Hosting luar pesisir – Apa itu dan faedahnya?

Offshore Hosting adalah sejenis hosting khusus. Offshore Hosting berfungsi sama seperti hosting tradisional. Tetapi ia hadir dengan kelainan. Mari kita tahu secara langsung perbezaannya sebelum mendapatkan panduan Hosting Luar Pesisir yang lengkap.

Hosting luar pesisir, ketahui lebih lanjut

Perbezaannya adalah bahawa dalam Offshore Hosting, laman web anda terletak di pusat data yang jauh dari lokasi anda. Sebab mengapa seseorang memilih Offshore Hosting adalah banyak. Mempunyai kandungan berhak cipta, kandungan DMCA, laman web dewasa, laman web penggodaman dan beberapa sebab penting. Pilihan ini lebih disukai oleh mereka yang tidak mahu menutup laman web mereka secara sah dan lebih sukar untuk dikesan atau dihubungi.

Apakah perkara penting dari Offshore Hosting?

Pelayan mesti berada di lokasi yang jauh

Ini adalah syarat utama yang menentukan Offshore Hosting. Secara teknikal, setiap kali laman web yang dihoskan dengan penyedia hosting web asing, itu adalah Offshore Hosting, tetapi tujuannya berbeza. Tidak semua penyedia hosting membenarkan anda mengehoskan laman web seperti itu. Selalunya penyedia hosting ini mematuhi undang-undang antarabangsa.

Tidak mematuhi DMCA

DMCA adalah undang-undang Hak Cipta Amerika Syarikat. DMCA bermaksud Digital Millennium Copyright Act. Walaupun ini adalah undang-undang Amerika, kebanyakan penyedia hosting web asing mematuhi undang-undang ini. Oleh itu, hanya kerana anda mengehoskan laman web anda dengan penyedia hosting web asing, itu tidak bermaksud anda boleh mengehoskan kandungan yang melanggar undang-undang. Kerana, jika penyedia hosting web mematuhi DMCA, tindakan undang-undang boleh diambil terhadap anda. Oleh itu, pastikan anda memilih penyedia hosting web yang tidak mematuhi norma DMCA jika anda ingin menjadi tuan rumah kandungan berhak cipta atau kandungan lain yang melanggar undang-undang.

Tidak semuanya dibenarkan dalam Offshore Hosting

Hanya kerana Offshore Hosting dapat digunakan untuk mengatasi DCMA dan undang-undang lain, itu tidak bermaksud anda boleh melakukan apa sahaja yang anda mahukan. Skrip DDoS, aktiviti Brute Force yang membolehkan seseorang mengakses sistem orang lain dan melakukan aktiviti jahat.

Jenis Hosting Luar Pesisir mana yang boleh dipilih?

Memilih jenis Hosting Luar Pesisir sama seperti memilih jenis hosting web biasa. Oleh itu, jenis hosting web bergantung pada laman web atau aplikasi web yang ingin anda jalankan dan keperluan tertentu. Sama seperti hosting web tradisional, memilih hosting luar pesisir juga bergantung pada pelbagai faktor seperti ruang penyimpanan yang anda perlukan, lebar jalur, lalu lintas di laman web anda, dan lain-lain. Sekiranya anda baru memulakan, anda memerlukan Hosting Bersama Luar Pesisir. Apabila keperluan anda meningkat, anda boleh memilih pilihan lanjutan seperti Offshore VPS atau Offshore Dedicated Hosting.

Hos Web Luar Pesisir Terbaik

Sekarang anda sudah mengetahui apa itu hosting Luar Pantai dan kelebihannya berbanding hosting web biasa. Langkah seterusnya yang akan datang adalah memilih web host yang baik yang menawarkan perkhidmatan dan rancangan hosting Luar Pesisir.

Ketika menjalankan laman web yang menyediakan kandungan rahsia, keperluan hosting sedikit berbeza dengan hosting biasa.

Host web luar pesisir mesti membenarkan anda mengehoskan kandungan yang dilarang. Katakanlah, anda tinggal di India dan anda ingin memiliki laman web dengan permainan Poker. Oleh kerana Poker dan kasino dilarang di India dan negara-negara Asia yang lain, tidak ada cara untuk menjadi tuan rumah laman web anda di pelayan Asia. Di sinilah Hosting Luar Pesisir sangat berguna.

Hos web luar pesisir hadir dengan rasa tidak dikenali. Kerana sebilangan besar penyedia Hosting Luar Pesisir biasanya menawarkan banyak jenis pilihan pembayaran. Dan anda boleh memilih pilihan pembayaran yang dapat mengurangkan kemungkinan identiti anda didedahkan.

Oleh kerana laman web anda dihoskan di pelayan asing, kemungkinan pendedahan global pasti akan meningkat. Dan ini adalah pilihan terbaik jika anda tinggal di negara di mana anda mengenakan banyak bayaran untuk hosting web. Anda boleh beralih ke penyedia hosting web asing yang menyediakan hosting web dengan harga yang sangat murah.

Di samping itu, aspek penting lain yang perlu dipertimbangkan semasa memilih hos Luar Pesisir yang baik termasuk:

  • Waktu Dan Prestasi yang Baik

Pastikan bahawa jika host web mempunyai kabel untuk menyediakan Waktu dan Prestasi yang baik, anda selalu mahu menjalankan laman web anda dengan pantas dan tidak akan kehilangan lalu lintas kerana waktu henti atau prestasi yang buruk.

  • Sokongan Teknikal yang Boleh dipercayai

Host web Offshore yang baik menawarkan pelbagai kaedah sokongan, seperti sembang langsung, telefon, dan e-mel. Pastikan anda melayari hos web yang diketahui menawarkan masa tindak balas yang cepat.

  • Pelayan Selamat

Terakhir, sangat penting untuk mengehoskan laman web anda di pelayan yang selamat. Pastikan untuk memeriksa hos yang menawarkan perlindungan firewall, perisian anti-virus, sandaran laman web, dan fitur keselamatan lain yang memberikan perlindungan terhadap penggodam, sistem crash, malware, dan kehilangan data yang tidak disengajakan.

Mari kita lihat beberapa hos web terbaik yang menawarkan perkhidmatan hosting Luar Pesisir. Berikut adalah hos web luar pesisir paling popular dan boleh dipercayai sambil mengingat faktor-faktor yang disebutkan di atas.

1. Hostinger

Hostinger hosting luar pesisir murah

Hostinger menawarkan pelbagai rancangan hosting yang juga menyokong hosting luar pesisir. Oleh kerana mereka mempunyai pelayan di beberapa pusat data di seluruh dunia, adalah mungkin untuk memindahkan akaun anda ke beberapa pusat data lain apabila diperlukan.

Oleh itu, jika anda ingin memilih rancangan hosting luar pesisir, hosting bersama, VPS atau Cloud, Hostinger menawarkannya! dan kami menjamin bahawa anda akan berada di tangan yang baik dengan Hostinger.

BACA ULASAN HOSTINGER

2. Flaunt7

Hosting luar pesisir terbaik Flaunt7

Flaunt7 penyedia hosting DMCA yang diabaikan dan hosting yang tidak diingini dan terdapat dalam senarai cadangan kedua kami di bawah penyedia hosting Luar Pesisir Terbaik. Flaunt7 adalah syarikat penyedia perkhidmatan hosting India yang menawarkan pelbagai rancangan hosting web untuk menganjurkan blog WordPress, Galeri Gambar, dan juga laman web e-dagang anda. Syarikat ini menawarkan salah satu hosting web yang diabaikan DMCA terbaik & berpatutan di dunia dan juga pakar dalam menyediakan Kebebasan bersuara / akhbar.

Flaunt7 menawarkan 5 pakej komprehensif yang sesuai dengan keperluan hosting hampir semua jenis perniagaan dalam talian. Hosting Shared Offshore bermula dari $ 0,99 sebulan meningkat hingga $ 137 / bulan yang merangkumi sumber daya tertinggi dan prestasi kelas atas.

BACA TINJAUAN FLAUNT7