Bolehkah Saya Membayar InMotion Dengan Paypal?

Adakah InMotion menerima pembayaran melalui PayPal?

Sebilangan besar orang mungkin berfikir berbanding InMotion tidak menerima pembayaran melalui PayPal. Sebab idea yang salah ini adalah bahawa tidak seperti syarikat hosting lain di mana anda secara automatik diberi pilihan sama ada anda mahu pembayaran bil anda melalui kad kredit atau PayPal semasa proses pendaftaran, pilihan PayPal tidak pernah dapat dijumpai di Bahagian Penagihan semasa proses pendaftaran . Pilihan Paypal tidak kelihatan di halaman daftar keluar telah mendorong banyak orang untuk berfikir bahawa InMotion tidak menerima pembayaran melalui PayPal.
Namun, tidak ada yang lebih jauh dari kebenaran. Yang benar adalah bahawa InMotion memang menerima pembayaran melalui PayPal walaupun pilihan tersebut tetap tidak dapat dilihat di halaman whpg mereka. Beberapa tahun yang lalu, idea itu akan dapat dicapai tetapi InMotion mula menerima pembayaran melalui PayPal sejak awal 2013 tetapi belum membuat pilihan tersebut terbuka untuk umum, setakat ini.

Bagaimana saya boleh membayar InMotion melalui PayPal?

Tidak seperti syarikat hosting lain di mana pilihan untuk menggunakan PayPal sudah ditentukan semasa proses pendaftaran, terutamanya semasa proses whpg, pilihan PayPal InMotion baru saja bermula setahun yang lalu dan bahkan belum tersedia untuk umum. Untuk dapat menggunakan PayPal untuk membayar InMotion Hosting, anda perlu mengikuti beberapa langkah mudah berikut:

 •  Lawati laman utama InMotion dengan URL www.inmotionhosting.com;
 •  Pada bar menu atas, arahkan kursor ke “WEB HOSTING” dan kemudian pilih penyelesaian hosting pilihan anda dengan mengkliknya dari menu lungsur;
 •  Mengkliknya akan membawa anda ke halaman di mana anda akan diberikan pakej yang ditawarkan bersama dengan ciri dan harganya yang sesuai. Di bawah setiap pakej terdapat tab biru “Pesan Sekarang”. Klik salah satu yang sesuai dengan pilihan anda;
 •  Anda kemudian akan diminta untuk memilih pakej dengan kaedah pembayaran yang sesuai. Pilih dengan mengklik butang dan kemudian klik “Teruskan”;
 •  Anda sekarang akan diminta untuk memilih Pilihan Nama Domain. Penting untuk anda memberikan nama domain anda pada kotak yang dibentangkan dan kemudian klik “Teruskan”;
 •  Pada halaman seterusnya, anda akan diberitahu sama ada nama domain masih ada atau tidak. Klik tab “Teruskan” di sudut kanan bawah.
 •  Mengklik butang “Teruskan” akan membawa anda ke Halaman Penagihan. Anda perlu memberikan semua maklumat yang diperlukan pada kotak yang disediakan. Di bahagian bawah halaman terdapat sub-tajuk kotak Maklumat Pembayaran.
 •  Di sinilah anda dapat menentukan bagaimana anda ingin membayar bil InMotion anda. Pilihan pembayaran akan meminta anda memilih antara jenis kad yang ingin anda gunakan atau “Pesanan Pembelian atau Cek”
 •  Pilih pilihan “Pesanan Pembelian atau Cek”.
 •  Setelah kemasukan maklumat selesai, letakkan tanda centang pada “Saya Setuju” di bawah sub-tajuk Perjanjian dan kemudian klik “Beli Akaun”. Penting untuk anda mengklik tab hanya sekali kerana mengkliknya beberapa kali mungkin menunjukkan berapa kali anda ingin membelinya.
 •  Setelah mengklik tab “Beli Akaun”, hubungi sokongan penjualan InMotion Hosting sama ada melalui sembang langsung atau telefon bebas tol 888-321-4678 dan minta perwakilan bahawa anda lebih suka melakukan pembayaran melalui Paypal. Anda kemudian akan menerima pautan pembayaran melalui e-mel hanya dalam beberapa minit.

Apakah faedah membayar InMotion melalui PayPal?

Membayar bil InMotion Hosting anda melalui PayPal membawa sejumlah kelebihan. Antara kelebihan ini adalah seperti berikut:

 •  Paypal adalah antara kaedah terpantas, paling selamat dan termudah untuk membayar bil anda.
 •  Paypal begitu fleksibel sehingga memungkinkan anda menggunakan kredit anda untuk membayar melalui Paypal, selain dari akaun bank dan kad debit anda.
 •  Ia percuma untuk digunakan.
 •  Anda boleh menggunakannya untuk menghantar dan menerima pembayaran dan transaksi antarabangsa.
 •  Anda boleh menyembunyikan maklumat kad kredit anda semasa menggunakan Paypal.
 •  Syarikat ini membolehkan anda mengawasi semua transaksi anda dalam talian.

Mengapa PayPal tidak termasuk dalam pilihan pembayaran InMotion?

Sebab mengapa PayPal tidak termasuk dalam pilihan pembayaran InMotion adalah penjimatan kos. Anda lihat, walaupun PayPal tidak memerlukan yuran keahlian, ia mengenakan 4% dari jumlah bil sedangkan syarikat kad kredit hanya mengenakan caj antara 0.5% hingga 1%. Ini bermaksud bahawa InMotion menjimatkan sehingga $ 5 setiap bil jika pelanggan menggunakan kad kredit atau debit. Jumlah penjimatan yang diperoleh InMotion dilaburkan pada infrastruktur hosting web dan perkhidmatan pelanggan mereka ke perkhidmatan hosting web yang lebih baik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me