Mendaftar Dengan Bluehost & Memasang WordPress

Pendedahan penuh: WebsiteSetup memperoleh komisen jika anda membeli Bluehost melalui pautan rujukan dalam panduan ini. Ini adalah cara kami mengemas kini laman web kami dan memperbaiki tutorial. Terima kasih atas sokongan anda!


Langkah 1: Pergi ke Bluehost.com

Untuk mendaftar dengan Bluehost, pergi ke Bluehost.com

Inilah yang akan anda sambut sebaik sahaja anda sampai ke halaman utama mereka.

halaman arahan bluehost

Sekiranya anda menyukai apa yang anda lihat, klik pada “Bermula Sekarang” sehingga anda dapat melangkah ke langkah berikutnya yang merupakan langkah 2:

Langkah 2: Pilih Pelan Hosting

Semasa memilih rancangan hosting, selalu ingat tujuan anda.

Adakah anda membina laman web peribadi kecil sebagai hobi? Laman web bersaiz sederhana hingga besar untuk perniagaan anda? Apa pun tujuan anda, pastikan untuk memilih rancangan hosting yang menawarkan apa yang anda perlukan.

Untuk panduan ini, kami akan memilih rancangan hosting bersama “Asas”. Pelan asas adalah pilihan yang baik jika anda baru memulakan dan belum mempunyai banyak lalu lintas ke laman web anda. Tidak perlu membuang wang anda dengan susah payah pada rancangan lain buat masa ini – anda boleh meningkatkannya kemudian.

Sekiranya anda ingin tahu mengenai hosting bersama (a.k.a shared server hosting), ini adalah bentuk hosting laman web yang paling biasa dan paling berpatutan. Melalui jenis pengehosan laman web ini, pengguna berkongsi sumber pelayan yang selamat atau sekumpulan pelayan untuk menjadikan laman web mereka terus berjalan.

Dengan mendaftar ke salah satu rancangan hosting bersama Bluehost, kami tidak perlu risau tentang pengurusan pelayan dan tambalan platform.

Sebenarnya:

Lihat ciri hosting web Bluehost jika anda ingin menyelami lebih mendalam apa yang mereka tawarkan.

Rancangan BHhosting
Mulakan dengan rancangan “asas”. Anda sentiasa boleh menaik taraf kemudian jika perlu.

Langkah 3: Dapatkan Nama Domain

Setelah memilih rancangan anda, langkah seterusnya adalah memberikan nama domain anda.

BHdomain
Sekiranya anda belum pasti mengenai nama domain, ada pilihan untuk melangkau langkah ini buat masa ini.

Bertentangan dengan kepercayaan popular:

Nama domain anda tidak perlu diakhiri dengan “.com”. Anda dapat menggunakan “.org”, “.net”, “.us”, “.biz”, atau “.info” untuk nama domain anda. Ini sangat berguna sekiranya pilihan pertama anda tidak tersedia. Cukup ketik domain anda kemudian klik “Next”.

Sekiranya anda belum bersedia memasukkan nama domain, anda boleh terus mengikuti langkah-langkah ini cara menetapkan nama domain sekiranya anda memilih untuk melakukannya kemudian.

Sekiranya anda sudah memiliki nama domain, masukkan saja ke dalam formulir “Gunakan Domain yang Anda Miliki” dan klik “seterusnya”.

Langkah 4: Isi Maklumat Anda

Langkah seterusnya adalah dengan hanya mengisi maklumat yang diperlukan. Anda perlu memberikan nama depan, nama belakang, negara, alamat jalan, bandar, poskod, nombor telefon, dan alamat e-mel anda.

Perhatikan bahawa resit anda akan dihantar ke alamat e-mel yang anda masukkan.

Menambah nama perniagaan anda adalah pilihan.

Maklumat peribadi
Barang standard yang cantik.

Langkah 5: Periksa “Maklumat Pakej” Anda dan Selesaikan Pendaftaran

Langkah seterusnya adalah menatal ke bawah dan memeriksa maklumat pakej anda. Pastikan untuk menyemak tambahan yang disertakan secara lalai. Ingatlah untuk memeriksa hanya yang anda perlukan.

Maklumat pakej BH
Pilih rancangan dan tentukan pilihan tambahan yang mana yang anda perlukan (semua pilihan dijelaskan di bawah).

Inilah yang boleh anda pertimbangkan:

Perlindungan Privasi Domain: Perkhidmatan ini berharga $ 0.99 lebih sebulan (ditagih setiap tahun pada $ 11.88 / tahun). Ini membantu anda merahsiakan maklumat peribadi anda (mis. Nama dan alamat anda). Dapatkan ini hanya jika anda perlu menyimpan maklumat laman web dan domain anda tanpa nama.
Keselamatan SiteLock: Perkhidmatan ini berharga $ 1.99 sebulan (ditagih setiap tahun pada $ 23.88 / tahun). Alat tambah ini mengesahkan alamat e-mel, alamat fizikal, dan nombor telefon anda. Ciri ini dapat membantu membuktikan kredibiliti anda kepada pelanggan sekiranya anda merancang untuk menjual produk atau perkhidmatan di laman web anda.
Asas CodeGuard: Perkhidmatan ini berharga $ 2.99 sebulan (ditagih hingga akhir tempoh hosting). Ini memberikan keselamatan tambahan kepada laman web anda dengan membiarkan anda membuat sandaran laman web anda secara berkala. Ini memudahkan untuk mengembalikan laman web anda ke simpanan sebelumnya jika ada yang berlaku atau jika anda melakukan kesalahan
Permulaan SEO Bluehost Tools: Ciri ini berharga tambahan $ 1.99 sebulan (ditagih setiap tahun pada $ 23.88 / tahun). Bluehost mendakwa bahawa alat ini dapat membantu anda mendapatkan kedudukan mesin pencari.
1 Peti Mel Office 365: Tambahan ini percuma selama 30 hari pertama. Ini adalah platform e-mel yang selamat dan boleh dipercayai yang dikuasakan oleh Microsoft.

Pembayaran BH
Sekiranya anda ingin menggunakan PayPal, klik pautan “Lebih banyak pilihan pembayaran” dan anda akan melihat pilihan PayPal.
Cetakan halus BH
Berikan cetakan yang bagus untuk dibaca sebelum membuat keputusan akhir

Perhatikan bahawa jumlah yang dinyatakan dalam setiap rancangan akan ditagih setiap tahun. Anda mungkin terkejut apabila mengetahui bahawa Bluehost telah memotong satu jumlah sekaligus daripada harga bulanan yang dinyatakan.

Kita harus menyebutkan bahawa Bluehost mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, jadi anda selalu boleh memilih untuk tidak ikut dalam masa itu.

Walau bagaimanapun:

Itu tidak merangkumi domain. Sekiranya anda mendapatkan domain dari Bluehost dan kemudian membatalkannya dalam 30 hari pertama, mereka akan memotong jumlah yang diperlukan untuk yuran domain tahunan. Oleh itu, ingatlah perkara ini sekiranya anda memerlukan wang anda kembali.

Setelah anda menyelesaikan langkah ini, anda akan disambut dengan pengesahan ini.

Kejayaan BH
Anda berjaya mendaftar ke Bluehost.

CATATAN: Ingatlah untuk membuat kata laluan baru untuk akaun Bluehost anda.

Anda juga mungkin menyedari bahawa Bluehost membuat laman web untuk anda selepas pendaftaran. Anda boleh menghapus laman web ini dengan pergi ke “Kelola Laman” kemudian klik “Tetapan”, tatal ke bawah ke bawah halaman, lalu Hapus laman web.

Langkah 6: Pasang WordPress Dengan “Pemasangan Satu Klik” Bluehost

Setelah selesai mendaftar ke Bluehost, langkah seterusnya adalah memasang WordPress dan mula menyiapkan laman web anda. Bluehost membolehkan anda memasang WordPress dengan mudah dan dalam masa yang singkat.

1. Untuk memulakan, masuk ke akaun Bluehost anda dan klik “Laman Saya” kemudian klik “Buat Laman”.

BH buat laman web

2. Beri nama dan slogan laman web WordPress baru anda.

Maklumat laman web BH

3. Seterusnya, pilih domain yang ingin anda gunakan untuk LAMAN WEB PERKATAAN INI, dan hapus centang pemalam yang tidak anda perlukan. Jangan lupa perhatikan URL, Nama Pengguna, dan Kata Laluan laman web WordPress anda.

Penyediaan laman web BH

Kejayaan wordpress BH

4. Sekarang tiba masanya untuk memilih tema. Anda boleh memilih dari tema yang dipasang atau mana-mana tema WordPress percuma.

Tema BH

5. Dari sana, langkah seterusnya semuanya bergantung kepada anda.

Adakah anda ingin membuat halaman kenalan untuk membantu orang menghubungi anda? Mungkin anda mahu menambahkan kandungan ke laman web anda? Mungkin anda mahu menambah gambar atau lebih banyak halaman?

Bluehost membolehkan anda melakukan semua perkara ini dengan mudah dengan hanya mengarahkan kursor ke setiap pilihan dan mengklik “Mari Mari”.

BH langkah seterusnya

Tahniah! Laman web WordPress anda kini dan berjalan!

Soalan, masalah, komen? Tinggalkan komen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me