Adakah WebHostingHub Berfungsi Pada iPhone dan iPad?

Adakah WebHostingHub Berfungsi Pada iPhone dan iPad?

Ramai orang kini mengambil perniagaan mereka ketika mereka dalam perjalanan. Ini bermaksud bahawa mereka perlu mendapatkan akses ke laman web, kedai dalam talian dan lebih mudah tetapi lebih penting lagi, e-mel mereka jauh dari pejabat mereka. Berita baiknya adalah bahawa kebanyakan syarikat web hosting kini menyokong keserasian peranti mudah alih, yang pada dasarnya bermaksud bahawa perniagaan kini dapat dibawa ke mana sahaja webmaster, pelanggan dan pelanggan pergi.
Beberapa tahun yang lalu, membawa perniagaan mereka membawa mereka bahawa peniaga perlu mencari terminal komputer di hotel mereka di mana mereka boleh masuk ke dunia perniagaan maya mereka melalui komputer desktop mereka. Masih beberapa tahun kemudian, mobiliti membawa makna lain kerana komputer desktop memberi laluan kepada komputer riba yang membawa lebih banyak kelebihan daripada rakan desktop mereka kerana komputer riba lebih mudah alih dan mempunyai keupayaan sambungan tanpa wayar. Walau bagaimanapun, zaman pengkomputeran mudah alih dan perniagaan mudah alih kini mempunyai makna yang lebih tepat kerana pengkomputeran mudah alih menjadi lebih mudah alih daripada sebelumnya, iaitu dengan munculnya telefon pintar dan rakan sejawatnya.

WebHostingHub adalah antara bilangan syarikat web hosting yang menyokong dan mempunyai keserasian peranti mudah alih, lebih-lebih lagi dengan iPhone dan iPad. Ya, anda betul-betul mendengar saya, WebHostingHub serasi dengan iPhone dan iPad dan peranti berasaskan iOS yang lain.

Bagaimana cara saya mengatur iPhone dan iPad saya untuk menerima e-mel melalui WebHostingHub?

Sekiranya anda pemilik iPad atau dan iPhone, anda boleh memeriksa dan membaca e-mel anda melalui peranti mudah alih anda. Namun, agar peranti anda dapat menerima e-mel anda, anda perlu menyiapkan dan mengkonfigurasi peranti anda. Panduan berikut adalah untuk menyiapkan peranti iOS seperti iPhone dan iPad.

 •  Pada skrin utama peranti anda, cari ikon Tetapan, yang biasanya diwakili oleh ikon dengan tiga roda gigi dan pilih dengan mengklik.
 •  Setelah masuk ke dalam layar Pengaturan, cari Email, Kenalan, Kalendar dan sekali lagi pilih dengan mengklik.
 •  Pada layar Email, Kenalan, Kalendar, klik Tambah Akaun yang akan membawa anda ke layar dengan sejumlah perkhidmatan e-mel untuk dipilih. Pilih tab Lain yang terdapat di bahagian bawah skrin.
 •  Kemudian di bawah bahagian Mel, pilih Tambah Akaun Mel.
 •  Isi maklumat yang diperlukan dan diperlukan pada kotak yang disediakan di bahagian Akaun Baru. Alamat adalah alamat e-mel penuh anda dan kata laluan adalah kata laluan yang sesuai untuk akaun e-mel itu.
 •  Sebaik sahaja maklumat dihantar, iPhone atau iPad anda akan mencari akaun dan memproses tetapannya, maka secara automatik akan membawa anda ke layar berikutnya.
 •  Anda kemudian akan diminta untuk memilih antara IMAP atau POP tetapi sebagai peranti mudah alih, disarankan agar anda memilih IMAP. Sebabnya adalah bahawa e-mel tidak disimpan di iPhone / iPad.
 •  Pada bahagian Pelayan Mel Masuk, masukkan maklumat yang diperlukan. Nama hos hendaklah dalam bentuk berikut: selamat ##. Webhosting.com. ## harus ditunjukkan dengan nombor pelayan. Nombor pelayan boleh didapati di nama host anda. Contohnya nama hos anda ialah ehub25.webhostinghub.com, maka nombor pelayan anda ialah 25. Nama pengguna mestilah alamat e-mel lengkap anda dan kata laluan kata laluan yang sesuai untuk akaun tersebut.
 •  Kemudian, di bawah In Mail Mail Server, sekali lagi, anda perlu memasukkan maklumat yang sama dengan yang anda masukkan sebelumnya.
 •  Klik pada butang Simpan yang terdapat di sudut kanan atas skrin.
 •  Setelah mengklik Simpan, peranti iOS anda harus memproses maklumat dan setelah diproses, kini peranti anda sudah siap menerima e-mel.

Adakah iPhone atau iPad saya serasi untuk menjalankan kedai dalam talian?

Sememangnya Ya! IPhone atau iPad anda serasi untuk menjalankan dalam talian menggunakan Kedai Bergerak PrestaShop. Sebenarnya, tidak perlu mempunyai versi Kedai Mudah Alih PrestaShop yang berasingan untuk menjalankannya pada peranti iOS anda.

Apa yang perlu saya ketahui mengenai Mobile PrestaShop?

Mobile PrestaShop adalah aplikasi yang menawarkan kemampuan PrestaShop yang sama yang digunakan dalam menguruskan laman web atau perniagaan dalam talian anda. Aplikasi Mobile PrestaShop ini akan memungkinkan perniagaan diurus dengan mudah dan dalam perjalanan serta memungkinkan untuk membuat aplikasi untuk Kedai Bergerak PrestaShop anda. Antara ciri lain yang ditawarkan oleh Mobile PrestaShop adalah:

 •  Mobile PrestaShop Admin – ini adalah aplikasi yang digunakan untuk menguruskan kedai PrestaShop anda dari keselesaan iPhone atau iPad anda. Terdapat juga aplikasi mudah alih tambahan yang membolehkan pentadbir melihat laporan dan pesanan.
 •  MobiCart – MobiCart adalah perkhidmatan yang memungkinkan untuk membuat kedua-dua aplikasi iOS dan Android untuk kedai PrestaShop Bergerak.

Apa faedah lain yang saya dapat dari PrestaShop Mobile?

PrestaShop Mobile juga membawakannya penukar tema mudah alih yang membolehkan anda menukar tema semasa dalam perjalanan. Ini merangkumi modul dan tema yang tersedia. Aplikasi yang membolehkan anda melakukan ini adalah:

 •  PrestaShopM;
 •  templat pMobile; dan juga
 •  Tema DevilMobile