– Adakah WebHostingHub Menawarkan Bayaran Bulanan?

Adakah WebHostingHub Menawarkan Bayaran Bulanan?

WebHostingHub dianggap oleh kebanyakan pemilik laman web baru sebagai pilihan host web yang baik kerana ia menggunakan pelayan Dell. Pelayan Dell ini dianggap sebagai mesin yang kuat kerana cip memori 24GB, 24 pemproses Intel Core, dan penyimpanan cepat RAID 10 disertakan dalam CPU. Ini bermaksud bahawa peralatan yang digunakan boleh dipercayai dan cekap, yang disokong oleh jaminan uptime 99% yang ditawarkan oleh WebHostingHub.

Walau bagaimanapun, kebanyakan penyedia host web mendedahkan bahawa mereka mempunyai jaminan masa operasi yang lebih baik pada 99,99%, yang hanya dapat diabaikan ketika keduanya dibandingkan. Sebabnya adalah bahawa WebHostingHub menggunakan banyak pusat data dan bukannya yang biasa untuk kebanyakan penyedia host web.

Pusat Data Berbilang

WebHostingHub mempunyai dua pusat data utama yang tersebar di pantai timur dan pantai barat Amerika Syarikat. Oleh itu, ini bermaksud bahawa pemilik laman web di pantai barat tidak perlu menunggu lebih lama untuk data atau maklumat bergerak antara pelawat laman web dan pelayan hos web. Ini bermaksud bahawa pengalaman pengguna laman web ditingkatkan, yang menghasilkan maklum balas atau statistik yang lebih baik kepada pemilik laman web. Hasil akhir untuk ini adalah bahawa pelaburan pemilik laman web di laman web dimaksimumkan. Ini berdasarkan fakta bahawa pusat data WebHostingHub diklasifikasikan sebagai Kategori A kerana peralatan mereka semua mematuhi PCI.

Ciri tambahan pusat data adalah bahawa mereka menggunakan beberapa titik akses terkawal dengan beberapa sumber tenaga yang menggunakan kuasa diesel. Walaupun WebHostingHub menggunakan tenaga diesel, ia mempunyai sijil hosting hijau, yang bermaksud bahawa penggunaan tenaga diminimumkan di pusat data. Manfaat lain dari memiliki dua pusat data adalah bahawa ia digunakan untuk melayani pemilik laman web berdasarkan negara lain seperti:

 •  Amerika Selatan
 •  Afrika
 •  Eropah
 •  Selatan Pasifik
 •  Asia
 •  Australia dan New Zealand

Halaman laman web yang menggunakan perisian pengurusan kandungan WordPress dapat memuat pada kadar 1.5 untuk laman web perniagaan yang berpusat di negara-negara antarabangsa. WebHostingHub selanjutnya menurunkan kadar pemuatan hanya sesaat untuk laman web perniagaan yang berpangkalan di AS kerana data atau maklumat hanya perlu menempuh jarak yang lebih pendek kerana penggunaan banyak pusat data.

Kadar Bulanan Biasa

WebHostingHub mempunyai kadar bulanan yang berbeza bergantung pada tahun perkhidmatan yang dibeli oleh pemilik laman web. Kadar bulanan tertinggi yang ditawarkan oleh WebHostingHub ialah $ 8.99 dengan terendah pada $ 6.99. Pecahan kadar bulanan dan tahun perkhidmatan adalah:

 •  12 bulan – $ 8,99 sebulan
 •  24 bulan – $ 7,99 sebulan
 • 36 bulan – $ 6,99 sebulan

Malangnya bagi pemilik laman web baru, sebilangan besar penyedia host web hanya membenarkan mereka membayar setiap tahun. Ini walaupun sebilangan besar penyedia host web mempromosikan dan menawarkan perkhidmatan host web mereka pada kadar bulanan. Sebab utama bagi kebanyakan penyedia hos web yang menawarkan rancangan tahunan adalah kerana banyak pemilik laman web mungkin lupa untuk membayar kadar bulanan mereka dan oleh itu laman web tersebut menjadi tidak aktif.

Ini dianggap tidak menguntungkan pemilik laman web kerana masa yang dihabiskan untuk membangun dan menyelenggara laman web akan hilang dengan mudah dalam jangka waktu seminggu setelah kontrak berakhir. Masalah tambahan adalah bahawa kebanyakan pemilik laman web tidak akan dapat mendapatkan kembali laman web yang telah mereka miliki jika mereka membayar setelah tempoh pembaharuan. Sebabnya adalah kerana kebanyakan nama domain dikeluarkan secara automatik setelah tempoh kontrak host web berakhir. Ini kerana sebilangan besar individu memilih untuk memperoleh nama domain laman web perniagaan yang mapan.

Kelemahan Menggunakan Bayaran Bulanan

Individu yang telah memperoleh laman web yang mapan perlu melakukan lebih sedikit aktiviti promosi kerana pemilik sebelumnya telah melakukan kerja keras untuk mereka. Sebilangan besar pemilik laman web mungkin lupa membayar kadar bulanan secara berkala ketika datang ke laman web mereka kerana ini tidak dianggap sebagai bahagian penting dari jadual bulanan mereka. Melupakan membayar kadar bulanan akan bermaksud bahawa pelaburan masa dan wang di laman web perniagaan mereka akan dianggap sebagai kerugian.

Penyedia hos web tidak mempunyai kawalan ke atas pelepasan nama domain kerana tugas ini biasanya di bawah kawalan pengatur laman web seperti International Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). ICANN menghendaki pemilik laman web untuk mendaftarkan laman web perniagaan mereka dengan maklumat berikut:

 •  Nama pendaftar
 •  Alamat surat menyurat
 •  Alamat emel
 •  Nombor telefon

Jaminan Wang Dikembalikan

Sebab bagi kebanyakan penyedia hos web tidak membenarkan rancangan pembayaran bulanan adalah kerana WebHostingHub akan menghadapi masalah untuk melaksanakan jaminan pulangan wang 90 hari. Sebilangan besar penyedia hos web lain mempunyai tempoh jaminan pengembalian wang yang lebih rendah sementara WebHostingHub mempunyai tempoh terpanjang pada 90 hari.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me