Cara Menambah Borang Kenalan ke Laman Web atau Blog WordPress Anda


Cara menambah borang kenalanSebagai pemilik laman web, anda pasti harus belajar bagaimana menambahkan borang kenalan ke WordPress. Laman web anda bukan entiti tanpa nama. Sebilangan besar orang ingin tahu dan kadang-kadang berinteraksi dengan sesiapa sahaja yang berada di belakang kandungan yang mereka baca. Mengapa anda fikir ada profil pengarang dan komen blog?

Atas sebab itu, dalam artikel ini, anda akan belajar bagaimana menambahkan borang kenalan ke laman web WordPress anda. Siaran pertama akan menerangkan sebab mengapa ia adalah idea yang baik dan kemudian anda akan mendapat panduan langkah demi langkah mengenai cara memasukkan borang kenalan di laman web anda melalui pemalam.

Kami juga akan membincangkan cara mengubah reka bentuk borang anda dan melaksanakan perlindungan spam. Terlebih lagi, kami akan memeriksa borang hubungan dan perlindungan data peribadi – sesuatu yang menjadi tumpuan akhir-akhir ini. Akhirnya, anda akan menemui senarai pemalam yang boleh anda gunakan untuk menambahkan borang hubungan di WordPress.

Mungkin kedengaran banyak, tetapi jangan risau – kami akan mempermudahnya!

Mengapa Anda Perlu Menggunakan Borang Kenalan di Laman WordPress Anda?

Sebelum mengetahui bagaimana mari kita meneliti mengapa ia perlu. Terdapat banyak alasan yang baik untuk menggunakan borang hubungan di laman web anda dan bukannya menghantar alamat e-mel anda secara langsung misalnya.

 • Perlindungan daripada spam e-mel – Spam adalah perosak. Anda akan melihatnya dengan cepat apabila anda mempunyai laman web WordPress yang menggunakan komen blog. Satu perkara yang dilakukan oleh pengirim spam ialah mengimbas laman web secara automatik untuk mencari alamat e-mel yang tidak dilindungi sehingga mereka dapat menambahkannya ke senarai mel mereka. Bentuk hubungan tidak berlaku dengan memberi peluang kepada pengunjung untuk menghubungi tanpa menerbitkan alamat anda dalam talian.
 • Minta maklumat yang tepat – Orang yang menghubungi anda tidak selalu menghantar semua maklumat yang anda perlukan. Dengan borang kenalan, anda secara khusus boleh memintanya terlebih dahulu. Ini juga memberi anda cara untuk menyaring pertanyaan, misalnya mengikut jenis. Ini menjadikan hidup anda lebih mudah dan mengurangkan banyak bolak-balik.
 • Maklumkan kepada pelanggan anda – Sebaliknya, borang hubungan juga boleh menjadi titik maklumat pertama. Anda dapat memasukkan maklumat untuk pemanggil untuk memberi tahu mereka tentang jangkaan masa respons dan langkah-langkah yang dapat mereka ambil terlebih dahulu untuk menangani pertanyaan mereka. Ini mengurangkan kemungkinan banyak e-mel dari orang yang tidak sabar yang sama.

Yakin bahawa borang hubungan berguna? Kemudian mari kita pergi ke bahagian praktikal tutorial ini.

Cara Menambah Borang Kenalan di WordPress Dengan Borang Kenalan 7

Terdapat banyak plugin WordPress di luar sana untuk menambahkan borang hubungan ke laman web anda, percuma dan premium. Kami akan membincangkan beberapa dari mereka kemudian dalam artikel ini. Untuk tutorial berikut, kami akan menggunakan Borang Hubungan 7.

Plugin ini tersedia secara percuma di direktori WordPress dan secara konsisten menjadi antara pemalam yang paling popular sepanjang masa (sebenarnya, pada masa penulisan ini adalah yang pertama). Selain itu, mudah digunakan, mempunyai senarai ciri yang bagus dan tambahan yang masuk akal.

Itulah sebabnya kami memilihnya untuk mengajar anda cara menambahkan borang kenalan di WordPress.

Langkah 1. Pasang Plugin Contact Form 7

Memasang Contact Form 7 semudah plugin WordPress yang lain. Cukup masuk ke laman web anda, pergi ke Pemalam> Tambah Baru dan taipkan namanya ke dalam kotak carian.

pasang borang hubungan 7 untuk menambah borang hubungan di wordpress

Ia mesti muncul di tempat pertama. Klik pada Install sekarang untuk memuat turunnya di laman web anda. Setelah selesai, klik Aktifkan untuk mula menggunakan pemalam.

Langkah 2. Buat Borang Kenalan Baru Anda

Selepas pemasangan, anda akan menemui item menu baru bernama Hubungi di bar sisi WordPress anda. Mengklik ia membawa anda ke skrin ini.

menu utama borang hubungan 7

Anda mendapat sebilangan petua alat untuk menjadikan borang hubungan anda lebih baik seperti menggunakan perlindungan spam. Kami akan sampai ke perkara itu kemudian.

Lebih penting lagi, anda akan menemui senarai semua borang hubungan di laman web anda. Ia merangkumi contoh borang yang anda boleh, secara teorinya, gunakan segera. Klik sama ada untuk mula mengedit atau tekan Tambah baru di bahagian atas skrin. Kedua-duanya akan membawa anda ke sini:

cara menambah borang hubungan ke wordpress dengan borang hubungan 7

Ia kelihatan agak samar pada awalnya, tetapi jangan risau – anda akan memahaminya tidak lama lagi.

Untuk berfungsi, borang hubungan anda perlu diisi. Medan adalah tempat pelawat memasukkan nama, alamat e-mel atau mesej yang ingin mereka kirimkan kepada anda, atau apa sahaja yang anda mahu mereka tambahkan.

Borang Kenalan 7 membuat mereka yang mempunyai sedikit HTML ditambah teg tersuai. Semua antara menandakan satu bidang borang hubungan anda ditambah dengan keterangan teks yang menjadi miliknya. Medan sebenar dibuat berdasarkan apa yang ada di antara tanda kurung siku.

Adakah itu bermaksud untuk membuat borang kenalan anda perlu belajar bahasa pengaturcaraan? Nasib baik, plugin dilengkapi dengan alat untuk menghasilkannya secara automatik.

Langkah 3. Konfigurasikan Borang Anda

Pada masa ini, bentuk lalai yang kami ada di bahagian belakang akan kelihatan seperti ini di halaman.

Konfigurasi Borang Perhubungan
Contoh borang “tambahkan borang kenalan di WordPress”

Itu semua standard. Katakanlah bahawa anda ingin menambahkan menu lungsur turun untuk memilih tujuan menghubungi anda. Dengan cara itu, anda dapat segera melihat mesej yang harus diberi keutamaan.

Untuk melakukannya, pertama-tama anda perlu meletakkan kursor di tempat yang anda mahukan menu muncul dalam borang kenalan. Dalam kes ini, itu antara alamat e-mel dan subjek.

Klik pada menu lungsur di bar alat di atas. Ini membawa anda ke menu ini:

hubungi borang 7 buat menu lungsur

Inilah cara untuk mengisi bidang yang berbeza:

 • Jenis bidang – Pilih sama ada bidang diperlukan untuk menghantar borang kenalan atau tidak.
 • Nama – Ini menunjukkan nama yang digunakan dalam teg. Itu tidak akan muncul untuk pelawat tetapi memudahkan anda mengingat tujuan teg dan juga mengkonfigurasi e-mel yang dihantar ke akaun anda kemudian.
 • Pilihan – Masukkan pilihan yang tersedia untuk pengunjung menggunakan menu drop-down. Letakkan satu per baris. Anda juga mempunyai pilihan untuk membenarkan beberapa pilihan dan menggunakan item kosong sebagai lalai.
 • Atribut Id / Kelas – Di tempat ini anda boleh menetapkan kelas atau id CSS ke lapangan. Ini sangat berguna untuk gaya tersuai. Kami akan membincangkannya kemudian.

Inilah cara kami mengisinya:

diisi borang penghubung tag form form 7

Apabila anda berpuas hati, klik Masukkan Tag untuk memasukkannya ke dalam bentuk.

tambah tag borang untuk menu lungsur turun untuk menghubungi borang 7

Ketahuilah bahawa setelah anda memahami cara teg berfungsi, anda juga dapat membuatnya atau membuat perubahan di medan teks. Sebagai contoh, untuk menjadikan menu drop-down baru sebagai medan yang tidak diperlukan, anda hanya boleh menghapus tanda bintang selepas itu pilih. Semakin banyak anda menggunakan pemalam, semakin baik anda memahami bagaimana ia berfungsi.

Sekarang yang tinggal hanyalah menambahkan label. Itulah teks yang menyertai medan borang hubungan untuk menjelaskan apa yang dilakukannya. Cukup salin dan tampal kod yang ada dari bidang lain dan kemudian sesuaikan dengan keperluan anda.

tambahkan kod html untuk membentuk tag di borang hubungan 7

Langkah 4. Edit Tetapan E-mel

Seterusnya, anda harus mengkonfigurasi e-mel yang dihantar kepada anda dari borang hubungan. Tidak menghairankan, anda melakukan ini di bawah Mel tab di bahagian atas.

konfigurasi tetapan mel borang Hubungi 7

Anda akan menemui bidang yang diisi dengan tag yang serupa dengan borang kenalan sebelumnya. Ini juga memberi anda tag medan yang tersedia termasuk yang baru yang anda buat sebelumnya (jika anda telah menyimpan borang). Anda dapat menggunakannya untuk menyesuaikan bagaimana anda akan menerima mesej dari borang kenalan anda.

Inilah maksud setiap bidang:

 • Ke – Alamat e-mel yang akan dihantar. Anda biasanya boleh membiarkannya seperti ini.
 • Dari – Penghantar e-mel. Secara lalai, ia ditetapkan ke nama orang yang menggunakan borang kenalan anda.
 • Pengetua Tambahan – Ruang untuk bidang tajuk mesej tambahan. Tetapan standard menghantar respons anda ke e-mel orang yang menghubungi anda, bukan e-mel dari mana ia (iaitu laman web anda) semasa anda menekan Balas. Ia juga mungkin untuk letakkan penerima ke CC atau BCC di sana.
 • Badan Mesej – Kandungan e-mel yang akan anda terima.
 • Kecualikan baris dengan tag surat kosong dari output – Apabila anda memeriksa ini, jika ada tag yang digunakan kosong, plugin akan mengecualikannya dari mesej.
 • Gunakan jenis kandungan HTML – Secara lalai, mesej dihantar dalam teks biasa. Tandakan kotak ini untuk menggunakan HTML sebagai gantinya.
 • Lampiran Fail – Sekiranya borang anda membenarkan muat naik fail, tag untuk fail ini ada di sini. Anda juga boleh menggunakannya untuk lampirkan fail yang dihoskan di pelayan anda.
 • Surat (2) – Templat mel tambahan yang sering digunakan sebagai autoresponder. Tandakan untuk mengaktifkan.

Pilihan standard cukup bagus. Satu-satunya perkara yang perlu kita ubah untuk contoh kita ialah baris subjek.

sediakan penapis dalam program mel anda

Dengan menggunakan format di atas, Anda sekarang dapat menyiapkan penapis dalam program surat anda untuk menyusun pesan berdasarkan baris subjek, mengutamakan pertanyaan perniagaan. Itu semua mengenai tetapan mel buat masa ini.

Langkah 5. Tambahkan Mesej Borang

Seterusnya adalah Mesej tab. Anda mempunyai kemampuan untuk mengkonfigurasi pesan yang mungkin ditemui oleh pengunjung semasa menggunakan borang.

konfigurasikan mesej borang untuk borang hubungan 7

Ini adalah mesej ralat, mesej kejayaan atau hanya petunjuk tentang cara menggunakan borang dengan betul. Kami mendapati bahawa ini sudah cukup bagus, jadi kami biasanya meninggalkan segala yang ada. Sekiranya anda mempunyai alasan untuk mengubah salah satu daripadanya (misalnya, sesuai dengan nada laman web anda), jangan ragu untuk melakukannya.

Langkah 6. Sesuaikan Tetapan Tambahan

Akhirnya, anda sampai ke tetapan tambahan.

hubungi tetapan tambahan borang 7

Secara lalai, ini kosong. Anda boleh melakukan pelbagai perkara – dari membatasi kemampuan hanya orang yang log masuk untuk menghantar borang hubungan untuk menetapkan borang ke mod demo untuk tujuan pengujian. Ini tidak penting untuk tujuan kami tetapi anda boleh menemui semua pilihan yang berbeza di dokumentasi.

Langkah 7. Tambahkan Borang ke Laman Web Anda

Setelah selesai mengkonfigurasi borang, sudah tiba masanya untuk memasukkannya ke laman web anda. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menyimpan borang melalui butang dengan nama yang sama.

Sebelum anda melakukannya, anda mungkin mahu menambahkan nama di bahagian atas. Ini akan menjadikan borang lebih mudah dibezakan sekiranya anda membuat beberapa borang.

Sebaik sahaja anda menyimpan borang anda, kod pendek akan muncul di skrin:

kod pendek borang hubungan 7 untuk menambah borang hubungan ke wordpress

Anda akan menggunakannya untuk meletakkan borang di mana sahaja yang anda mahukan. Perkara pertama yang anda mahu lakukan ialah menanda dan menyalinnya. Setelah selesai, pergi ke halaman di mana anda mahu meletakkan borang. Sebagai contoh, anda mungkin hanya membuat halaman baru dan menamakannya Hubungi. Tampalkan kod pendek ke penyunting WordPress.

jalan pintas borang 7 di editor wordpress

Apabila anda sekarang menerbitkan halaman dan pergi ke bahagian depan:

Hubungi borang borang 7 di halaman

Itu dia. Perhatikan menu lungsur yang kami buat sebelumnya. Sekarang ini adalah sebahagian daripada borang hubungan yang diperlukan.

Ringkas, bukan? Anda juga boleh menggunakan kaedah yang sama untuk meletakkan borang di tempat lain.

Langkah 8. Sertakan Borang Kenalan di Sidebar (Pilihan)

Tidak ada yang lebih mudah daripada meletakkan borang kenalan di bar sisi. Hanya pergi ke Rupa> Widget. Tambahkan widget teks ke kawasan widget apa pun yang anda mahu borang kenalan muncul dan tampal kod pendeknya.

tambahkan borang hubungan ke widget wordpress

Jangan lupa menyimpan widget! Apabila anda kini kembali ke bahagian depan laman web anda, terdapat:

borang hubungan dalam widget WordPress

Anda baru sahaja menguasai asas menambahkan borang kenalan di WordPress. Kita belum sampai pada penghujungnya. Masih banyak perkara yang perlu dilakukan untuk meningkatkan lagi borang anda.

Borang Hubungan di WordPress – Langkah Seterusnya

Sebaik sahaja anda mempunyai borang di laman web anda, kerja itu tidak akan berakhir. Masih ada beberapa perkara penting yang harus dijaga, misalnya menggayakan borang anda, melindunginya dari spammer e-mel dan melaksanakan langkah-langkah perlindungan untuk data peribadi. Mari lakukan ini dengan teratur:

Menukar Reka Bentuk

Sebaiknya, anda tidak perlu mengubah gaya borang kenalan anda. Ini mungkin berlaku dalam kes kami kerana Contact Form 7 menggunakan kod HTML standard seperti label atau masukan [type = "text"] untuk membuat medan borang.

Dalam tema WordPress yang baik, ini ditentukan dalam helaian gaya. Oleh itu, borang hubungan kemungkinan besar sesuai dengan reka bentuk laman web anda secara automatik. Anda dapat melihatnya di laman web contoh di atas. Sekiranya anda masih perlu membuat penyesuaian, anda mempunyai beberapa pilihan.

Seperti disebutkan, borang Contact Form 7 mempunyai markup HTML standard. Anda hanya boleh mengubah CSS yang berkaitan dan cara bentuknya kelihatan. Perlu diingat bahawa ini juga memberi kesan kepada bidang input lain di laman web anda yang mempunyai penanda yang sama.

Selain itu, setiap borang yang dibuat dengan Contact Form 7 dilengkapi dengan kod khusus plugin. Anda boleh mendapatkan kod dengan menggunakan alat pembangun di penyemak imbas anda.

menukar reka bentuk borang hubungan melalui css

Sebagai contoh, anda dapat membuat perubahan pada keseluruhan gaya borang dengan menggunakan .bentuk wpc7 Kelas CSS. Ketahuilah bahawa ia mempunyai akibat untuk semua borang yang dibuat dengan Contact Form 7, tetapi membiarkan medan input lain di laman web anda tidak tersentuh.

Sekiranya anda ingin mendapatkan yang lebih spesifik dan mengubah gaya hanya untuk bentuk tertentu, anda bernasib baik. Seperti yang anda lihat dari tangkapan skrin di atas, setiap borang Contact Form 7 mendapat id CSS sendiri.

Anda boleh menggunakan ini untuk menargetkan elemen setiap bentuk. Selain itu, ada kemungkinan untuk memberikan unsur-unsur pada borang anda kelas CSS dan id mereka sendiri.

tambah kelas dan id css untuk menghubungi borang form 7

Dengan mereka, anda dapat menyasarkannya dengan lebih khusus.

Ringkasnya, apa sahaja yang anda mahu mengubah reka bentuk borang anda, anda mempunyai semua alat untuk melakukannya.

Melaksanakan Perlindungan Spam

Spam adalah topik besar ketika datang ke web dan laman web secara umum. Sekiranya anda membiarkan alamat e-mel anda tidak dilindungi di laman web anda, terdapat banyak program automatik di luar sana yang akan mengambilnya dan mula menghantar tawaran yang tidak diminta, e-mel memancing dan lebih teruk lagi.

Malangnya, perkara yang sama berlaku untuk borang hubungan. Kecuali anda menetapkan langkah-langkah untuk mencegahnya, ada juga program yang dapat mengirimkan spam melalui formulir kontak kepada Anda.

Nasib baik, Contact Form 7 menawarkan cara mudah untuk mencegahnya. Salah satunya mudah: sertakan kuiz ke dalam borang anda yang tidak dapat dijawab oleh bot, seperti persamaan mudah.

hubungi perlindungan spam borang 7 melalui kuiz

Tanda kuiz memungkinkan. Semudah ini digunakan seperti semua tag lain di Contact Form 7 dan anda boleh mendapatkan maklumat tambahan di sini.

Selain itu, terdapat reCAPTCHA. Ini adalah perkhidmatan Google untuk memerangi spam. Anda memerlukan kunci API dan menggabungkannya dengan Borang Kenalan 7. Cari arahan di sini. Ini mungkin membawa akibat untuk melindungi maklumat peribadi. Lebih banyak mengenai perkara itu di bahagian seterusnya.

Anda boleh menggunakan tag reCAPTCHA untuk menambahkannya ke borang anda. Pembuat Contact Form 7 juga mempunyai pemalam Captcha yang dipanggil CAPTCHA Betul Sederhana yang boleh anda gunakan untuk tujuan yang sama.

Anda juga mempunyai kemampuan untuk menggunakan pemalam pihak ketiga untuk perlindungan spam. Yang paling terkenal adalah, tentu saja, Akismet dan Contact Form 7 menawarkan arahan terperinci mengenai bagaimana menggunakan kedua-duanya bersama.

Terdapat yang lain, mis Hubungi Borang 7 Honeypot atau WPBruiser. Untuk yang terakhir, anda memerlukan pelanjutan berbayar untuk bekerja dengan Borang Kenalan 7. Terdapat juga lebih banyak pilihan yang anda dapat cari dengan mudah.

Nota Sampingan Penting: Borang Hubungan dan GDPR

Anda mungkin sedar bahawa baru-baru ini terdapat beberapa perubahan terhadap undang-undang privasi Internet di Eropah. Pada 25 Mei 2018, pihak Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) berkuatkuasa.

Ini membawa sejumlah perubahan pada undang-undang yang menyangkut penggunaan maklumat peribadi dalam talian. Ini juga mengancam denda besar bagi siapa saja yang melanggar peraturan.

Mengapa itu penting? Borang hubungan mengumpulkan data peribadi. Atas sebab itu, jika anda berada di bawah bidang kuasa peraturan (dan kebanyakan orang sekarang), anda perlu memperhatikan beberapa perkara.

Perkara Pertama Yang Pertama: Kami Bukan Pejabat Undang-Undang!

Di bawah ini, anda akan mendapat sebilangan tip mengenai cara membuat borang hubungan anda mematuhi GDPR. Petua ini telah dikumpulkan dengan sebaik mungkin.

Namun, tidak ada seorang pun di sini di laman webetup.org yang menjadi pengacara dan kami juga tidak bermain di TV. Atas sebab itu, perkara di bawah tidak menggantikan perundingan undang-undang profesional dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat undang-undang.

Ok, terima kasih untuk bahagian “jika anda menghadapi masalah, jangan kembali dan menuntut kami”. Mari dapatkan petua!

Petua untuk Membuat Borang Hubungan Anda Mematuhi GDPR

Inilah cara membina borang hubungan yang mementingkan privasi:

 1. Jangan kumpulkan data yang tidak anda perlukan – Borang hubungan memberi anda pilihan bidang mana yang akan disertakan. Sekiranya ada data yang sebenarnya tidak anda perlukan, berhenti mengumpulkannya. Dengan cara itu, jika berlaku pelanggaran, anda tidak boleh kehilangannya.
 2. Lumpuhkan sebarang penjejakan – Sekiranya anda menggunakan borang kenalan yang melacak kuki, ejen pengguna dan / atau IP pengguna, anda perlu mematikannya agar mematuhi GDPR. Borang Kenalan 7 nampaknya tidak ada, jadi tidak ada kaitan. Lihat borang pilihan hubungan anda jika anda menggunakan perkara lain.
 3. Dapatkan persetujuan mutlak – Tambahkan cara ke borang anda agar orang bersetuju untuk anda mengumpulkan data mereka. Sebagai contoh, Borang Hubungi 7 menawarkan kotak penerimaan. Penting: jangan tetapkan kotak pilihan untuk diaktifkan secara lalai. Pengguna mesti melakukannya sendiri. Juga, sertakan mesej yang menyatakan apa yang anda kumpulkan dan untuk tujuan apa serta pautan ke dasar privasi anda.
 4. Gunakan polisi privasi – Yang penting, di bawah GDPR setiap laman web profesional perlu menampilkan dasar privasi yang menerangkan data apa yang mereka kumpulkan dan bagaimana mereka menggunakannya. Anda juga perlu memberi pengunjung kemampuan untuk meminta data peribadi mereka dan menghapusnya. Ini adalah topik yang lebih kompleks daripada yang dapat kita bahas di sini. Gunakan pautan di bawah untuk mencari lebih banyak maklumat.
 5. Laksanakan HTTPS – Menggunakan SSL / HTTPS menyulitkan pertukaran data antara penyemak imbas dan pelayan. Ini penting untuk borang hubungan agar data peribadi selamat. Ia juga dianggap sebagai amalan biasa sekarang. Lihat panduan kami untuk bagaimana melaksanakannya.

Dari semua yang telah kita baca, perkara di atas sudah cukup untuk membuat borang hubungan mematuhi undang-undang baru. Sudah tentu, ada lebih banyak topik ini untuk pemilik laman web. Anda boleh mengetahui lebih lanjut di sini dan di sini.

Plugin Bentuk Kenalan Lain yang Hebat untuk WordPress

Selain dari Formulir Kenalan 7, terdapat banyak lagi plugin di luar sana untuk membuat borang hubungan di WordPress. Berikut adalah beberapa calon lain yang baik.

Borang Jetpack (percuma)

bentuk jetpack

Jetpack adalah sekumpulan plugin hebat yang dihasilkan oleh WordPress.com (lihat perbandingan WordPress.org vs WordPress.com kami). Ini termasuk modul untuk membuat borang hubungan. Apabila anda menghidupkannya, anda boleh mula memasukkan borang ke laman web WordPress anda dari penyunting halaman dan halaman.

Berikut adalah beberapa ciri yang menonjol:

 • Cepat dan senang digunakan
 • Makluman e-mel untuk memberitahu anda mengenai penghantaran borang
 • Buat penyesuaian dari dalam editor WordPress
 • Penyelesaian yang baik untuk membuat bentuk mudah

Apabila anda menggunakan borang Jetpack, pastikan anda melaksanakan beberapa jenis perlindungan spam. kita bercakap dari pengalaman. Perkara tersebut di atas WPBruiser adalah pilihan percuma.

HappyForms (percuma)

Logo HappyFormHappyForms agak baru di pasaran. Ini berintegrasi dengan Penyesuai WordPress, yang menjadikan permulaannya sangat mudah. Selain itu, ia mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Ringan dan pantas
 • Sepenuhnya percuma untuk digunakan (tetapi dilengkapi dengan penjenamaan)
 • Membolehkan anda membina borang melalui drag and drop
 • Menunjukkan penyerahan borang di papan pemuka WordPress
 • Dilengkapi dengan perlindungan spam terbina dalam

Borang Hubungan 7 (percuma)

Borang Hubungan 7

Dengan Borang Kenalan 7, anda boleh menguruskan pelbagai borang hubungan yang berbeza dengan antara muka asas yang mudah digunakan. Mereka juga memiliki versi premium, tetapi dimaksudkan sebagai sumbangan. Premium tidak betul-betul memberi atau memberi apa-apa (selain animasi memuat tetikus baru).

 • Cepat dan senang digunakan
 • Anda boleh membuat penyesuaian di dalam WordPress
 • Logik bersyarat untuk borang hubungan

Pilihan percuma yang hebat.

Borang Ninja (freemium)

Borang Ninja

Pemalam ini membolehkan anda membina borang melalui antara muka yang mesra pengguna. Ia mempunyai versi percuma tetapi juga menawarkan edisi premium dengan ciri tambahan, tambahan, sokongan, susun atur dan banyak lagi. Ini termasuk:

 • Berhubung dengan mudah dengan perkhidmatan pemasaran e-mel biasa
 • Keupayaan untuk menerima pembayaran melalui borang anda
 • Segerakkan borang dengan CRM seperti Salesforce

Keahlian untuk Borang Ninja berharga $ 99 / tahun dan ke atas.

Bentuk Graviti (premium)

logo graviti

Gravity Forms mungkin merupakan penyelesaian premium yang paling popular. Cukup maju, mempunyai antara muka pengguna yang baik dan sistem sokongan yang hebat. Tidak seperti entri lain dalam senarai ini, pemalam ini hanya premium, tetapi anda mendapat banyak wang.

 • Lebih daripada 30 jenis bidang borang
 • Pelbagai jenis alat tambah
 • Muat naik fail
 • Kemampuan untuk menghantar pengguna muncul di bahagian depan
 • Bentuk berbilang halaman
 • Logik bersyarat dan pengiraan lanjutan

Sekiranya anda berminat dengan Gravity Forms, rancangan mereka bermula pada $ 59 / tahun.

Bentuk Kaldera (freemium)

bentuk kaldera

Entri terakhir dalam senarai ini juga membolehkan anda membina borang dengan antara muka grafik. Selain itu, ia mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Beri peluang kepada pengunjung untuk menghantar catatan mereka sendiri
 • Pembalas automatik
 • Ciri anti-spam
 • Borang web yang responsif sepenuhnya

Selain versi percuma, ada juga edisi permulaan bermula pada $ 6.24 / bulan – $ 74.99 / tahun.

Borang Hubungan WordPress Secara Ringkas

Belajar menambahkan borang kenalan ke WordPress adalah sesuatu yang mesti dilakukan oleh sesiapa sahaja yang memiliki laman web. Ini adalah salah satu kaedah terpenting bagi orang untuk menghubungi anda. Borang hubungan menjadikan laman web anda kelihatan lebih profesional, melindungi anda dari penipu, memastikan anda mendapat maklumat yang anda perlukan dan bertindak seperti penjaga pintu.

Dalam artikel ini, kami telah membahas cara menambahkan borang kenalan ke WordPress menggunakan Formulir Kontak 7. Kami telah membahas gaya lanjutan dan perlindungan spam untuk borang anda. Selain itu, pos tersebut merangkumi topik penting pematuhan GDPR untuk borang hubungan dan petua mengenai cara mencapainya. Akhirnya, kami melihat sejumlah plugin terbaik lain yang boleh anda gunakan untuk menambahkan borang hubungan ke laman WordPress anda.

Sekarang, anda sudah mengetahui semua yang anda perlukan untuk menambahkan borang ke laman web anda sendiri. Kami berharap ia akan membawa peluang besar dan kenalan baru yang menarik.

Adakah anda mempunyai pertanyaan tentang cara menambahkan borang kenalan ke laman web anda? Sekiranya ada, sila beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me