Memindahkan Tapak dari WebHostingHub

Bolehkah saya memindahkan laman web saya dari WebHostingHub?

Sekiranya anda ingin memindahkan laman web anda yang dihoskan oleh WebHostingHub ke hos yang lain dan ragu-ragu adakah mungkin, jawapannya adalah ya; anda boleh dan mungkin memindahkan laman web anda dari WebHostingHub. Walau bagaimanapun, perlu dijelaskan terlebih dahulu apa yang perlu anda lakukan, sama ada anda mahu memindahkan nama domain anda ke pendaftar domain lain atau anda hanya ingin membatalkan langganan anda sepenuhnya dengan WebHostingHub. Mengenai persoalan membatalkan langganan anda, setiap pelanggan boleh membatalkan langganan mereka bila-bila masa mereka merasa perlu. Pelanggan yang membatalkan langganan dibayar balik mengikut jangka masa mereka mengehoskan laman web mereka dengan syarikat.

Namun, anda juga dapat memindahkan nama domain anda ke pendaftar domain yang lain tetapi tetap membenarkan WebHostingHub menjadi tuan rumah fail laman web anda. Untuk melakukan ini, anda akan diminta untuk menunjukkan rekod A ke pelayan WebHostingHub menggunakan pendaftar baru atau anda boleh menukar nama pelayan nama menjadi WebHostingHub setelah pemindahan dilakukan.

Penting untuk anda memahami bahawa pendaftaran / pengurusan domain anda tidak sama dan terpisah dari hosting anda dan memindahkan hak pengurusan domain tidak akan mempengaruhi akaun hosting anda yang akan tetap aktif. Satu-satunya cara untuk menyahaktifkan akaun hosting adalah melalui pembatalan.

Apa yang perlu saya lakukan untuk memindahkan laman web saya dari WebHostingHub?

Sebelum anda dapat memindahkan domain anda dari WebHostingHub, syarikat menghendaki anda mengemukakan permintaan agar domain anda dibebaskan. Permintaan itu harus dalam bentuk e-mel dan harus dihantar ke [email protected] dan harus disertakan dengan pengesahan akaun anda serta E-mel Pentadbir. Ini akan memulakan proses pendaftaran domain kerana ini diperlukan oleh syarikat untuk membuka kunci domain anda untuk anda. Penting juga untuk diperhatikan bahawa anda harus membuang privasi domain dari domain anda untuk mempengaruhi proses membuka kunci.

Setelah domain dilepaskan dan anda sudah mempunyai kod kebenaran, yang akan anda terima melalui E-mel Pentadbir, anda boleh terus ke pendaftar domain baru anda dan memulakan proses pemindahan domain. Proses pemindahan biasanya memerlukan 7-10 hari, walaupun masa penyelesaiannya berbeza-beza, bergantung pada pendaftar. Penting untuk anda ketahui bahawa setiap kali perubahan DNS dilakukan atau domain dipindahkan, tempoh penyebaran DNS yang berlangsung dari sekitar 7-24 jam diperhatikan semasa pengubah berlaku.

Apa sebab biasa mengapa orang berpindah dari syarikat hosting mereka?

Terdapat banyak sebab mengapa terdapat sebilangan besar individu atau syarikat yang ingin menukar ke syarikat hosting web lain. Ini berbeza dari yang biasa hingga yang paling rumit. Antara sebabnya adalah seperti berikut:

 •  Pelanggan boleh kecewa dengan perkhidmatan tersebut.
 •  Keperluan untuk lebih banyak sumber seperti ruang penyimpanan dan lebar jalur serta keperluan untuk lebih banyak aplikasi.
 • Pelanggan mungkin sukar untuk menampung jumlah bil bulanan dan mungkin mendapat harga yang lebih baik di suatu tempat.
 • Mereka mungkin tidak berpuas hati dengan layanan pelanggan.

Langkah dan cadangan asas apa yang perlu saya ikuti semasa proses pemindahan?

Terdapat beberapa cadangan asas yang perlu dilakukan oleh pelanggan sebelum dan semasa proses pemindahan. Ini adalah:

 • Pertama, anda perlu memilih penyedia hosting web yang paling sesuai dengan membandingkannya dengan penyedia semasa anda. Pertimbangan harus merangkumi:
 •  Jenis Sistem Operasi yang digunakan, yang harus sesuai dengan kehendak laman web anda;
 •  Keperluan ruang cakera; dan
 •  Lebar Jalur;
 • Anda harus membuat salinan sandaran semua fail di laman web yang ada dengan memuat turun semua fail akaun lama anda. Anda boleh menggunakan FTP Access atau mengeksportnya menggunakan phpMyAdmin, bergantung pada mana yang berfungsi. Secara amnya, cari hos yang menawarkan Akses FTP.
 •  Pastikan anda dapat menerima e-mel dengan memeriksa dengan betul bahawa e-mel anda berfungsi dan aktif.
 •  Sebaiknya anda memastikan bahawa akaun e-mel laman web dan domain anda berjalan semasa proses pemindahan dengan memastikan akaun hosting web anda yang ada terbuka sehingga prosesnya selesai..
 •  Setelah semuanya selesai, jangan lupa untuk membatalkan akaun anda.

Apa yang perlu saya pertimbangkan semasa saya bertukar menjadi hos web baru?

Apabila anda memutuskan untuk menukar ke hos web baru, pastikan bahawa anda dapat mempertimbangkan semua yang diperlukan. Satu perkara yang perlu anda ingat ialah anda harus mencari alasan mengapa anda menukar hos anda dan menggunakannya sebagai kayu ukur anda agar tidak lagi menghadapi masalah yang sama. Beberapa pertimbangan ini adalah:

 •  Anda tidak mahu pelanggan kecewa dengan laman web anda dengan banyak waktu henti semasa pemindahan berlaku. Lakukan pemindahan sehalus mungkin.
 •  Anda perlu membuat kajian menyeluruh mengenai calon webhost anda. Anda mungkin perlu mengetahui perkara berikut:
 •  Apa maksudnya mereka membenarkan memuat naik fail.
 • Dapatkan maklumat DNS mereka dan pastikan bahawa anda mempunyai maklumat akaun domain anda sehingga anda dapat mengubah tetapan secepat mungkin.
 •  Pastikan anda menyediakan URL sementara anda supaya anda dapat menguji sebelum menukar DNS.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me