Cara Membuat Laman Web Dengan WordPress

Oleh itu, anda mahu membuat laman web?

Hebat! Ikuti panduan langkah demi langkah ini, dan anda akan memulakan laman web pertama anda hari ini.

Inilah sebabnya mengapa anda membuat keputusan yang tepat untuk menggunakan WordPress:

 • WordPress adalah kaedah termudah untuk membina laman web sebenar pada tahun 2017.
 • 100% percuma dan disokong oleh komuniti pereka dan pemaju yang besar, dengan banyak tema dan pemalam percuma yang boleh anda gunakan dengan hanya beberapa klik.
 • WordPress mesra pemula. Mahu drag-and-drop? Faham. Mahukan sesuatu berjalan lancar tanpa perlu mempelajari kod? Faham.
 • Hebat untuk laman web kecil dan besar. Wordpress dapat melakukan apa sahaja, sama ada laman satu halaman yang indah, blog, laman perniagaan profesional untuk menjana petunjuk, atau bahkan laman web e-dagang besar yang menjual ribuan produk.
 • Laman web anda akan responsif jadi kelihatan hebat di desktop, tablet dan telefon bimbit.
 • Sangat mudah untuk mendapatkan bantuan percuma. WordPress adalah kaedah paling popular untuk membina laman web, sangat mudah untuk mendapatkan bantuan pantas setiap kali anda memerlukan – sama ada peringkat pemula atau lanjutan, jawapan anda adalah carian Google jauh.

Langkah 1: Dapatkan nama dan Hosting Domain Anda

Semua laman web yang anda lawati dimuatkan dari komputer yang disebut pelayan. Ini dipanggil hosting kerana pelayan ini menghoskan laman web dan memberikannya ke seluruh dunia.

Untuk mendapatkan laman web baru anda dalam talian, anda memerlukan…

 1. nama domain – sebagai contoh, laman web anda.com
 2. pengacaraan – ini membolehkan laman web anda dilihat oleh dunia

WordPress itu sendiri percuma. Nama dan hosting domain anda akan berharga sekitar $ 3 hingga $ 5 sebulan.

Masih ada beberapa perkhidmatan hosting web percuma di luar sana. Tetapi alamat anda seperti, laman web anda.free-websites-for-everyone.com -tidak terlalu profesional, bukan? Lebih teruk lagi, hos percuma biasanya meletakkan iklan di semua halaman anda dan anda tidak dapat mengawalnya. Paling teruk adalah apabila laman web anda ditutup selama berjam-jam pada satu masa. Anda tidak akan menghadapi masalah ini apabila mendapat akaun hosting anda sendiri.

Menggunakan hosting anda sendiri memastikan laman web anda dimuat dengan pantas dan akan terus dalam talian 24/7. Anda juga berada dalam kawalan 100% ke atas semua yang ada di laman web anda, dan anda mendapat akaun e-mel seperti [email protected] lebih profesional daripada menggunakan e-mel Gmail atau Yahoo seperti [email protected]

Di Mana Mendapatkan Domain Dan Hosting Anda

Saya telah mencuba banyak hos sejak mula membuat laman web pada tahun 2004. Pada ketika ini, saya kebanyakan menggunakan www.BlueHost.com untuk hosting web dan nama domain untuk laman web saya dan laman web pelanggan saya. BlueHost juga merupakan hos yang disyorkan # 1 rasmi oleh WordPress.org.

Pendedahan: Saya menggunakan BlueHost dan menyukai perkhidmatan hosting mereka. Oleh itu, semua pautan saya ke BlueHost adalah pautan rujukan. Ini bermaksud saya akan mendapat komisen dan anda akan mendapat potongan harga jika anda membeli dari BlueHost.

Anda hanya memerlukan rancangan hosting paling asas mereka (hanya $ 3.95 / bln). Itu kurang daripada fidget spinner yang baik, dan saya yakin laman web lebih bernilai daripada fidget spinner.

Inilah sebabnya mengapa anda hanya memerlukan rancangan asas: Saya akan membantu anda melakukan beberapa langkah pengoptimuman khas dalam panduan ini untuk menjadikan laman web anda sangat pantas sambil mengurangkan beban pada hosting anda.

Sekiranya anda sudah memiliki nama domain dan hosting anda, lompat saja ke langkah 3 di mana saya akan menunjukkan kepada anda cara menyiapkan laman web anda.

Cara Memilih Nama Domain Yang Hebat

Semua orang terjebak di sini sebentar, cuba memikirkan nama domain terbaik.

Saya lebih suka menjaga perkara-perkara sederhana. Pertama, mari kita lanjutan perbincangan…

 • Ikuti perkembangan .com, .org dan peluasan domain yang biasa.
 • Terbuka kepada sambungan lain yang boleh digunakan secara kreatif, seperti .ly dan .io (
 • Elakkan pelanjutan baru yang pelik seperti .network, .pizza, dll
 • Elakkan sambungan yang kelihatan spam seperti .info, .ws dan .cc

Sejauh namanya sendiri, kemungkinan beberapa nama pertama yang anda cuba sudah diambil. Jangan putus asa dengan ini. Cukup kreatif dan bersenang-senang dengannya. Inilah petua saya untuk membantu anda memilih nama domain yang hebat:

 • Elakkan tanda hubung / tanda sempang dengan nama seperti laman web my.com jika mungkin. Nampaknya tidak profesional dan jika anda kreatif, anda boleh mendapatkan nama tanpa mereka.
 • Sekiranya nama yang anda inginkan diambil, cuba tambahkan perkataan pendek pada awal atau akhir. Contohnya, jika nama yang anda mahukan adalah sesuatu.com tetapi telah diambil, anda boleh mencuba getomething.com atau sesuatunow.com, dll..

Untuk meringkaskan semuanya, cuba cari nama yang boleh dijenamakan, tidak dapat dilupakan dan menarik.

Yang paling penting, ketidakpastian membawa kepada ketidakaktifan, dan satu-satunya cara untuk mendapatkan hasil yang anda mahukan adalah mengambil tindakan! Jangan biarkan diri anda buntu memilih nama domain anda. Anda mendapat ini! Sekiranya anda suka nama, cari namanya.

Inilah Perkara Yang Perlu Dilakukan Sekarang [Senarai Semak]

 • Tentukan satu atau lebih idea untuk nama domain anda
 • Dapatkan nama domain dan hosting web anda. Seperti yang anda ketahui, saya mengesyorkan BlueHost untuk ini. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih mana-mana hos web lain yang anda mahukan, asalkan cepat, boleh dipercayai dan mudah digunakan.

Seterusnya, anda mungkin ingin mengikuti panduan ini yang menunjukkan kepada anda bagaimana untuk membuat persediaan di BlueHost. Saya akan menunjukkan kepada anda pakej hosting mana yang harus dipilih, cara menyiapkan WordPress dan banyak lagi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me