Kajian GoDaddy

Oleh itu, anda kini memikirkan GoDaddy sebagai pilihan untuk penyedia perkhidmatan hosting web anda.

Mungkin anda juga berharap bahawa dengan menggunakan perkhidmatan GoDaddy, anda akan mendapat keberuntungan seperti Walter di GoDaddy’s Superbowl 2013 Commercial, di mana dia mencium Bar Rafaeli hahaha …

Sekurang-kurangnya dengan ciri-ciri GoDaddy yang lain, anda boleh mempunyai harapan yang sangat realistik dan positif – bukan begitu itu satu.

Pada akhirnya, GoDaddy adalah perkhidmatan yang dalam praktiknya menyediakan pelanggan dengan web hosting yang menarik dengan pelbagai keupayaan. Sangat berkesan untuk individu yang baru memulakan atau profesional laman web berpengalaman.

Untuk memastikan bahawa anda membuat keputusan yang tepat mengenai keperluan hosting web anda, di bawah ini adalah gambaran umum mengenai GoDaddy dan apa yang dapat anda harapkan ketika menggunakan perkhidmatan ini.

GoDaddy dan Web Hosting – Pemain Industri

GoDaddy telah menjadi pemain terkemuka dalam industri web hosting. Selama bertahun-tahun, ia dapat mengumpulkan lebih dari 13 juta pelanggan kerana layanan pelanggan yang konsisten dan pendaftar nama domainnya yang luas. Mereka yang menyertai GoDaddy boleh mengharapkan banyak ciri, tetapi yang paling penting, hosting web berkualiti tinggi dengan harga yang berpatutan adalah yang paling sesuai.

Cara Web Hosting GoDaddy Berfungsi

Untuk menentukan sama ada perkhidmatan hosting web serasi dengan laman web anda, penting untuk memahami bagaimana perkhidmatan tertentu berfungsi. Setelah anda membeli rancangan hosting dengan GoDaddy, laman web anda kemudian disimpan di servicer mereka dalam DNS yang unik. Pelayan DNS membolehkan orang di seluruh dunia mengakses laman web anda dan melihatnya. Setelah memenuhi syarat awal, anda juga boleh mempertimbangkan jenis pakej hosting web yang anda gunakan. Pakej yang ditawarkan oleh GoDaddy akan tersedia dengan lebih terperinci di bawah.

Perlu diingat, mereka yang berminat untuk membeli web hosting melalui GoDaddy diminta untuk menggunakan Linux atau windows hosting. Kedua-dua sistem itu bagus, hanya pilihan yang anda buat bergantung pada tujuan laman web anda. Secara keseluruhan, satu ciri utama GoDaddy ialah ia memberikan anda perkhidmatan berkualiti dan sokongan pelanggan yang konsisten sepanjang keseluruhan proses. Sekiranya ada masalah, anda dapat menghubungi staf sokongan pelanggan mereka dan segera menjawab soalan anda.

Pilihan Papan Pemuka

Menggunakan perkhidmatan hosting web tidak semestinya mudah. Beberapa perkhidmatan mempunyai panel kawalan dan papan pemuka yang membingungkan, menjadikan keseluruhan pengalaman anda lebih mengecewakan. Nasib baik, GoDaddy berusaha untuk memberikan anda ciri-ciri yang sangat berfungsi ketika datang ke panel kawalan.

GoDaddy menggunakan cPanel versi 11.40.1, yang sangat mudah digunakan.

Semuanya berdasarkan konteks visual, jadi hanya dengan melihat panel, anda akan dapat mencari dengan tepat apa yang anda cari. Sebagai tambahan, panel ini tersedia untuk semua pengguna, tanpa mengira rancangannya.

Penting untuk disebutkan bahawa, walaupun semua panel kawalan tersedia untuk mereka, tidak setiap rancangan mempunyai semua ciri canggih yang tersedia untuk orang lain di panel kawalan. Sebagai contoh, Pelan Ekonomi mempunyai ciri-ciri yang jauh lebih sedikit daripada rancangan premium.

Satu-satunya kelemahan dari panel kawalan adalah bahawa memerlukan beberapa saat untuk ciri panel kawalan anda muncul, jika anda melakukan perubahan. Biasanya, jangka masa standard adalah 24 jam.

Sistem yang Selamat

GoDaddy adalah salah satu syarikat yang dinilai paling tinggi dari segi keselamatan. Juga, tidak seperti pelayan hosting web yang lain, GoDaddy tidak mendedahkan rancangan ekonomi dari ciri keselamatan asas hanya kerana ia berada pada tahap paling asas.

Mereka yang merupakan sebahagian daripada rancangan ekonomi boleh mengharapkan pengesanan spam untuk akaun e-mel dan pengesanan shell. Dengan ciri-ciri ini, dan lain-lain jika anda mempunyai akaun premium, anda boleh merasa yakin bahawa laman web anda berada di host yang selamat dan terkawal.

Mesra WordPress

Hari ini, berjuta-juta orang beralih ke WordPress untuk pembangunan laman web mereka. GoDaddy menyedari ini dan berusaha untuk mempermudah peralihan untuk anda, jika anda mempunyai akaun WordPress.

Mereka yang mempunyai akaun WordPress akan mendapati bahawa GoDaddy menyediakan pemasangan program secara automatik. Semasa memasang program, anda juga akan mendapati bahawa semua ciri keselamatan yang diperlukan adalah tidak tepat.

Oleh itu, pada penghujung hari, ini bermakna lebih sedikit kerja untuk anda dan masa yang lebih mudah untuk menyiapkan laman WordPress anda melalui pelayan hosting web GoDaddy.

Waktu Henti Sangat Jarang

Waktu Henti adalah perhatian serius bagi kebanyakan pemilik laman web, terutama ketika memilih perkhidmatan hosting web yang tidak mereka kenal.

Ketika datang ke GoDaddy, anda tidak perlu risau tentang waktu henti kerana dengan adanya perkhidmatan hosting web ini, laman web anda akan berada dalam talian 99.9% sepanjang masa, dijamin oleh mereka.

Perbezaan satu peratus adalah disebabkan oleh kecelakaan dan masalah-masalah lain yang tidak dijangka yang mungkin timbul. Tetapi secara amnya, GoDaddy berada di sana dengan perkhidmatan terbaik.

Pelan Harga

Sudah tiba masanya untuk bercakap mengenai harga, tetapi anda akan menyukai apa yang akan anda baca – teruskan.

Rancangan Ekonomi ($ 4.99 / bln.)

Pelan ekonomi sesuai untuk individu yang baru sahaja memulakan laman web mereka sendiri. Dengan rancangan ekonomi, anda boleh membina 1 laman web dan mendapatkan storan 100GB, lebar jalur tanpa had, 100 alamat e-mel, domain percuma dengan rancangan tahunan, dan pilihan untuk mendaftar sandaran dan pemulihan laman web, yang merupakan pilihan berbayar.

Pelan Deluxe ($ 5.99 / bln.)

Dengan rancangan mewah, anda mempunyai laman web, storan, lebar jalur, dan 500 alamat e-mel tanpa had kepada anda. Pelan ini juga dilengkapi dengan domain percuma apabila anda membeli rancangan tahunan. Terakhir, terdapat juga sandaran dan pemulihan laman web jika anda memilih pilihan berbayar.

Pelan Utama ($ 7.99 / bln.)

Terakhir, rancangan utama sangat luas. Dengan rancangan ini, anda mempunyai laman web, storan, lebar jalur, 1,000 alamat e-mel tanpa had, domain percuma dengan rancangan tahunan, sandaran dan pemulihan laman web sebagai pilihan berbayar, pemprosesan dan kuasa 2X dengan Linux dan cPanel, DNS Premium, SSL 1 tahun dan sijil untuk melindungi data pelanggan dan meningkatkan kedudukan carian.

Rancangan pilihan anda bergantung pada keperluan anda. Pelan utama lebih banyak digunakan untuk tujuan perniagaan dan individu yang melihat aspek keusahawanan reka bentuk dan pengurusan laman web.

Ringkasan

Secara keseluruhan, GoDaddy adalah pilihan utama bagi mereka yang baru memulakannya atau yang sangat berpengalaman dalam pembangunan laman web. Ketika memikirkannya, GoDaddy menawarkan kepada pelanggan pengalaman web hosting yang unggul dengan beberapa masalah dan sokongan pelanggan yang konsisten bila perlu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me