Kajian Tapak5

Site5 adalah seorang veteran dalam perniagaan hosting web kerana mereka ditubuhkan pada tahun 1999. Matlamat pasukan pengurusan awal adalah untuk membina perkhidmatan web hosting mereka agar senang, mudah, mudah diakses, dipercayai, dan mudah digunakan. Mereka mahukan sesuatu yang tidak akan mengelirukan rata-rata pemilik laman web dan yang tidak menyakitkan untuk digunakan.

Secara keseluruhan, nampaknya kelima blok bangunan itu tetap menjadi asas mereka hari ini. Sehingga hari ini, Site5 adalah salah satu hos web yang dikaji pengguna dengan penilaian tertinggi yang anda akan dapati. Mereka mempunyai puluhan ribu pengguna gembira dan telah bekerja keras untuk mencipta salah satu reputasi yang lebih baik yang akan anda dapati.


Tetapi bagaimana dengan Site5 yang menjadikan mereka berbeza dari host web lain? Mari kita lihat beberapa ciri yang mereka tawarkan:

Ciri dan Faedah yang Mungkin Anda Suka

Ciri-ciri yang ditawarkan di Site5 pasti tidak akan mengejutkan anda. Itu tidak bermaksud, bagaimanapun, bahawa mereka tidak mempunyai banyak perkara menarik untuk ditawarkan kepada pengguna mereka.

Keupayaan Memilih Lokasi Pelayan

Mungkin perkara yang paling unik mengenai Site5 ialah anda mempunyai kemampuan untuk memilih lokasi pelayan yang paling sesuai untuk lokasi fizikal anda dan pasaran sasaran anda. Mereka mempunyai lebih dari selusin bandar untuk dipilih dan anda boleh mencari pelayan di empat benua yang berbeza. Bagi pengguna AS, mereka mempunyai perkhidmatan di kedua pantai dan bahkan membolehkan anda memilih kawasan di Kanada.

Laman Web Admin

SiteAdmin adalah panel kawalan yang digunakan oleh Site5. Mereka sedikit bergerak ketika panel kawalan ini dibangunkan secara dalaman oleh pasukan kejuruteraan mereka sendiri. Mereka menyebutkan bahawa ia berdasarkan cPanel dan dirancang untuk berfungsi untuk mempermudah sesuatu dengan ciri unik lain di laman web mereka. Terdapat sangat sedikit host laman web di luar sana yang akan berusaha untuk tidak menggunakan cPanel sebagai panel kawalan utama mereka tetapi Site5 nampaknya tidak mempunyai aduan mengenainya hingga ke tahap ini.

Kebolehpercayaan

Site5 telah memindahkan pelayan mereka 3-4 kali sejak memulakan perniagaan, yang menyebabkan beberapa percanggahan sangat kecil dengan kebolehpercayaan mereka. Pasukan pengurusan yang mengambil alih pada tahun 2008, bagaimanapun, telah benar-benar meningkatkan kebolehpercayaan mereka ke tahap yang lain dan menjadikan mereka salah satu hos web yang paling dipercayai. Dan, berdasarkan beberapa maklumat yang diambil dari forum, nampaknya pengurusan memandang serius privasi dan keselamatan pengguna mereka seperti yang anda akan dapati.

Perkhidmatan Penghijrahan Percuma

Sangat sedikit host laman web yang menawarkan perkhidmatan migrasi percuma kepada pelanggan mereka. Ini disebabkan oleh bagaimana proses ini memakan masa dan sukar, kerana biasanya memerlukan pakar terlatih untuk menyelesaikannya. Walau bagaimanapun, Site5 menawarkannya dan memasarkannya dengan bijak sebagai peluang untuk membina hubungan yang saling mempercayai antara pengguna host dan penyedia host.

Sokongan pengguna

Sudah menjadi kebiasaan dalam industri hosting web bagi setiap host untuk mengklaim bahawa mereka memberikan “sokongan pelanggan terbaik kepada pengguna mereka!”

Site5 tidak berbeza kerana mereka juga mengaku menawarkan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik. Mereka memberikan sokongan khas 24/7 melalui sembang langsung, e-mel, atau telefon dan juga memiliki pusat sokongan di mana anda dapat mencari jawaban atas pertanyaan anda dengan segera.

Salah satu perkara unik mengenai pasukan sokongan pelanggan di Site5 adalah bahawa mereka semua telah berkembang bersama pasukan dalaman. Mereka tidak mengambil alih staf sokongan dan berbangga kerana terus berterus terang dengan pelanggan mengenai masalah dan penyelesaian mereka.

Keburukan

Walaupun anda pasti dapat menemui beberapa ulasan buruk pada peringkat awal syarikat, rekod tinjauan mereka sangat bersih sejak pasukan pengurusan baru mengambil alih pada tahun 2008. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kekurangan yang berkaitan dengan perkhidmatan mereka.

Fokus pada Pembangun dan Pereka Web

Pasukan di Site5 telah mengatakan pada masa lalu bahawa tujuan utama mereka adalah untuk menjadi pilihan utama di kalangan pembangun. Ini bermaksud bahawa banyak tetapan dan pilihan panel kawalan mereka berdasarkan keperluan dan kehendak pemaju yang mereka sasarkan. Ini juga bermaksud bahawa mereka mungkin bukan pilihan terbaik bagi pemilik perniagaan bukan teknologi yang ingin mengembangkan perniagaan berasaskan produk mereka secara dalam talian.

Kelajuan Memuatkan Halaman

Walaupun mereka mempunyai reputasi yang boleh dipercayai, salah satu kelemahan dari perkhidmatan mereka adalah pada kecepatan pemuatan rata-rata untuk perkhidmatan asas mereka. Mereka sedikit di bawah standard semasa untuk memuatkan kelajuan, walaupun sepertinya tidak banyak perbezaan.

Pilihan Terhad

Salah satu keluhan terbesar mengenai Site5 ada kaitan dengan kekurangan pilihan dan tambahan mereka. Ini adalah sesuatu yang mereka banggakan, kerana mereka berkomitmen penuh untuk menjadi tuan rumah laman web yang berfokus pada kesederhanaan dan kemudahan penggunaan.

Harga

Struktur harga yang ditawarkan oleh Site5 semudah ia dapat. Mereka mempunyai tiga rancangan yang merangkumi:

  1. hostBasic – $ 5,95 / bulan x 12 bulan di hadapan. Malangnya, mereka tidak menawarkan pilihan pembayaran dari bulan ke bulan dengan hostBasic.
  2. hostPro – $ 10,95 / bulan atau $ 9,95 / bulan x 12 bulan di hadapan
  3. hostPro + Turbo – $ 13.95 / bulan atau $ 12.95 / bulan x 12 bulan di hadapan.

Perbezaan terbesar untuk pilihan “Turbo” adalah anda akan mempunyai alamat IP khusus dan mempunyai pilihan untuk memberikan setiap laman web yang anda buat panel kawalannya sendiri.

Nilai terbaik yang mereka ada ialah rancangan 24 bulan mereka iaitu $ 4,95 / bulan untuk hostBasic, $ 8,95 / bulan untuk hostPro, dan $ 11,95 / bulan untuk hostPro + Turbo.

Terdapat juga a Jaminan wang dikembalikan 45 hari ditawarkan kepada semua pengguna.

Kata Akhir

Secara keseluruhan, sebenarnya agak mengejutkan bahawa Site5 tidak lebih popular daripada yang ada sekarang. Walaupun kebanyakan orang yang biasa dengan industri sekurang-kurangnya akan mengenali namanya, nampaknya mereka harus mempunyai kehadiran yang lebih luas dan lebih dihargai dalam komuniti hosting laman web.

Salah satu perkara yang paling menarik mengenai perniagaan mereka ialah pasukan pengurusan mereka sangat berpengalaman ketika berurusan dengan masalah yang berbeza dan menjawab soalan dari pengguna. Anda akan sering melihat eksekutif tertinggi mereka menjawab soalan dan membantu orang melalui forum dan platform media sosial yang berbeza. Mereka sangat berterus terang mengenai apa yang mereka tawarkan dan bangga memberitahu anda bahawa mereka tidak akan pernah berusaha menipu anda melalui bayaran tersembunyi.

Sekiranya anda mencari sesuatu yang akan membantu anda mengembangkan perniagaan berasaskan produk, Site5 mungkin bukan pertaruhan terbaik anda. Namun, untuk perniagaan berasaskan perkhidmatan, anda pasti harus mencuba. Dengan jaminan wang dikembalikan, sebenarnya tidak ada risiko untuk melakukannya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me