Kajian One.com

Murah bukan salah satu kualiti perkhidmatan hosting web yang terkenal tetapi orang-orang di One.com ingin menyangkal tanggapan itu. Diakui oleh Inggeris sebagai salah satu syarikat hosting web bajet teratas, One.com telah menyediakan penyelesaian hosting web yang berpatutan kepada peringkat kemasukan dan profesional untuk membantu mereka membuat laman web mereka sendiri dan mewujudkan kehadiran dalam talian mereka tanpa perlu melakukan pengekodan sebenar.

Logo One.com
KEMASKINI
975
KECEPATAN
965
SOKONGAN
950
HARGA
988
CIRI-CIRI
965
HIJAU
945
INOVATIF
950

Percuma untuk Tahun Pertama – One.com telah membuat nama untuk dirinya sendiri dengan menawarkan apa yang tidak berani dilakukan oleh kebanyakan syarikat hosting web – hosting web percuma selama satu tahun. Dengan mendaftar untuk pakej Permulaannya, anda dapat memiliki laman web anda sendiri. Pakej ini terdiri daripada satu nama domain bersama dengan penyimpanan 15GB, satu pangkalan data, SSL untuk keselamatan dalam talian yang lebih baik dan RAM 512 MB.

Walaupun rancangan Permulaan mungkin tidak membenarkan laman web anda memiliki sebilangan besar kandungan dinamik, laman web ini mampu menghosting blog atau laman web statik sederhana menjadikannya rancangan yang baik untuk pemilik laman web peringkat awal dan perniagaan kecil.

Walaupun anda tidak akan membayar sebarang kos hosting atau langganan untuk ini, One.com mengenakan yuran penyediaan standardnya sebanyak £ 10.80 tetapi hanya untuk tahun pertama. Berjaya bertahun-tahun tidak memerlukan anda membayar sebarang bayaran walaupun anda memutuskan untuk memperbaharui keahlian anda dengan syarikat hosting web.

Pelan Hosting Lain One.com Walaupun Pelan Permulaannya mungkin sudah dicuri, rancangan web hosting One.com yang lain dapat meningkatkannya dengan memberikan lebih banyak ciri dan penyelesaian sambil tetap menjaga biaya minimum:

 • Profesional – Dengan harga £ 1,94 sebulan, pakej Professional One.com dibina untuk mereka yang ingin memiliki pelbagai kandungan interaktif dan dinamik yang disatukan ke dalam laman web mereka. Oleh kerana jenis kandungan ini memerlukan ruang dan kelajuan untuk dimuat, pakej ini menawarkan RAM 1 GB dan penyimpanan 100 GB untuk menyimpan fail laman web anda. Menawarkan penggunaan satu domain, pakej Professional One.com juga dilengkapi dengan pelbagai pangkalan data, SSH, SSL yang ditingkatkan dan CPU 2 x untuk mempercepat fungsi dan proses laman web anda.
 • Profesional Plus – Dianggap sebagai kakak kepada rancangan hosting Profesional One.com, pakej Professional Plus menawarkan alat dan ciri yang sesuai untuk mereka yang ingin membuat blog WordPress mereka sendiri. Dengan kadar bulanan £ 2.69 sebulan, paket Professional Plus memberi anda penyimpanan 200 GB, RAM 2 GB, penggunaan beberapa domain dan banyak pangkalan data. Untuk melengkapkan pakej, One.com juga menyediakan fitur SSL dan SSH yang ditingkatkan serta CPU 4x. Dengan alat ini, bukan sahaja anda dapat membuat blog WordPress, anda juga diberi komponen yang diperlukan untuk mengekalkannya juga.
 • Perniagaan – Dianggap sebagai pakej hosting termaju One.com, Rancangan Perniagaan sangat sesuai untuk syarikat yang ingin menubuhkan laman web yang besar dan kompleks. Dengan harga £ 4,64 sebulan, rancangan ini memberi anda penyimpanan 500 GB yang besar untuk fail anda, pelbagai domain, pelbagai pangkalan data, RAM 4GB, CPU 8x, SSH dan keselamatan yang ketat melalui SSLnya.

Mendirikan Kedai – Setelah rancangan dipilih, langkah seterusnya adalah menentukan jenis laman web yang akan dibuat. One.com menawarkan tiga jenis yang dapat dibina oleh pelanggan, dengan masing-masing mempunyai satu set alat yang unik untuk membantu menyiapkannya:

Di panel kawalan mereka mempunyai pilihan untuk kemas kini automatik Joomla dan WordPress, dan semakin banyak CMS anda dikemas kini, semakin rendah risiko untuk mendapatkan akses jahat ke dalamnya. Untuk memiliki laman web yang selamat, anda perlu mempunyai pelayan yang selamat!

  • Laman web yang dihoskan – Yang asas di antara semua pilihan penyediaan, laman web yang dihoskan boleh terdiri dari laman web korporat hingga yang peribadi. One.com telah menjadikan proses penciptaan mudah dan mudah difahami dengan mempunyai ciri-ciri yang berlainan di layar dan melalui antara muka seret dan lepas. Bahagian kiri atas menunjukkan berapa banyak ruang cakera yang boleh anda gunakan bersama dengan pilihan di sebelah kanan untuk mendapatkan lebih banyak ruang kosong. Pembuatan laman web anda dapat dilakukan walaupun oleh seseorang yang tidak biasa dengan pengekodan kerana pembangun laman web One.com menyediakan akses ke 45 templat web yang telah dirancang sebelumnya dan empat kosong. Setelah memilih templat untuk digunakan, anda boleh mula membuat halaman web anda menggunakan editor kandungan lanjutan One.com. Editor kandungan juga menyediakan pelbagai alat dalam talian yang dapat disatukan ke laman web anda termasuk menyiapkan bahagian galeri, menyematkan video YouTube, menambahkan pautan media sosial, memuat naik gambar dan membuat jadual.
  • Blog WordPress Melalui fitur penyediaan WordPress 1 klik, pengguna blog WordPress kini dapat menjadikan blog mereka dihoskan dan dikendalikan oleh One.com. Pilihan 1-klik WordPress akan melancarkan wizard penyediaan di mana pelanggan dapat membuat nama pengguna dan kata laluan mereka. Setelah memberikan maklumat yang diperlukan, anda dapat mengintegrasikan blog WordPress anda dan menghoskannya melalui One.com. Selain kemudahan menyiapkannya, fitur WordPress 1 klik juga menyediakan alat berikut – templat web yang dapat disesuaikan, ciri pengurusan kandungan dengan alat CMS yang mudah digunakan, pelbagai plugin, pelbagai aplikasi mudah alih WordPress, dan media sosial penyatuan.
  • Kedai atas talian Bagi perniagaan yang ingin memanfaatkan memiliki kedai dalam talian mereka, One.com memberikan pilihan untuk membangunnya melalui integrasi manual sistem pengurusan kandungan e-dagang. Memuat naik sistem kandungan e-dagang mesti dilakukan kerana One.com tidak menyediakan alat e-dagang. Ini hanya membolehkan pelanggan menggabungkan platform kedai dalam talian yang lain untuk membuat kedai mereka sendiri. Menyiapkannya tidak semudah yang kelihatan kerana anda akan diminta untuk memuat naik keseluruhan pakej e-dagang ke laman web anda melalui FTP dan kemudian membuat perubahan menggunakan wizard penyediaan CMS.

Pembina Laman Web Terbina Dalam – One.com menekankan hakikat bahawa anda boleh membina laman web dengan mereka tanpa mengetahui cara membuat kod. Ini dimungkinkan melalui pembangun laman web mereka. Ia menawarkan antara muka yang mudah dan mesra pengguna di mana anda hanya memasukkan gambar dan memasukkan kandungan setelah memilih templat web pilihan anda. Begitu pantas dan senang.

Pelan Berkesan Kos – Pelan hosting web One.com lebih murah berbanding dengan rancangan hosting lain yang memudahkan hampir semua orang mendaftar. Ditambah dengan harganya yang rendah, One.com tidak menggunakan ciri-ciri, jadi anda masih mendapat sumber yang tepat yang anda perlukan untuk membina laman web dan menjalankan dengan cara yang betul.

Waktu Penggunaan Hosting yang pantas – Walaupun anda mengharapkan One.com memberikan waktu operasi yang sangat buruk kerana harganya yang rendah, One.com secara mengejut memberikan waktu operasi yang cepat, dengan kadar kejayaan lebih dari 99%. Hasilnya, anda yakin bahawa laman web anda akan terus beroperasi dan beroperasi sepanjang masa.

Fleksibiliti dalam Peningkatan Pelan – Beberapa syarikat web hosting cenderung untuk membuat anda tetap mengikuti rancangan yang ada. Itu tidak berlaku dengan One.com. Syarikat ini membolehkan anda memulakan dengan rancangan asas dan kemudian membolehkan anda menaik taraf ke yang lebih baru sekiranya anda perlu kemudian ./p>

Mengapa kami meletakkan One.com sebagai # 4

Semua rancangan One.com dilengkapi dengan pembina laman web percuma, jadi anda tidak perlu mengacaukan bahasa pengekodan atau pengaturcaraan untuk merancang laman web anda.

Lihat di Panel Pembangun Laman Web One.com

One.com bangga dengan kenyataan bahawa panel pembangun laman web mereka tidak menghendaki pengguna melakukan pengekodan untuk menghidupkan dan menjalankan laman web. Untuk membuat kerja ini, syarikat merancang panel sedemikian rupa sehingga semua keperluan pengguna mudah dipamerkan.

Ringkas dan mudah, semua alat diletakkan dalam kotak lengkap dengan gambar dan penerangan ringkas sehingga anda akan mengetahui apa yang dilakukan setiap satu. Walaupun ada yang berpendapat bahawa alat yang ada terhad berbanding dengan apa yang ditawarkan oleh syarikat hosting web lain, kesederhanaan inilah yang menjadikan One.com popular bagi pelanggan kerana mereka tidak perlu bimbang memikirkan sesuatu atau perlu masuk- mendalam dan memahami apa yang dilakukan oleh setiap alat.

Pelanggan dapat memulakannya dengan alat Web Editor di mana mereka dapat memilih dari 45 templat web yang telah dirancang sebelumnya yang dapat mereka gunakan untuk laman web mereka. Ia menawarkan antara muka drag-and-drop yang memudahkan untuk menambahkan teks, memasukkan gambar dan bahkan menyematkan video. Ciri editor juga dilengkapi dengan ciri paparan mudah alih sehingga anda dapat melihat seperti apa laman web anda setelah dilihat di peranti mudah alih. Memasukkan kod HTML dan JavaScript kustom juga diizinkan memberi pengembang lebih banyak kelonggaran dalam membina laman web mereka.

Alat lain yang ditawarkan oleh panel kawalan adalah ciri Pengurus Failnya sendiri yang membolehkan anda memuat naik dan menyimpan fail yang anda perlukan untuk laman web anda. Fail boleh dimuat secara individu serupa dengan cara anda memuat naik fail di WordPress atau sistem pengurusan kandungan lain.

One.com juga menawarkan storan awannya sendiri dalam bentuk alat Bix-nya. Pelanggan hanya perlu mendaftar secara percuma dan mereka dapat memuat naik dan berkongsi fail mereka untuk dimuat turun oleh orang lain.

LAWATAN Logo ONE.com DAN DAPATKAN DISKAUN 50% KAMI

Teknikal

 • Jaminan Masa Masa 99.9%
 • Pemacu SSD untuk semua rancangan
 • Sesuai untuk laman web asas, blog & hosting e-mel
 • Autopdate Apl Pengguna
 • One.com mempunyai 3 pusat data
 • Akses cPanel & SSH
 • One.com mempunyai kerjasama erat dengan HP, IBM dan Dell yang menyediakan semua pelayan untuk pusat data mereka

 • One.com berhak untuk menangguhkan akaun jika lalu lintas ke laman web tersebut mempengaruhi laman web pelanggan yang lain. Alasan di sebalik ini adalah bahawa lebar jalur yang diambil oleh lalu lintas yang tinggi dapat mempengaruhi prestasi laman web lain. Kelemahannya di sini ialah anda tidak akan tahu sama ada laman web anda hampir digantung kerana One.com tidak memberikan had lebar jalur yang harus anda patuhi.

Sokongan

 • Sokongan Teknikal 24/7
 • Panduan & Soalan Lazim
 • 24/7 barisan sokongan Eropah
 • Sokongan Sembang 24/7
 • Sokongan E-mel dengan Tetingkap Respons 24 Jam

 • Kami tidak menemui

Harga

 • Ia murah, sangat murah
 • Pelan yang fleksibel
 • Boleh dibeli setiap bulan

 • Walaupun One.com memberikan jaminan wang dikembalikan kepada pelanggan, tidak lama jika dibandingkan dengan syarikat hosting web lain. Jaminan syarikat hanya bertahan selama 15 hari bersama dengan syarat untuk melunaskan sebarang bayaran semasa anda memutuskan untuk menutup akaun anda.

Kajian Latar Belakang

Di sini, kami memberikan beberapa gambar latar belakang One.com (panel tersuai). Sangat mudah, satu log masuk pertama, pop timbul muncul dan anda boleh memilih antara e-mel dan pembuatan laman web. Di panel, anda boleh melakukan banyak perkara, seperti:

 • Pentadbiran Mel
 • Aktifkan penapis virus dan spam – Ketika diaktifkan, penapis virus dan spam One.com menganalisis mesej masuk untuk mengenal pasti apakah itu spam atau tidak, dan memeriksa apakah ia mengandungi virus atau boleh berbahaya dengan cara apa pun.
 • Gunakan Pembina Laman Web
 • Buat Kedai Web – menggunakan alat One.com – Kedai ini percuma selama 14 hari. Anda harus meningkatkan langganan anda pada akhir tempoh percubaan anda, dengan harga 10.00 Pound sebulan.
 • Urus Fail anda
 • Lihat Statistik Laman Web
 • Urus Sandaran dan Pemulihan
 • Urus DNS, PHP & MySQL anda, Privasi Domain, Penggunaan Cakera, SSL dan lain-lain.

Kembali ke Asas dengan One.com

Walaupun tidak begitu produktif mengenai alat dan ciri, One.com menyediakan sistem yang mudah dan mudah difahami yang menjadikan pembinaan laman web cepat dan bebas dari kerumitan dengan harga yang sangat berpatutan. Dengan panel asas pembinaan web dan rancangan kos efektif, sesiapa sahaja boleh memiliki laman web dalam talian dalam masa yang singkat.

Prestasi Host Web

Keputusan Ujian One.com

Alat pertama dan mungkin paling penting adalah Ujian ping:

Ping membolehkan anda menguji jangkauan host dan untuk mengukur masa perjalanan pergi balik untuk mesej yang dihantar dari host asal ke komputer tujuan.

Keputusan check-host menunjukkan ping pantas dari UK – 20ms

Keputusan Ujian One.com

Pingdom menguji prestasi kelajuan dari pelayan Amsterdam mereka.

Seperti yang anda lihat, laman web yang diuji, yang berfungsi sepenuhnya selama bertahun-tahun, memuat 76% lebih cepat daripada laman web lain yang diuji dengan gred prestasi 83/100.

Masa memuatkan laman web ialah 1.80an.

Keputusan Ujian One.com

Ujian tekanan dari LoadImpact membantu menentukan keupayaan menangani sejumlah pengguna (muat) di laman web anda. Tujuannya adalah untuk melihat bagaimana prestasi laman web anda apabila dikenakan banyak beban yang diharapkan dan tertekan.

Walaupun dengan 25 pengguna melayari laman web kami, masa muat adalah sama (2.5s) dengan mereka semua.

Itu adalah beberapa petunjuk yang sangat baik.

Anda juga boleh menyemak, ulasan dan perbandingan syarikat hosting web Top UK yang lain di sini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me