Jaminan Pulangan Wang InMotion (perincian)

Apa maksud jaminan wang dikembalikan?

Sebagai cara membuktikan kepada pelanggan mereka bahawa syarikat dapat memberikan layanan hosting yang dijamin kepuasan, syarikat hosting menawarkan jaminan pengembalian wang sebagai “ikatan kepercayaan” kepada klien mereka. Sebenarnya, jaminan ini adalah salah satu strategi pemasaran yang digunakan oleh kebanyakan syarikat terutamanya yang menjual perkhidmatan mereka kepada pelanggan. Jaminan wang dikembalikan, lebih tepat disebut sebagai “jaminan kepuasan”, dimaksudkan sebagai meterai kepuasan pelanggan dan janji penyampaian layanan yang berkualiti. Ini pada dasarnya bermaksud bahawa syarikat memberi jaminan kepada pelanggan bahawa dia akan menerima perkhidmatan berkualiti tinggi dan kepuasan perkhidmatan sepenuhnya, jika tidak, mereka akan mengembalikan wang anda.

Jaminan wang dikembalikan berbeza dari syarikat ke syarikat, ada yang menawarkan jaminan wang dikembalikan 15 hari hingga setinggi jaminan wang dikembalikan 90 hari. Jaminan ini akan dikuatkuasakan, apabila atas alasan apa pun, pelanggan membatalkan langganannya dengan syarikat hosting sebelum selang masa yang ditentukan dalam perjanjian. Ini tidak bermaksud, bagaimanapun, bahawa pelanggan tidak akan menerima apa-apa dari syarikat apabila pembatalan berlaku setelah tempoh jaminan pengembalian wang yang dipersetujui kerana sebilangan syarikat juga bersetuju untuk mengembalikan jumlah pro-rata kepada pelanggan mereka bergantung pada jangka masa yang berlalu sebelum pembatalan tersebut berlaku.

Apa yang perlu saya ketahui mengenai Jaminan Pulangan Wang InMotion?

InMotion hosting menawarkan jaminan Wang Pulangan 90 hari untuk semua perkhidmatan hosting mereka. Ini adalah cara syarikat untuk meyakinkan pelanggan mereka bahawa syarikat itu pasti dapat memberikan perkhidmatan berkualiti tinggi dan dijamin kepuasan kepada pelanggan mereka. Jaminan ini bermaksud bahawa sekiranya, dengan alasan apa pun, pelanggan memutuskan untuk membatalkan langganan hostingnya dengan InMotion sebelum tempoh 90 hari berlalu, syarikat akan mengembalikan pelanggan sepenuhnya untuk jumlah perkhidmatan hosting, tanpa ada pertanyaan yang diajukan.
Walaupun pelanggan berhak untuk membatalkan akaun hosting mereka kapan pun mereka mahu, itu tidak bermakna anda juga bebas untuk melakukannya mengikut kehendak dan keperluan anda. Seperti yang termaktub dalam Syarat Layanan, walaupun klien dapat membatalkan akunnya kapan saja, kebijakan pembatalan telah menjelaskan bahawa klien dapat melakukannya “setelah pemberitahuan yang tepat kepada perusahaan, sebelum berakhirnya Masa Permulaan atau Masa Berlaku sesudahnya “(Syarat Perkhidmatan, Perjanjian Pengguna 2.c).
Juga termasuk dalam Syarat Perkhidmatan, Perjanjian Pengguna 2.c.i-iii, bahawa, satu, pelanggan wajib membayar semua yuran dan caj yang terkumpul sebelum tempoh pembatalan tersebut berkuatkuasa; dua, bahawa syarikat boleh, tetapi tidak berkewajiban untuk membayar atau mengembalikan pelanggan untuk semua bayaran pra-bayar untuk perkhidmatan hosting asas selama berbulan-bulan penuh setelah pembatalan dilakukan dan tiga, bahawa pelanggan wajib membayar sepenuhnya untuk semua perkhidmatan lain, selain daripada kos hosting asas, untuk setiap bulan jangka masa yang tinggal.
Pembatalan biasanya akan berlaku 30 hari selepas pemberitahuan pembatalan yang tepat, borang Permintaan Pembatalan rasmi akan diterima oleh syarikat.

Apa yang dimaksudkan dengan jaminan Wang Pulangan 90 hari InMotion?

Jaminan Wang Pulangan 90 hari InMotion adalah jaminan untuk pengembalian penuh semua yuran yang dibayar oleh pelanggan berkaitan dengan perkhidmatan hosting sebelum 90 hari selepas Tempoh Permulaan bermula. Walau bagaimanapun, istilah “pengembalian wang penuh” tidak semestinya bermaksud merangkumi bayaran yang tidak berkaitan dengan perkhidmatan hosting asas dan dianggap tidak dapat dikembalikan. Inilah yang dimaksudkan dengan ungkapan “sehubungan dengan layanan hosting”. Perkhidmatan yang tidak dapat dikembalikan ini adalah, tetapi tidak terhad kepada:

 Nama Domain Percuma:

  •  Sekiranya pelanggan telah mendaftarkan sebarang nama domain di bawah promosi “Nama Domain Percuma” semasa proses pendaftaran, pengembalian dana akan ditolak sejumlah $ 11.99 setahun ditambah dengan kos pentadbiran $ 5. Pelanggan, bagaimanapun, dapat mengekalkan pemilikan dan kawalan nama domainnya.
  •  Pelanggan yang membeli alamat IP yang Dedicated, akan dikembalikan dengan harga prorata, yang bermaksud bahawa jumlah yang akan dikembalikan akan berdasarkan pada jangka masa yang berlalu antara tarikh pendaftaran dan tarikh pembatalan dan syarat perkhidmatan.
  •  Bayaran lain yang tidak dapat dikembalikan seperti jumlah yang dibayar untuk Perkhidmatan SSL dan Privasi Domain.

Apa yang harus berlaku sekiranya saya membatalkan akaun InMotion saya setelah tempoh 90 hari berlalu?

Sekiranya dan ketika pembatalan berlaku setelah tempoh 90 hari berlalu, pelanggan akan dikembalikan, dengan syarat berikut:

  •  Pelanggan akan menerima pengembalian harga yang tinggi untuk bayaran yang dibayar sehubungan dengan perkhidmatan hosting, dikenakan pemotongan $ 11,99 per nama domain jika pelanggan telah mendaftarkan nama domain di bawah promo “Nama Domain Percuma”.
  •  Pelanggan tidak akan dikembalikan yuran yang dibayar untuk yuran yang tidak dapat dikembalikan;
  •  Pelanggan tidak akan dikembalikan yuran persediaan, yang secara automatik menjadi tidak dapat dikembalikan setelah 90 hari kalendar.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me