ciri dan pratetap fungsional yang mungkin anda mahukan untuk laman web anda. Sekiranya anda tidak pasti atau tidak menyukai pilihan yang dikemukakan, anda boleh memilih satu dan kemudian mengubahnya di lain waktu. Setelah membuat pilihan yang disukai, klik butang Next yang terdapat di sebelah kanan bawah halaman.
Untuk memilih templat, anda perlu pergi ke halaman Reka Bentuk dengan mengklik butang Reka bentuk yang terletak di bar alat kanan atas. Di halaman Reka bentuk, anda akan menemui sebilangan templat yang boleh disesuaikan. Sebenarnya, terdapat tiga cara mencari templat:

  •  Salah satunya adalah melalui Jenis Kategori, di mana anda boleh memilih templat yang sesuai dengan kategori yang terdapat di menu lungsur;
  •  Kedua adalah melalui kaedah Cari, di mana anda mencari templat menggunakan kata kunci untuk jenis templat tertentu; dan
  •  Dengan melayari templat per halaman secara manual, yang mungkin memakan masa tetapi dapat lebih efisien.
  • Sebaik sahaja anda dapat memilih templat pilihan anda, cukup pilih dengan mengkliknya.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me