Berapa Kos Laman Web?

Berapa kos laman web? Adakah terdapat perkara seperti pelan tindakan kos laman web?

Ini mungkin merupakan beberapa soalan pertama bagi sesiapa yang mempertimbangkan untuk mewujudkan kehadiran web mereka sendiri.

Ramai orang membuka laman web mereka sendiri. Terdapat pada masa ini melebihi 1.7 bilion laman web yang wujud dan jumlahnya bertambah setiap hari.

jumlah laman web dalam talian

Oleh kerana mempunyai laman web anda sendiri telah menjadi perkara yang sangat biasa, anda akan berfikir bahawa akan mudah untuk menjawab persoalan berapa kos laman web. Ternyata nombor yang tepat sangat sukar didapat.

Harga setiap laman web adalah individu. Ia bergantung pada banyak faktor. Untuk memberi anda pemahaman yang lebih baik mengenai apa yang diharapkan, kami akan berusaha membantu anda membuat rangka kerja kos laman web untuk diri anda sendiri.

Dalam karya ini kita akan:

 • Tentukan berapa kos laman web dan memberi anda garis besar kasar untuk pilihan umum.
 • Bincangkan kos komponen laman web yang berbeza secara terperinci. Dengan cara itu, anda boleh memilih dan memilih pilihan mengikut kehendak dan anggaran anda sendiri.
 • Cuba berikan idea yang jelas mengenai anda apa jenis harga yang diharapkan untuk laman web yang anda fikirkan.

Mari kita retak!

Berapakah Kos Laman Web??

faktor kos laman webSebagai langkah pertama, mari kita lihat semua yang memerlukan wang ketika membuat laman web anda sendiri dan bagaimana ia akan menjadi kos akhir dalam pelbagai senario.

Faktor Kos Laman Web

Walaupun harga laman web sangat individu, beberapa perkara bersifat universal dalam setiap proses pembuatan laman web dan menentukan kos laman web:

 • Jenis laman web – Laman web tidak dibuat sama. Harga sangat bergantung pada jenis laman web yang anda bina. Blog ringkas lebih senang dibentuk daripada kedai dalam talian atau laman web perniagaan kecil.
 • Domain & Hosting – Setiap kehadiran web memerlukan rumah dan alamat yang boleh anda hubungi. Dari segi laman web, itu adalah pelayan dan domain web. Anda boleh mendapatkannya sendiri atau memperolehnya sebagai sebahagian daripada perkhidmatan laman web.
 • Teknologi asas – Semua laman web dikuasakan oleh beberapa jenis perisian di latar belakang. Ini boleh menjadi fail HTML atau PHP, sistem pengurusan kandungan seperti WordPress atau yang lain. Bergantung pada pilihan anda, kos akan berbeza.kod html
 • Komponen – Teknologi asas bukan segalanya. Bergantung pada fungsi apa yang anda perlukan, anda mungkin memerlukan pemalam tambahan, aplikasi, atau perkhidmatan pihak ketiga, yang kebanyakannya akan memerlukan wang.
 • Persediaan / Reka Bentuk / Pembangunan – Membangun laman web bukan sekadar memperoleh bahagian, mereka juga perlu dipasang. Anda boleh melakukannya sendiri atau mengupah orang lain untuk melakukannya. Sekiranya anda melakukan yang terakhir, anda perlu membayarnya.
 • Penyelenggaraan – Selain itu, membina laman web tidak hanya cukup, anda juga perlu terus menjalankannya. Penyelenggaraan berterusan (termasuk pemasaran) juga merupakan sebahagian daripada rangka kerja kos laman web anda.

Seperti yang anda bayangkan, kerana banyak faktor di atas, anda boleh melaburkan wang untuk minta seseorang melakukannya untuk anda atau masa untuk belajar menjaga diri anda sendiri. Bergantung pada kemampuan anda, ini juga akan mengubah kos akhir laman web. Berikut adalah beberapa senario dan harga akhir laman web.

Pilihan 1: Lakukan Segalanya Sendiri – Kira-kira $ 60 / Tahun

Cara paling murah adalah dengan membuat laman web sendiri.

“Tetapi saya tidak dapat membuat kod,” anda mungkin berfikir.

Tiada masalah!

Terdapat cukup teknologi di luar sana untuk membolehkan anda melakukannya buat laman web tanpa pengekodan, sistem pengurusan kandungan sumber terbuka yang paling jelas seperti WordPress dan Joomla. Sekiranya anda bersedia meluangkan masa untuk mempelajari sistem pilihan anda, anda boleh memiliki laman web anda sendiri dengan kos hanya hosting dan domain.

platform cms wordpress joomlaDalam kes Bluehost adalah $ 4,95 / bulan termasuk domain. Dikalikan dengan 12 menghasilkan kira-kira $ 60 atau kos satu minuman Starbucks sebulan. Sekiranya anda memilih kontrak yang lebih lama, anda bahkan dapat mengurangkan kos hosting menjadi sekitar $ 36 / tahun. Ketahui cara menyediakan akaun anda dengan Bluehost sekarang.

Versi barebone ini dilengkapi dengan sedikit loceng dan wisel. Ia juga akan memakan masa yang paling banyak untuk diri anda. Sangat mustahil untuk membuat laman web berkualiti tinggi dengan cara ini, dan banyak yang melakukannya sebelumnya.

Pilihan 2: Sewa Freelancer – $ 1,000 hingga $ 3,000 setiap Laman Web

Sudah tentu, jika anda mempunyai anggaran atau tidak mahu meluangkan masa sendiri, anda juga boleh menyewa pekerja bebas untuk melakukan semua pekerjaan untuk anda. Terdapat banyak laman web di mana anda boleh melakukannya, termasuk Kerja AtasFreelancer.com, dan PeoplePerHour.

Laman utama PeoplePerHour

Purata gaji setiap jam merangkumi pelbagai jenis, dari bawah $ 10 hingga $ 100 +. Jadi, kos laman web sangat bergantung kepada siapa anda bekerja dan berapa lama masa projek anda disiapkan. Laman web WordPress standard memerlukan masa 15 hingga 30 jam. Oleh itu, anda melihat kos dari $ 150 hingga $ 3,000+.pameran freelancer

Sekiranya anda bekerja dengan pembangun laman web, anda juga boleh menyewa seseorang untuk membuat templat tersuai untuk anda. Sebilangan besar penyedia mempunyai pasaran khas untuk itu. Perlu diingat bahawa ia juga akan memakan banyak kos selain menggunakan pembangun laman web di tempat pertama – lebih banyak lagi di bawah.

Jadi, inilah perjanjiannya:

Sekiranya anda mahukan kualiti, semasa menggaji pembangun web, sekurang-kurangnya $ 1,000 – $ 3,000 adalah nombor taman permainan yang bagus untuk diharapkan untuk laman web yang mudah. Semakin kompleks laman web ini, semakin tinggi kosnya.

Pilihan 3: Bekerja dengan Agensi – $ 10,000 hingga $ 50,000 setiap Laman Web

Bekerja dengan agensi adalah cerita lain.

Anda akan berinteraksi dengan pelbagai pihak berkepentingan yang bertanggungjawab untuk pelbagai bidang (reka bentuk, penjenamaan, pembangunan, SEO, dll.) Menjadikan proses lebih lama dan menghasilkan lebih banyak waktu kerja.

bekerjasama dengan agensi

Anda mendapat kualiti, tidak diragukan lagi – tetapi harganya meningkat sangat tinggi.

Berapa banyak kemudian?

Di agensi, harga setiap jam antara $ 100 hingga $ 500 +. Oleh itu, kos laman web dari $ 10,000 hingga $ 50,000 adalah realistik. Anda juga boleh mendapatkan laman web dengan harga di bawah $ 10,000. Kemungkinan besar memerlukan masa untuk mencari agensi seperti itu.

Itu bukan untuk mengalahkan perniagaan ini. Terdapat banyak yang baik di luar sana yang melakukan kerja yang hebat. Sekiranya anda mempunyai syarikat yang mempunyai anggaran untuk bekerjasama dengan agensi, hasil akhirnya boleh menjadi luar biasa dan pelaburannya sangat berbaloi. Cukup dengan kos dan anda perlu sedar.

Atas sebab itu, banyak yang memilih untuk membina laman web sendiri. Pilihan lain ialah mereka membuat pendekatan campuran dan padanan untuk melakukan beberapa bahagian sendiri dan melakukan penyumberan luar yang lain.

Untuk membantu anda menentukan proses yang tepat untuk anda, bahagian seterusnya pelan tindakan kos laman web kami akan membedah pelbagai faktor kos dan menunjukkan apa yang diharapkan.

Domain dan Hosting

Domain dan hosting adalah antara keperluan asas laman web. Untuk itu, mereka juga merupakan aspek pertama yang akan kita perhatikan. Walaupun terdapat banyak jenis hosting untuk membina laman web anda sendiri, anda mempunyai dua pilihan utama: kendiri dan dihoskan sendiri.

Pilihan yang dihoskan sendiri

Dihoskan sendiri bermaksud anda memperoleh sendiri ruang hosting. Ini boleh berbentuk pemasangan atau beli dan jalankan pelayan anda sendiri di rumah. Sekiranya anda bukan sysadmin, anda mungkin tidak akan menjalankan pelayan anda sendiri, jadi kami tidak akan menanggung kos untuk itu pada ketika ini.

Selalunya, orang beralih kepada penyedia hosting. Ini bermaksud syarikat yang menjalankan pelayan web dan menyewa ruang kepada mereka untuk orang lain.

Terdapat dua pilihan utama untuk itu:

 • Dihiburkan sepenuhnya – Dalam kebanyakan kes, anda hanya membayar yuran bulanan untuk menggunakan ruang di pelayan seseorang. Mereka menyediakan persediaan dan kemampuan asas yang anda perlukan. Selebihnya menjalankan laman web anda, sebahagian besarnya, bergantung kepada anda. Contoh yang baik ialah Bluehost. Kos rata-rata sekitar $ 2 – $ 5 / bulan.Halaman utama Bluehost
 • Pengehosan terurus – Khusus untuk WordPress, terdapat juga yang disebut hosting yang dikendalikan. Ini bermaksud, penyedia tidak hanya memberi anda ruang web tetapi juga mengambil bahagian aktif dalam mengurus laman web anda. Ini bermaksud keselamatan automatik, kemas kini, cache, dan sebagainya. Sudah tentu, perkhidmatan tambahan menjadikan jenis hosting ini lebih mahal. Sebagai contoh, hosting WordPress yang diuruskan berjalan sekitar $ 15 – $ 50 sebulan untuk satu laman web.

Sekiranya anda mahukan kerja yang lebih sedikit di tangan anda, pilihan seterusnya boleh menjadi idea yang baik.

Pilihan Dihoskan

Laman web yang dihoskan bermaksud bahawa orang lain mengurus semua teknikal yang berkaitan dengan menjalankan laman web. Anda hanya perlu mengambil berat tentang reka bentuk, kandungan, dan pemasaran laman web anda.

Contoh lazimnya ialah pembangun laman web seperti Wix, Hubungan Tetap, Ruang Kuasa dan Weebly (cari lebih banyak dalam senarai ini). Versi WordPress yang dihoskan adalah contoh lain (baca perbandingan WordPress.com dan WordPress.org kami).

rancangan hosting wordpress.org

Satu-satunya kelemahan pengaturan seperti ini ialah anda sering terkunci dalam senarai ciri rancangan pilihan anda. Sekiranya anda mahukan pilihan tambahan, anda perlu meningkatkan akaun anda. Ciri yang sama yang anda dapat di laman web yang dihoskan sendiri sering kali lebih mahal daripada alternatif yang dihoskan.

Kos bulanan untuk penyelesaian laman web yang dihoskan sekitar $ 4 – $ 40.

Kos Domain

Pelayan bukanlah semua yang anda perlukan. Laman web anda juga mesti dijangkau. Oleh itu, anda memerlukan nama domain.

Banyak penyelesaian yang dihoskan di luar sana memberi anda subdomain percuma seperti http://yoursite.maindomain.com. Ini baik untuk tujuan pembangunan atau blog hobi. Untuk sebarang jenis tujuan profesional, anda mungkin mahukan nama domain tersuai anda sendiri, yang boleh anda dapatkan dari pendaftar domain. Mereka akan berharga sekitar $ 10 per tahun untuk domain yang berakhir pada .com.bersih.org atau domain standard lain. Akhiran yang lebih menarik seperti .kedai.io atau .global lebih mahal, dalam lingkungan $ 30 / tahun dan lebih.

peluasan domain yang berbeza

Memilih nama domain yang tepat selalunya lebih penting daripada yang akhir. Beberapa syarikat dan perkhidmatan hosting menawarkan domain percuma semasa anda mendaftar. Sekiranya demikian, anda boleh mengurangkan yuran domain dari rangka tindakan kos laman web anda.

Perisian / Platform (+ Tambahan)

Laman web tidak hanya memerlukan rumah dan alamat, tetapi juga memerlukan asas – teknologi yang menjalankannya. Beberapa tahun yang lalu, itu hanya HTML atau PHP. Sekiranya anda mahukan laman web, anda perlu membuat fail sendiri dan meletakkannya di pelayan.

Oleh kerana anda memerlukan kemahiran pengaturcaraan untuk itu, anda lebih cenderung membayar seseorang untuk melakukannya. Oleh itu, pembangunan pernah menjadi penyumbang utama kos laman web. Hari ini, kita mempunyai cara lain untuk menjalankan laman web, iaitu sistem pengurusan kandungan (CMS) dan pembangun laman web.

Sistem Pengurusan Kandungan

Di sisi CMS, yang paling biasa adalah WordPress, Wix, dan Progress Sitefinity dengan WordPress menjadi yang paling popular setakat ini (50% bahagian pasaran, berlari lebih daripada 30% dari semua laman web di Internet).

Graf pengedaran penggunaan CMS Internet

Kesemuanya mempunyai persamaan: Mereka adalah pakej perisian sumber terbuka dan oleh itu bebas digunakan.

Berita baik, betul?

Perlu diingat bahawa masih ada beberapa kos yang berkaitan dengannya.

Untuk satu, bergantung pada jenis laman web yang anda perlukan, anda mungkin memerlukan beberapa tambahan berbayar, mis. templat laman web profesional atau pemalam untuk fungsi tambahan. Mereka mempunyai pelbagai harga dan kami akan membincangkannya di bahagian seterusnya.

Selain itu, ketiga-tiganya memerlukan tahap pengetahuan teknikal yang berbeza. Terutama untuk Drupal, anda benar-benar perlu mempunyai bahagian pengaturcaraan. Oleh itu, melainkan jika anda sendiri adalah pembangun laman web, kemungkinan besar anda memerlukan bantuan profesional. Jelas, ia akan menambahkan kos tambahan pada anggaran laman web anda.

Lebih banyak mengenai perkara di bawah.

Pembina Laman Web

Pilihan lain yang popular untuk membina laman web anda sendiri adalah menggunakan pembangun laman web. Ini adalah penyelesaian yang dihoskan yang membolehkan orang tanpa pengetahuan teknikal merancang laman web tanpa pengekodan. Dengan menggunakan antara muka seret dan lepas, anda boleh membuat laman web yang anda mahukan. Kami telah menyebut contoh yang paling popular di atas.

Pembina laman web biasanya mengenakan bayaran setiap bulan dan menawarkan rancangan yang berbeza dengan lebih banyak atau lebih sedikit ciri. Rata-rata, mereka berharga $ 4 – $ 40 sebulan.

rancangan pembangun laman web

Seperti disebutkan, mereka juga dilengkapi dengan hosting, sehingga Anda dapat mengurangi dari jumlah Anda. Perlu diingat bahawa anda mungkin perlu membeli domain tersuai anda sendiri.

Walaupun hampir semua pembangun laman web menawarkan rancangan percuma atau sekurang-kurangnya percubaan percuma, untuk mendapatkan jumlah ciri yang sama dengan CMS yang dihoskan sendiri, anda biasanya perlu membayar lebih banyak setiap bulan.

Pada masa yang sama, pembangun laman web hadir dengan semua kemudahan produk komersial. Ini bermakna anda mempunyai seseorang untuk dihubungi sekiranya terdapat masalah dan semuanya datang dari satu tempat. Oleh itu, anda cenderung menghadapi masalah teknikal.

Penyelesaian Tersuai

Sudah tentu, ada kemungkinan untuk mengupah seseorang untuk mengumpulkan penyelesaian khusus daripada mencari sesuatu yang sudah siap. Kos pembangunan anda akan lebih tinggi kerana memerlukan lebih lama dan memerlukan lebih banyak kerja. Sekiranya demikian, kemungkinan besar anda akan bekerjasama dengan agensi dan membayar harga yang dinyatakan pada awalnya.

Kos untuk Reka Bentuk dan Pembangunan

Setelah menentukan sistem mana yang menjalankan laman web anda dan di mana menjadi tuan rumahnya, inilah masanya untuk menyatukannya. Untuk reka bentuk dan pembangunan, kosnya banyak bergantung pada berapa banyak kerja yang boleh anda lakukan sendiri berbanding berapa banyak yang anda bayar kepada orang lain untuk melakukannya. Bergantung pada platform yang anda pilih, ini akan sangat berbeza.

Sistem Pengurusan Kandungansistem pengurusan kandungan

Sekiranya anda melalui laluan CMS, melaksanakan reka bentuk laman web anda bermaksud mencari templat yang tepat. Terdapat banyak tema WordPress fleksibel terbaik, terutamanya di direktori WordPress. Perkara yang sama berlaku untuk dua sistem pengurusan kandungan Joomla yang lain! dan Drupal.Drupal vs Joomla! vs WordPress

Sekiranya anda memerlukan sesuatu yang sedikit lebih canggih, anda harus menjadi premium.

Harga adalah seperti berikut:

Perhatikan bahawa WordPress mempunyai ekosistem terbesar. Oleh sebab itu, anda lebih cenderung mencari templat percuma yang sesuai dengan keperluan anda. Lebih mudah untuk mendapatkan bantuan profesional sekiranya anda memerlukan beberapa penyesuaian. Pada masa yang sama, anda cenderung tidak memerlukannya kerana WordPress adalah yang paling teknikal dari ketiga CMS.

Perkara yang sama berlaku untuk fungsi. Antara WordPress ’ 50,000+ pemalam, anda mungkin akan menemui apa yang anda perlukan. Ini akan membuat anda tidak perlu mengupah seseorang untuk menghasilkan penyelesaian khusus untuk anda. Terdapat juga plugin berbayar di luar sana yang menyediakan pelbagai fungsi.

Harga anggaran untuk sambungan untuk CMS berbeza untuk satu laman web:

 • WordPress: $ 29 – $ 59
 • Joomla: $ 29 – $ 59
 • Drupal: $ 16 – $ 29

Perhatikan bahawa terutamanya dengan Drupal, anda pasti memerlukan pembangun untuk melaksanakan sebarang perubahan. Walaupun menyediakan templat baru atau memasangnya jauh lebih rumit dengan platform itu. Oleh itu, pengguna rata-rata biasanya tidak dapat melaksanakannya atau perlu menghabiskan banyak masa untuk memikirkan sesuatu.

Pembina Laman Web

Berita baiknya ialah pembina laman web dibuat untuk membolehkan anda membuat kerja sendiri. Atas sebab itu, anda cenderung untuk membayar seseorang untuk mengambil alih pekerjaan. Selain itu, mereka biasanya dilengkapi dengan pelbagai templat siap pakai yang boleh anda gunakan dengan serta-merta, kadang-kadang beratus-ratus.Templat pembangun laman web

Walaupun anda dapat menyesuaikan templat agar sesuai dengan keperluan anda ke tahap tertentu, ini juga sering kali bermaksud anda terjebak dengan pilihan yang ada. Dalam beberapa kes, ada kemungkinan untuk membeli templat tambahan. Ini selalunya merupakan pilihan yang jauh lebih mahal daripada menggunakan templat lalai untuk CMS.Weebly vs Squarespace vs Wix

 • Ruang Kuasa: $ 199 – $ 299
 • Weebly: $ 22 – $ 49

Anda juga boleh mengupah seseorang untuk membuat sesuatu yang sesuai untuk anda. Itu juga tidak murah.

Untuk fungsi, pembangun laman web juga menawarkan pemalam dan aplikasi untuk meningkatkan laman web anda. Banyak di antaranya percuma, tetapi ada juga penyelesaian premium untuk ciri seperti membina kedai dalam talian. Ini termasuk kos asas anda. Berikut adalah beberapa contoh harga untuk pembangun laman web yang berbeza:

 • Wix: $ 3 – $ 20 / bulan
 • Weebly: $ 2 – $ 79 / bulan

Akhirnya, jika anda mempunyai sesuatu yang tidak dapat anda selesaikan sendiri, anda juga boleh menyewa pakar. Harga yang kami dapati adalah antara $ 4 dan $ 250 per jam.

Pelbagai Kos

Laman web lebih daripada sekadar kerangka elektronik. Agar laman web berjaya, anda memerlukan beberapa perkara lain. Yang paling penting adalah kandungan dan pemasaran. Bergantung pada kemampuan anda (atau kesediaan untuk memperolehnya) yang disertakan dengan kos tambahan:

 • Penulisan Salinan – Bukan penulis yang dilahirkan? Baiklah, tiada siapa! Untuk menjadikan laman web anda lebih menarik dan bermaklumat, ia dapat membantu menyusun ayat-ayat yang koheren berulang kali. Sekiranya anda merasa tidak mampu melakukan ini atau tidak mempunyai seseorang dalam pasukan anda, anda boleh mengeluarkannya. Bergantung pada tahap pengalaman, seorang penyalin mengenakan bayaran $ 50 – $ 200 sejam.
 • Visual – Kandungan lebih daripada sekadar menulis. Visual berkualiti tinggi membantu menggarisbawahi pandangan anda dan menjadikan laman web anda lebih senang dilihat. Syukurlah, terdapat banyak gambar stok percuma di luar sana. Jika tidak, anda perlu membayar $ 1 – $ 100 setiap gambar.gambar stok percuma
 • SSL / HTTPS – Penting untuk menjaga keselamatan laman web anda. Penyulitan adalah salah satu langkah asas untuk melakukannya. Anda memerlukannya terutamanya jika anda merancang untuk menjalankan laman web e-dagang. SSL memerlukan sijil dan terdapat beberapa pilihan percuma. Sijil berbayar bermula dari $ 15 setahun tetapi boleh mencapai beberapa ribu. Untuk WordPress, kami mempunyai panduan terperinci untuk memindahkan laman web anda dari HTTP ke HTTPS.
 • SEO – Pengoptimuman enjin carian adalah penting. Google dan Co. adalah salah satu sumber lalu lintas yang paling penting untuk mana-mana laman web. Penyediaan asas anda harus menjaga aspek teknikal. Anda mungkin memerlukan bantuan untuk pengoptimuman di halaman. WordPress mempunyai pemalam yang hebat untuk itu. Untuk semua yang lain, anda mungkin perlu mengupah seseorang. Jangkakan kadar setiap jam dari $ 100 – $ 200+.seo

Kos penyelenggaraan

kos penyelenggaraanSetelah laman web anda siap dan dalam talian, anda perlu mengurus penyelenggaraan.

Seperti disebutkan dalam pengantar, laman web memerlukan pemeliharaan tertentu. Walaupun perkara ini biasanya hampir tidak memerlukan kos persediaan pertama, masih perlu dipertimbangkan.

Kos Penjagaan Biasa

 • Hosting & Domain – Ini berlaku untuk setiap pilihan. Jumlah yang tepat bergantung pada apa yang anda pilih. Dengan pilihan yang dihoskan adalah bayaran dari rancangan apa pun yang anda buat, dengan laman web yang dihoskan sendiri, ia bergantung pada penyedia anda. Jangan lupa yuran pembaharuan tahunan untuk sebarang domain tersuai!
 • Kemas kini – Perisian sentiasa berkembang dengan ciri baru, penambahbaikan kod, dll. Pada penyelesaian yang dihoskan, bahagian ini dijaga untuk anda. Sebaliknya, laman web yang dihoskan sendiri memerlukan anda untuk melaksanakan versi baru. Sekiranya sistem pilihan anda menjadikannya sangat rumit (saya melihat anda Drupal!), Anda mungkin perlu mengupah seseorang untuknya.
 • Pembaharuan premium – Banyak tema dan pemalam sekarang menggunakan model lesen. Ini bermakna mereka menawarkan kemas kini dan sokongan hanya untuk jangka masa yang terhad. Selepas itu, anda perlu memperbaharui lesen anda, jadi ini boleh menjadi sebahagian daripada kos penyelenggaraan anda.
 • Keselamatan – Setelah laman web dalam talian, anda perlu menyimpannya dengan selamat. Itu bermaksud sandaran dan langkah keselamatan lain. Pada sistem yang dihoskan, ini biasanya merupakan sebahagian daripada rancangan. Sekurang-kurangnya di WordPress, kebanyakan ini tersedia dalam bentuk pemalam percuma. Sekiranya anda menggunakan penyelesaian premium, anda harus membelanjakannya.
 • Sijil SSL – Sekiranya anda menggunakan sijil SSL komersial, itu disertakan dengan bayaran pembaharuan, jadi ingatlah juga.

Pemasaran

Perkara di atas dibina dalam setiap rangka tindakan kos laman web dan tidak banyak kejutan di sana. Pemasaran adalah faktor yang sering diremehkan.

Apabila laman web anda dalam talian, melainkan anda hanya menggunakannya sebagai brosur – ketika itulah kerja sebenar bermula! Anda perlu mengeluarkan berita dan prospek, supaya laman web anda dapat mula menghasilkan wang. Ini membawa tugas tambahan dan / atau kos tambahan:

 • Pemasaran kandungan – Kami bercakap mengenai penulisan iklan di bangunan dan merancang bahagian. Sekiranya anda ingin memasarkan laman web anda, membina blog adalah salah satu kaedah terbaik untuk melakukannya. WordPress adalah pilihan terbaik untuk itu. Anda boleh membuat artikel sendiri atau mengupah blogger. Sekiranya anda memilih yang terakhir, harapkan kos $ 100 – $ 300 setiap artikel 1000 perkataan.
 • SEO – Pengoptimuman enjin carian tidak hanya diperlukan untuk laman web awal. Sekiranya laman web anda banyak berubah (misalnya, kerana catatan blog mingguan), itu juga merupakan proses yang sedang berlangsung. Terdapat banyak alat percuma untuk penyelidikan kata kunci tetapi jika anda memilih yang berbayar, ia akan memberi anda pulangan sekitar $ 30 – $ 99 untuk rancangan standard. Sebagai alternatif, sewa seseorang untuk SEO dengan harga yang disebutkan di atas.

  angka trafik laman web dalam analisis google
  Angka lalu lintas laman web di Google Analytics
 • Media sosial – Media sosial adalah alat penting untuk membina lalu lintas. Ia akan memakan masa, terutamanya jika anda melakukannya secara manual. Alat yang berguna seperti Hootsuite dan Penyangga dapat mengurangkan masa anda dengan ketara dan berharga $ 15 – $ 20 untuk akaun pengguna tunggal. Atau anda boleh mengupah seseorang sekiranya anda boleh membayar $ 15 – $ 100 + bergantung pada pengalaman freelancer.penyangga

Berapa Kos Laman Web??

Jawapan yang tepat untuk persoalan berapa kos laman web … bahawa ia bergantung pada banyak faktor! Ini bergantung pada pilihan, keperluan dan anggaran anda untuk memutuskan berapa banyak kerja yang anda sanggup laburkan sendiri dan apa yang perlu disumberkan kepada orang lain.

berapakah kos laman web kos cetak biru laman web

Setelah melalui perkara di atas, anda kini harus lebih dekat rangka tindakan peribadi anda sendiri.

Secara peribadi, melainkan jika anda menjalankan syarikat yang memerlukan penyelesaian khusus yang mahal, saya akan selalu menasihati untuk menggunakan laman web WordPress yang dihoskan sendiri atau dikendalikan sendiri.

Ya, keluk pembelajaran agak curam berbanding dengan pembangun laman web atau laman web yang dihoskan. Tidak banyak makna – platform WordPress sangat mesra pemula. Jutaan orang yang tidak mempunyai pengetahuan reka bentuk atau pembangunan web sebelum laman web pertama menggunakannya setiap hari.

Sekiranya mereka dapat melakukannya, anda juga boleh melakukannya!

Selain itu, Sejauh ini WordPress mempunyai ekosistem terbesar dari semua pilihan. Oleh itu, terdapat penyelesaian untuk hampir semua perkara yang dapat anda fikirkan di luar sana, banyak secara percuma. WordPress juga sangat fleksibel dan hampir tidak ada yang tidak dapat anda lakukan dengannya.

Yang paling penting, apa sahaja yang anda buat dengan WordPress adalah milik anda sepenuhnya. Anda mempunyai kawalan penuh terhadap apa yang berlaku di laman web anda dan memiliki semua kandungan. Anda boleh melakukan apa sahaja yang anda mahukan dengan laman web anda, termasuk memindahkannya ke syarikat hosting lain. Sekiranya anda pada dasarnya menyewa laman web di pelayan orang lain, kemungkinan besar anda tidak akan dapat menyimpan laman web anda sekiranya anda memutuskan untuk berpindah.

Ada yang perlu ditambahkan ke rangka tindakan kos laman web di atas? Komen atau soalan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me