Kajian StartLogic

Inti StartLogic adalah visi untuk membantu perniagaan kecil menemukan potensi mereka dalam talian dengan membolehkan mereka membuat laman web. Syarikat ini mempunyai hasrat untuk memberi ruang dan platform kepada perniagaan bukan hanya untuk berkembang maju, tetapi juga berkembang dalam talian. Dari saat mereka bermula, pada tahun 2003 hingga kini, syarikat telah berkembang pesat menjadi basis pelanggannya yang sekarang lebih dari 100,000, tersebar di seluruh dunia.

Dengan lebih dari satu dekad pengalaman perniagaan, StartLogic kini dapat membanggakan bahawa mereka memahami sepenuhnya permintaan pengguna dalam hal web hosting. Tanpa mengira pengalaman, keperluan dan kisah perniagaan kecil, StartLogic bertekad untuk memberikan pengalaman web yang unggul dan nilai terbaik kepada pelanggan mereka. Syarikat ini menawarkan beberapa penyelesaian hosting yang paling berpatutan untuk blog peribadi, portfolio dalam talian, dan laman web e-dagang yang lengkap.

Kerjasama mereka dengan Google pada tahun 2011 meningkatkan usaha mereka dalam membantu perniagaan untuk membangun jejak mereka dalam talian. Bersama dengan raksasa internet, StartLogic melancarkan program yang dikenali sebagai “Get Your Business Online” yang menawarkan alat, pendidikan, dan pengetahuan membina laman web yang berguna untuk berkembang dan berkembang maju di web.

Huraian berikutnya menggambarkan syarikat hosting web yang berjaya, tetapi persoalan yang sering ditanyakan oleh orang di laman web adalah: dapatkah StartLogic menepati janjinya?

Untuk menjawab soalan di atas dan banyak masalah lain, saya merasa penting untuk melihat beberapa ciri yang disatukan ke dalam perkhidmatan hosting StartLogic. Ini termasuk rancangan hosting, penetapan harga, sokongan pelanggan, rekod prestasi masa aktif antara lain. Ulasan ini juga akan melihat kebaikan dan keburukan sehingga apabila anda memutuskan untuk menjadi tuan rumah laman web anda di StartLogic, anda memahami apa yang anda mahukan.

Pelan Hosting Web oleh StartLogic

Sebelum mempelajari selok-belok rancangan hosting dan ciri-cirinya, penting untuk mengetahui bahawa StartLogic telah melabur dalam pelbagai rancangan hosting yang disasarkan untuk perniagaan kecil. Atas sebab ini, harga mereka dilakukan dengan cara yang sesuai untuk menampung anggaran yang lebih kecil yang biasa dilakukan oleh perniagaan kecil ini. Jumlah rancangan hosting yang mereka tawarkan adalah 6 keseluruhan, 3 rancangan hosting bersama dan 3 rancangan pelayan peribadi maya (VPS) yang lain. Selain itu, anda boleh membeli nama domain terus dari StartLogic serta banyak produk dan perkhidmatan lain yang akan membantu anda menjayakan perniagaan anda dalam talian untuk berjaya.

Web Hosting Berkongsi

StartLogic menggunakan pelayan berasaskan Linux dan bukannya Microsoft dalam hosting web bersama mereka. Harga permulaan adalah $ 4.50 sebulan yang boleh dikatakan salah satu yang paling murah di antara penyedia hosting web. Dalam hosting web bersama, laman web perniagaan kecil diletakkan di pelayan yang sama dan dibenarkan untuk berkongsi ruang hosting. Pada backend, pelayan dikendalikan oleh StartLogic yang bermaksud setiap pemasangan perisian pelayan, sokongan teknikal, dan kemas kini keselamatan dijaga. Kelebihan StartLogic yang dimiliki oleh hosting laman web di sistem operasi Linux adalah keselamatan dan kebolehpercayaan.

Sekiranya anda adalah perniagaan atau individu yang mencari penyelesaian laman web yang mudah, maka StartLogic pasti dapat membantu anda melalui rancangan hosting web mereka yang dikongsi. Dengan pemahaman bahawa walaupun dalam hosting bersama ada keperluan yang berbeza, syarikat memutuskan untuk menyesuaikan pakej hostingnya dan mengkategorikannya menjadi tiga: Express, Pro, dan Supercharge. Setiap rancangan ini seperti yang diharapkan memberi anda akses ke pelbagai fitur dan alat yang diperlukan untuk memulakan laman web anda tanpa menghabiskan banyak sumber anda.

Rancangan Ekspres

Anda tidak memerlukan pengalaman menjalankan laman web untuk memulakannya dalam talian. Inilah pesan yang dikirimkan StartLogic melalui rancangan hosting bersama Express yang berharga $ 4.50 sebulan. Ini hanyalah penyelesaian terbaik yang dicari oleh perniagaan, terutamanya perniagaan kecil asas, pemula, laman web peribadi, dan teknofob. Pelan ini juga sesuai untuk individu yang jadualnya begitu sibuk sehingga mereka tidak dapat duduk bersama untuk mengumpulkan laman web. Melanggan rancangan ini, menjamin laman web anda yang berfungsi sepenuhnya, siap dan beroperasi dalam beberapa minit.

StartLogic mempunyai pembina laman web yang dikenali sebagai Site Expresso yang melakukan pengangkatan berat dan semua perkara rumit yang terlibat dalam membuat laman web. Pembina laman web malah terus menghasilkan kandungan unik untuk laman web anda sehingga anda dapat menjimatkan banyak wang dan masa dalam menguruskan kandungan. Dalam menghasilkan kandungan, Site Expresso menggunakan maklumat asas yang anda berikan semasa membuat laman web. Anda hanya perlu menjawab beberapa soalan semasa anda membuat laman web dan dalam masa yang singkat, anda akan mempunyai laman web siap yang disesuaikan sepenuhnya dengan keperluan anda.

Ciri lain yang akan anda nikmati di bawah rancangan ini termasuk ruang cakera 5GB, lebar jalur 100GB, 5 alamat e-mel, dan kredit iklan percuma bernilai $ 175. Jumlah maksimum laman web per akaun di sini hanya satu dan anda juga mempunyai akses ke satu pangkalan data MySQL.

Pelan Pro

Pelan hosting web yang dikongsi ini disasarkan kepada perniagaan dan individu yang ingin membuat jejak yang lebih kuat dalam talian. Ini memberi anda peluang untuk menyesuaikan laman web anda sendiri. Sekiranya anda seorang peniaga kecil, blogger, organisasi bukan untung, atau profesional kreatif, mencari penyelesaian yang ideal untuk membantu anda membina laman web yang fleksibel, Pelan Pro StartLogic adalah perjanjian sebenar.

Bermula dari $ 5.99 sebulan, Pelan Pro memberi anda ruang cakera tanpa had, lebar jalur yang boleh diskalakan, laman web tanpa had bagi setiap akaun, alamat e-mel tanpa had, kredit iklan percuma bernilai $ 175, dan 10 pangkalan data MySQL.

Pelan ini membolehkan anda membina laman web dari awal dengan banyak fleksibiliti dan kemudahan menggunakan Drag-and-Drop Site Builder, Weebly, dan Site Expresso mereka. Tidak ada gunanya proses anda akan terdedah kepada perisian yang rumit atau kod yang rumit, semua yang anda akan alami adalah proses yang lancar yang akhirnya akan memberi anda laman web baru dalam masa yang singkat.

Pelan Supercharge

Ini adalah creme de la cr29ème dari rancangan hosting web bersama StartLogic. Ekosistemnya dirancang untuk menampung laman web lalu lintas yang besar dan tinggi yang memerlukan tahap kelajuan, keselamatan, dan prestasi yang tinggi. Sekiranya anda seorang usahawan, pemaju web maju, pemilik laman web e-dagang, atau menjalankan laman web yang berkembang pesat, rancangan ini sesuai untuk anda. Kos rancangan ini adalah $ 8.99 sebulan.

Pelan Supercharge adalah satu-satunya di antara rancangan hosting web bersama yang mempunyai teknologi kelas perusahaan yang memberi anda kekuatan dan kelajuan memuat pantas dengan pantas untuk menjalankan laman web yang hebat. Di samping itu, ia menawarkan kepada anda pelbagai pembangun laman web untuk dipilih. Terdapat Site Expresso, Drag-and-Drop Site Builder, dan Weebly.

Dengan rancangan ini, anda boleh melancarkan laman web hebat yang mempunyai kelajuan pantas dan profil keselamatan lanjutan. Sebenarnya, orang-orang yang telah melanggan rancangan ini telah menyifatkannya sebagai peluang untuk menikmati yang terbaik dari kedua-dua prestasi dunia ini dan kesederhanaan pembinaan laman web.

Ciri-ciri lain dari Pelan Supercharge termasuk ruang cakera tanpa had, lebar jalur yang boleh diskalakan, laman web tanpa had per akaun, alamat e-mel tanpa had, kredit iklan percuma bernilai $ 175, fungsi e-dagang, dan pangkalan data MySQL tanpa had.

Berbanding dengan hos web lain seperti BlueHost, StartLogic mempunyai kira-kira tawaran yang sama, tetapi sedikit lebih murah dari segi harga. Mungkin inilah sebab mengapa StartLogic tidak menawarkan harga perkenalan atau promosi khas untuk rancangan hosting web bersama mereka.

Pelan Hosting Pelayan Peribadi Maya

Mempunyai rancangan hosting bersama terpuji terutamanya untuk permulaan. Namun, dari segi rekaan, hosting web bersama tidak dapat menampung laman web lalu lintas yang padat kerana sumber hosting yang terhad. Apabila anda sampai ke titik di mana anda merasakan rancangan hosting bersama anda dengan cara yang menghalang prospek pertumbuhan laman web anda, anda boleh beralih ke hosting pelayan peribadi maya. StartLogic tidak mahu anda berpindah, sebaliknya naik taraf ke rancangan hosting yang lebih luas yang memberi anda ruang untuk dikembangkan.

Sekiranya anda masih memerlukan beberapa keyakinan untuk anda beralih ke hosting VPS, pertimbangkan ini:

Pengehosan VPS dari StartLogic tidak dikenakan sebarang kos penyelenggaraan. Syarikat percaya bahawa kerana mereka adalah hos web anda, adalah tugas mereka untuk melakukan penyelenggaraan untuk anda. Sebagai tambahan, pelayan peribadi maya dapat diukir untuk menghasilkan banyak mesin maya tunggal. Ini bermaksud anda boleh mempunyai akses ke beberapa mesin maya di pelayan yang sama atau berkongsi pelayan anda dengan pengguna lain tanpa mempengaruhi operasi anda secara negatif.

Di bawah hosting VPS, anda mendapat sebahagian daripada sumber pelayan dan ini membolehkan anda dan lalu lintas anda mengalami beberapa masa pemuatan yang pantas. Seperti yang anda ketahui, laman web yang memuat perlahan-lahan boleh mengganggu pengguna laman web dan telah disorot secara serius sebagai salah satu penyebab utama kadar pentalan. Dengan memori akses rawak (RAM) yang luas, unit pemprosesan pusat yang kuat, dan lebih banyak ruang cakera, anda dapat memastikan prestasi laman web anda akan luar biasa.

Titik tolak dari hosting bersama ialah hosting VPS memberi anda kebebasan untuk memilih aplikasi atau perisian yang ingin anda pasang. Tidak ada sekatan dan pada hakikatnya anda adalah bos anda sendiri. Manfaat terbesar dari hosting VPS StartLogic adalah harga. Tidak seperti hosting khusus di mana anda mempunyai pelayan khusus anda sendiri, hosting VPS adalah gabungan hosting bersama dan hosting khusus. Di sini, anda berkongsi kos hosting dengan pengguna lain yang mengakses sumber pelayan yang sama dengan laman web anda. Ini bermaksud perkhidmatan dan alat dengan kos yang jauh lebih rendah tanpa menjejaskan prestasi.

Pelan hosting VPS dibahagikan kepada tiga sub-rancangan berbeza: Logic, LogicPro, dan LogicPremium dengan harga masing-masing $ 29.99, $ 39.99, dan $ 49.99.

Panel Kawalan yang boleh disesuaikan vDeck

Ini adalah panel kawalan perkhidmatan penuh yang telah ditawarkan oleh StartLogic kepada pelanggan mereka. Ia mempunyai antara muka yang mesra pengguna dan mencerminkan fungsi cPanel. Ia cekap dan dapat melaksanakan semua fungsi web master dengan lancar. Dengan keluk pembelajaran sekitar 10 hingga 30 minit, vDeck mudah digunakan terutama untuk pemula.

Versi vDeck yang digunakan StartLogic adalah 3.0. Versi ini adalah penyelesaian hosting automatik lengkap yang direka untuk membolehkan anda mengurus akaun hosting web anda. Yang lebih menarik ialah anda tidak memerlukan kemahiran pengekodan untuk menggunakan vDeck secara profesional. Di antara muka, anda dapat melakukan sejumlah tugas seperti pemasaran situs, pembuatan laman web, pembuatan akaun e-mel, dan analisis statistik menggunakan teknik titik-dan-klik.

Anda boleh melakukan perkara berikut dengan vDeck:

 • Akses dan periksa surat anda
 • Lihat dan analisis statistik laman web anda
 • Pantau penggunaan ruang cakera dan prestasi lebar jalur anda
 • Memuat naik fail
 • Urus akaun anda dan juga butiran pengebilan

VDeck dapat disesuaikan sepenuhnya yang membolehkan anda menambahkan logo perniagaan anda, menukar fon dan warna, serta menambahkan panel kawalan ke laman web jenama anda. Anda boleh melakukan semua ini dengan menggunakan bahasa markup hiperteks (HTML). Oleh kerana anda dapat mengurus domain dengan mudah dari sini, anda mempunyai alat dan perkhidmatan yang diperlukan untuk mengembangkan perniagaan anda.

vDeck adalah penyelesaian yang anda perlukan untuk menguruskan pertumbuhan perniagaan anda dengan mengakses semua portfolio web anda pada satu panel kawalan yang dipermudahkan. Satu-satunya kelemahan panel kawalan vDeck ialah ia menggunakan MOJO Marketplace Installer yang memang luar biasa, tetapi kadang-kadang boleh menjadi agak perlahan. Sebilangan besar pelanggan StartLogic lebih suka Softaculous Installer sebagai gantinya.

Keperluan E-dagang

StartLogic memberi anda alat yang anda perlukan untuk melancarkan kedai dalam talian anda dengan mudah. Di platform e-dagang, anda boleh menambahkan keranjang belanja, memproses kad kredit, dan melindungi maklumat pelanggan anda. Ciri yang tidak terdapat di banyak platform e-niaga ialah carian produk. StartLogic memasukkan carian ini untuk memudahkan pelanggan anda berbelanja di laman web anda. Dengan keranjang belanja maya, pelanggan anda boleh mengklik dan menambahkan produk sebelum mendaftar keluar.

Terdapat pelbagai cara untuk menyatukan keranjang belanja ke laman web e-commerce StartLogic anda. Anda dapat menggunakan Keranjang Belanja ShopSite, Perkhidmatan Pembayaran PayPal, Keranjang Belanja Agora, ECommerce Weebly, dan Keranjang Belanja osCommerce.

Dalam soal perlindungan maklumat pelanggan, StartLogic mempunyai Sijil SSL positif. Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan tahap keselamatan yang lebih tinggi, anda boleh memilih Sijil Pengesahan Lanjutan Comodo.

Kelebihan StartLogic

StartLogic cemerlang dalam penyelesaian hosting web mereka. Mereka memberi perniagaan terutamanya syarikat permulaan platform yang mereka perlukan untuk mengembangkan perniagaan mereka. Antara kelebihan StartLogic termasuk:

Kebolehpercayaan dan Prestasi

Syarikat ini menawarkan jaminan 99.9% pada waktu operasi yang menurut beberapa bahagian pengguna lebih merupakan norma industri. Walau bagaimanapun, StartLogic berusaha untuk meminimumkan masa henti dan dari pengalaman rata-rata mereka adalah sekitar 99.95 waktu operasi yang dipantau dalam tempoh ujian 10 hari. Kelajuan memuatkan halaman yang diuji dalam jangka masa yang sama adalah sekitar 1.4466. Ini meletakkannya setaraf dengan host web teratas seperti iPage dan eHost.

Sokongan Teknikal 24/7

Perkhidmatan pelanggan penting untuk prestasi mana-mana laman web dan StartLogic bertekad untuk menawarkan sokongan pelanggan 24/7 melalui sembang langsung, e-mel, dan telefon. Sokongan pelanggan mereka berpengetahuan dan ramah. Terdapat juga pangkalan pengetahuan yang luas dan panduan pengguna komprehensif yang menyatukan tutorial video dan panduan berguna.

Pelan Hosting yang Mampu

StartLogic tidak mempunyai banyak rancangan hosting, tetapi hosting bersama dan hosting VPS yang mereka miliki dengan harga yang berpatutan untuk menampung individu dan perniagaan terutama yang baru bermula. Pelan bersama bermula pada $ 4,50 sementara rancangan VPS bermula pada $ 29,99.

Pelbagai Domain Hosting

Bergantung pada rancangan yang anda pilih, anda boleh memiliki hosting tanpa had untuk domain anda. Sebenarnya, satu-satunya rancangan yang membatasi hosting domain anda adalah rancangan hosting Express Shared.

Nama Domain Percuma

Semasa anda mendaftar untuk rancangan hosting, anda akan diberi domain percuma pilihan anda yang menurunkan jumlah kos anda dalam talian.

StartLogic juga dipercayai oleh Google dan ini adalah kelebihan untuk dilihat.

Kelemahan

Ketiadaan hosting khusus dan hosting WordPress yang dikendalikan telah menurunkan penilaian dan pilihan StartLogic. Juga, kenyataan bahawa semua laman web dihoskan pada pelayan berasaskan Linux mengunci pelanggan yang lebih suka pelayan berasaskan Window. Oleh kerana vDeck bukan antara panel kawalan yang biasa digunakan tidak seperti cPanel, sebilangan pelanggan mendapati keluk pembelajaran agak menyusahkan. Sokongan pelanggan juga perlu ditingkatkan kerana orang banyak mengadu masa menunggu yang lama dan pertanyaan yang tidak dijawab.

Garisan bawah

StartLogic mungkin bukan penyedia hosting web terpilih untuk semua orang, tetapi mereka berada di tahap yang terbaik dalam hal kualiti perkhidmatan mereka. Kerjasama mereka dengan Google dalam menyediakan penyelesaian inovatif kepada pemilik perniagaan kecil adalah bukti bahawa mereka bukan tuan rumah biasa anda. Dengan rancangan hosting yang mesra bajet dan jaminan wang dikembalikan 30 hari, anda mungkin ingin mencubanya.

8 Kedudukan keseluruhan
Kajian StartLogic

StartLogic telah menyesuaikan penyelesaian hosting, pembinaan web dan eCommerce untuk semua orang, tetapi kebanyakan perniagaan kecil memerlukan kelajuan tambahan dan keselamatan yang lebih maju. Meng-hosting laman web anda di pelayan mereka memberi jaminan kecepatan yang pantas, kredit pemasaran percuma, sokongan 24/7, dan keselamatan web.

PROS
 • Pengehosan pelbagai domain
 • Pelan hosting yang berpatutan
 • Nama domain percuma semasa anda melanggan rancangan hosting
 • Rekod masa bekerja yang baik sebanyak 99.95%
 • Dipercayai oleh Google
 • Mudah difahami dan mengurus pilihan hosting
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari
 • Ciri dan perkhidmatan eCommerce yang sangat baik
KEBURUKAN
 • Masa menunggu yang lama dalam sokongan pelanggan
 • Terhad untuk pelayan berasaskan Linux
 • Kekurangan hosting web khusus dan hosting WordPress
 • Keluk pembelajaran panel kawalan vDeck
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me