Memindahkan laman web anda dari BlueHost ke WebHostingHub

Bolehkah Saya Memindahkan Laman Web yang Dihoskan BlueHost ke Hab Hosting Web?

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web yang dihoskan oleh BlueHost dan anda entah bagaimana ingin memindahkannya ke penyedia host web yang lain seperti Web Hosting Hub, syarikat dengan senang hati akan menampung dan memberi perkhidmatan kepada anda.

Web Hosting Hub (atau Hub singkatnya) adalah salah satu syarikat hosting web terbaik dan paling dipercayai yang menyokong dan membantu klien dengan proses memindahkan atau memindahkan laman web mereka dengan menawarkan perkhidmatan percuma. Untuk mengatasinya, mereka menawarkan “proses transfer downtime”, yang bermaksud bahawa laman web anda tidak akan mengalami downtime ketika proses transfer sebenarnya sedang berlangsung.

Anda tidak perlu risau untuk memindahkan laman web anda dari BlueHost ke Web Hosting Hub kerana mudah dan senang. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk keseluruhan proses selesai tetapi proses itu sendiri bukan sains roket.

Kaedah pemindahan laman web anda yang paling biasa adalah dengan memuat turun fail dan tarikh lama anda dengan bantuan pelanggan FTP, dan kemudian memuat naiknya ke Web Hosting Hub.

Mengapa Pilih Hab Web Hosting?

Terdapat banyak sebab orang memutuskan untuk memindahkan laman web mereka ke syarikat hosting web yang berbeza. Sebab-sebab ini berbeza, beberapa di antaranya bahkan boleh mempengaruhi masa depan laman web dan mungkin juga syarikat itu sendiri.

Mengenai mengapa anda harus memilih Web Hosting Hub dari antara ratusan syarikat web hosting di industri ini, jawapannya adalah bahawa syarikat ini adalah salah satu penyedia perkhidmatan hosting web yang berkualiti, terutama dari segi kepantasan dan kebolehpercayaan. Ini adalah pilihan utama bagi banyak pemilik laman web dan pembangun laman web, berkat sokongan pelanggan terkemuka dan pelayan ultra cepat – faktor yang sangat penting bagi webmaster. Semua ini, ditambah dengan banyak lagi ciri menarik dan berguna, termasuk dalam rancangan hosting mereka – dan harganya sangat kompetitif. Ini memberikan Web Hosting Hub kelebihan yang diperlukan berbanding syarikat hosting web lain.

Apa yang Perlu Anda Ketahui Sebelum Mentransfer Laman Web Anda ke Web Hosting Hub

Terdapat beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebelum mempertimbangkan untuk memindahkan laman web anda dari BlueHost ke Web Hosting Hub, dan itu termasuk yang berikut:

 • Proses pemindahan hanya berlaku untuk domain dengan .com, .net, .org, .biz,. pelanjutan .us, dan .info;
 • Bahawa keseluruhan proses pemindahan dapat berlangsung hingga 10 hari;
 • Anda tidak boleh membuat perubahan pada maklumat WHOIS, yang bermaksud tidak ada lagi perubahan kenalan, tidak ada pelayan nama / perubahan DNS setelah pemindahan bermula;
 • Anda tidak boleh memindahkan akaun yang belum luput tempoh 60 hari untuk domain yang baru dibuat dan tempoh 45 hari untuk domain yang diperbaharui. Sekiranya domain anda berlaku untuk salah satu daripada kedua-duanya, sangat disarankan agar anda menunggu selama 60 hari atau tempoh 45 hari untuk berakhir sebelum anda memindahkan laman web anda.
 • Migrasi ke penyedia hosting web yang berbeza hanya akan memindahkan domain dan tidak akan mempengaruhi pangkalan data anda atau fail laman web anda dan maklumat penting lain.

Memindahkan Laman Web Anda dari BlueHost ke Web Hosting Hub

Memindahkan laman web anda dari BlueHost memerlukan anda mengikuti beberapa langkah mudah. Langkah-langkah ini harus dilaksanakan di mana sahaja anda memilih untuk memindahkan laman web anda.

 1. Log masuk ke panel kawalan BlueHost anda.
 1. Klik pada Pengurus Domain.
 1. Klik pada nama domain untuk menyerlahkannya. Tab akan muncul di sebelah kanan skrin.
 1. Daripada KUNCI tab, buka kunci domain.
 1. Matikan tetapan privasi di KEISTIMEWAAN
 1. Ubah suai pelayan nama di PENYAMPAIAN NAMA tab untuk mengarahkan laman web anda ke pelayan nama baru.

[Nota: Jangan lakukan ini melainkan anda sudah bersedia untuk SEMUA perkhidmatan menunjuk ke pelayan baru.]

 1. Daripada Tab TRANSFER EPP, dapatkan Kod EPP / Kebenaran.Anda perlu memberikan kod ini ke Web Hosting Hub semasa proses pemindahan.
 1. Pastikan maklumat hubungan betul dan dikemas kini.Ini boleh dilakukan melalui HUBUNGI Maklumat ini merangkumi perincian untuk Pendaftar, Pentadbir dan Pengebilan. E-mel hubungan pentadbir perlu dikemas kini kerana surat pengesahan akan dihantar melalui e-mel, bersama dengan kod kebenaran dan URL sementara.
 1. Daripada Pengurus Domain, klik domain yang ingin anda pindahkan, dan kemudian klik TRANSFER EPP Anda harus melihat dua pautan di halaman: satu untuk menyetujui pemindahan dan yang lain untuk menolaknya.

[Nota: Jika anda tidak dapat menjumpai pautan, ini mungkin bermaksud Web Hosting Hub belum mengirim permintaan transfer ke alamat e-mel anda.]

 1. Klik pada tab yang meluluskan pemindahan. Proses pemindahan harus segera dimulakan. Proses pemindahan keseluruhan mungkin memakan masa minimum 3 hari.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me