Ulasan ClickFunnels: Adakah Laman Web Anda Membunuh Potensi Jualan Anda?

Sama ada anda seorang profesional pemasaran atau mengembangkan perniagaan atau hobi berdasarkan membina laman web, sumber daya yang tepat sangat diperlukan. Untuk membangunkan laman web yang berjaya, anda memerlukan hosting web, perisian halaman arahan, perisian autoresponder e-mel, perisian ujian split, perisian penjejakan afiliasi, pengaturcara, pereka, dan banyak lagi. Sayangnya, anda perlu menghubungi sejumlah perkhidmatan untuk mengatur semua aspek di laman web anda – iaitu, sehingga perkhidmatan baru merevolusikan web.

Selamat datang ke dunia ClickFunnels – inilah semua yang perlu anda ketahui, terutamanya sama ada kedai sehenti untuk menyiapkan laman web anda sangat berbaloi.

Mengenai ClickFunnels

ClickFunnels adalah perkhidmatan web yang membolehkan anda membuat laman web yang dikhaskan untuk corong penjualan. Untuk menjadikan prosesnya mudah, mudah, dan semudah mungkin, ClickFunnels menawarkan semua yang anda perlukan untuk membuat laman web corong penjualan ini. Ini termasuk hosting web, perisian halaman arahan, perisian autoresponder e-mel, perisian ujian split, dan banyak lagi.

Sudah tentu, untuk memahami ClickFunnels dan betapa hebatnya perkhidmatan ini, adalah perlu untuk mengetahui apakah corong penjualan – topik yang kadang kala membingungkan profesional pemasaran.

Corong Jualan dan Mengapa Anda Memerlukannya

Corong penjualan adalah alat pemasaran yang sangat popular dan cekap dari segi ekonomi yang membawa prospek anda, atau pelanggan sasaran anda, dan membimbing mereka melalui proses dari minat terhadap produk atau perkhidmatan anda untuk membuat bukan sahaja satu pembelian, tetapi pembelian berulang. Mereka yang menggunakan corong penjualan dapat mengukur jumlah prospek dengan lebih baik pada setiap peringkat proses dan menukar lebih banyak individu menjadi pembeli berulang.

Untuk menjelaskan lebih jauh lagi, berikut adalah gambar corong penjualan:

Seperti yang anda maklum, corong penjualan mempunyai tahap. Kempen yang paling berjaya adalah kempen yang membimbing prospek melalui corong dari awal hingga akhir.

Sekarang, anda mungkin tertanya-tanya dari mana tepatnya ClickFunnels masuk. ClickFunnels bertindak sebagai halaman tangkapan untuk prospek anda. Halaman tangkapan pada dasarnya berfungsi sebagai corong pemasaran dengan membuat prospek mengetahui produk anda, memujuk mereka untuk mengembangkan minat, menyebabkan mereka mempertimbangkan produk atau perkhidmatan, memungkinkan mereka mengembangkan niat, membantu mereka menilai keputusan secara positif, dan akhirnya – memimpin mereka untuk membeli produk atau perkhidmatan anda. Pada dasarnya, ClickFunnels menjadikan pemasaran dan berjaya menjual produk anda menjadi lebih mudah.

Apabila anda menggunakan ClickFunnels, anda akan menyedari bahawa terdapat lebih daripada satu jenis corong penjualan. Walaupun corong standard di atas berfungsi dengan baik, variasi dapat membantu untuk menarik dan menangkap prospek yang berbeza.

Kelebihan Menggunakan ClickFunnels

Seperti yang disebutkan oleh ClickFunnels, mereka yang menggunakan perkhidmatan laman webnya dapat menjimatkan lebih dari $ 1,000 sebulan. Selain itu, perkhidmatan ClickFunnels mempunyai sejumlah kelebihan lain, yang merangkumi:


  • Hosting Laman Web

Kelebihan pertama menggunakan ClickFunnels ialah perkhidmatan ini membolehkan anda mengehoskan semua kandungan anda di laman web mereka. Menghoskan semua kandungan anda di ClickFunnels adalah mudah, kerana anda tidak perlu memberi tumpuan kepada perkhidmatan lain dan membayar yuran tambahan kepada syarikat lain. Lebih-lebih lagi, mereka yang menggunakan webhosting umumnya senang dengan hasilnya.


  • Perisian Halaman Pendaratan

Halaman arahan laman web anda adalah bahagian pertama laman web yang dilihat oleh prospek anda. Hasilnya, anda ingin menjadikannya seefektif mungkin. Untuk mempermudah proses membuat halaman arahan, ClickFunnels membolehkan anda merancang dan membuat halaman penjualan mengikut spesifikasi anda sendiri. Apabila melihat pilihan halaman arahan, anda akan melihat bahawa terdapat banyak gaya yang berbeza.

Sekiranya anda ingin menggunakan halaman arahan ClickFunnels yang telah dibuat sebelumnya, maka anda boleh melakukannya. Terdapat tujuh jenis corong berbeza yang dapat Anda pilih, termasuk Corong Tangkap Lead Memilih, Corong Jualan, Corong Webinar, Corong Webinar Auto, Corong Keahlian, Corong Pelancaran, dan Corong Kustom. Sebelum memilih jenis corong halaman pendaratan, anda dapat melihat tujuan setiap corong di halaman web ClickFunnels. Dengan berbuat demikian, anda dapat memastikan bahawa anda membuat keputusan yang tepat untuk laman web anda.


  • Perisian Autoresponder E-mel

Perisian autoresponder e-mel membolehkan anda mengurus laman web anda tanpa perlu melakukan banyak kerja. Dengan perisian autoresponder e-mel, anda boleh membiarkan ClickFunnels menguruskan mesej yang dihantar ke laman web anda. Apabila seseorang menghantar e-mel ke laman web anda, perisian autoresponder ClickFunnels akan menghantar kembali mesej pada selang waktu yang anda tetapkan.


  • Perisian Ujian Split

Perisian Pengujian Berpisah adalah beberapa perkara yang serius dan jika anda tahu bagaimana menggunakannya, anda pasti dapat memperoleh faedah dan kelebihan sepenuhnya untuk laman web anda. Sekiranya anda belum pernah mengalaminya, split split, adalah proses menguji dua dan kadang-kadang tiga versi halaman arahan anda. Ini juga dikenali sebagai ujian split A-B. Versi B atau C adalah halaman yang anda buat perubahan, sedangkan versi A adalah halaman kawalan.


  • Buat Akaun Secara Percuma

Walaupun terdapat banyak lagi faedah untuk ClickFunnels, satu lagi kelebihan yang paling ketara ialah ia membolehkan anda membuat akaun anda secara percuma. Sebilangan besar perkhidmatan memerlukan anda menjalani proses pendaftaran yang panjang dan menyebabkan anda menanggung banyak bayaran. Di sini, anda boleh membuat laman web anda dan melakukannya dengan cara yang sesuai dengan anggaran anda.

Alat Seret dan Lepas

Setelah mendaftar dengan ClickFunnels, anda boleh mula membuat laman web anda dengan segera. Salah satu alat yang paling bagus yang ditawarkan oleh perkhidmatan ini ialah alat seret dan lepas. Setelah anda memilih corong yang ingin anda gunakan untuk menukar prospek anda menjadi pembeli, anda boleh menyeret gambar, video, dan tajuk utama ke dalam editor seret dan lepas untuk membuat halaman anda.

Berdasarkan kajian ClickFunnels sendiri dan pengalaman pengguna, corong di laman web terbukti boleh ditukar. Oleh itu, tidak kira yang anda pilih untuk digunakan dalam pengeditan drag and drop, hasilnya berada di cakerawala.

Menetapkan Peraturan dan Segmentasi

ClickFunnels membolehkan anda menetapkan peraturan untuk laman web anda berdasarkan pilihan anda. Contohnya, jika anda hanya mahu orang tertentu melihat mesej dari laman web anda, anda boleh menetapkan peraturan tersebut. Selain itu, ClickFunnels memberi anda keupayaan untuk membagi kenalan yang anda kembangkan dari laman web anda berdasarkan lokasi, sama ada mereka membeli produk anda, tahap mereka berada di corong, media sosial, siaran, dan sama ada mereka meninggalkan e-mel yang dihantar oleh laman web anda tidak dibuka. Dengan kebolehan seperti ini, anda dapat mengurus laman web anda dengan lebih baik dan meletakkannya untuk berjaya.

Pada ketika ini, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana ClickFunnels mengatasi perkhidmatan hos web lain yang mempunyai beberapa ciri yang sama. Nasib baik, kami telah melindungi anda.

ClickFunnels vs. LeadPages 

Secara keseluruhan, mengenai ClickFunnels dan LeadPages, anda akan dapati bahawa ClickFunnels adalah pemenangnya. Berikut adalah beberapa sebab mengapa anda akan lebih berpuas hati dengan ClickFunnels:


 • Lihat Reka Bentuk Halaman Pendaratan

Secara teorinya, jika anda mendaftar untuk ClickFunnels dan LeadPages dan mengakses tawaran halaman arahan setiap laman web, kemungkinan anda akan mudah terpengaruh dengan apa yang ditawarkan oleh ClickFunnels. Penawaran halaman arahan ClickFunnels lebih teratur, pelbagai, dan sentiasa dikemas kini. Sebaliknya, LeadPages menawarkan pelbagai reka bentuk membosankan yang tidak menyenangkan secara estetik. Lebih buruk lagi, memerlukan sedikit masa untuk mengatasi mereka.


 • Sokongan teknikal

Untuk sokongan teknikal, kedua-dua laman laman web ini hampir sama. Mereka yang memilih rancangan ClickFunnel Enterprise mendapat sokongan pelanggan yang diutamakan. Sokongan pelanggan datang dalam bentuk sokongan sembang, sokongan telefon, dan sokongan e-mel.


 • Program Gabungan

Program afiliasi di ClickFunnels pasti menang, tetapi hanya dengan rambut. Mereka yang menyertai program afiliasi ClickFunnel menerima komisen sekutu berulang 35% seumur hidup. Sebaliknya, LeadPages menawarkan kepada sekutu kadar berulang seumur hidup 30%.


 • Potongan harga dan faedah

Walaupun perincian mengenai kadar ClickFunnels akan dibahas di bahagian kemudian, jika dibandingkan dengan LeadPages, ClickFunnels adalah pilihan ekonomi yang tepat. Tidak seperti LeadPages, ClickFunnels menawarkan penggunanya jaminan wang dikembalikan 30 hari dan percubaan percuma 14 hari. Sebagai alternatif, LeadPages menawarkan potongan 20% hingga 30% pada akaun semasa anda mendaftar untuk rancangan tahunan.


 • Ciri-ciri yang perlu dipertimbangkan

Akhirnya, mengenai ciri, hasilnya bercampur-campur. Walaupun kedua-duanya menampilkan Penghantaran Aset Digital, hanya ClickFunnels yang merangkumi ciri seperti Berkongsi Corong Anda dengan Anggota Lain dan Susun Atur Peratusan Klik Melalui Layout dan Drag and Drop Pages. Satu-satunya ciri yang anda terlepas dengan LeadPages ialah Ciri Templat Bonus.

ClickFunnels vs. Instapage

Ketika datang ke ClickFunnels vs. Instapage, anda perlu menyedari bahawa mereka berorientasi pada khalayak yang berbeza. Walaupun ada yang dapat menggunakan ClickFunnels, ia terutama digunakan oleh profesional pemasaran kerana alat profesionalnya dan sumber daya pemasaran tertentu. Selain itu, ClickFunnels terus berkembang untuk memenuhi keperluan penggunanya. Berikut adalah beberapa cara membandingkan ClickFunnels dan Instapage:


 • Pembina Halaman

Kerana ClickFunnels adalah khusus pemasar, anda cenderung untuk mencapai halaman rumit yang sama yang anda boleh buat dengan Instapage. Mereka yang ingin membuat halaman terperinci di ClickFunnels perlu menambah sedikit masa dan kerja. Oleh itu, jika matlamat anda khusus pemasaran, lebih baik memilih ClickFunnels. Sebaliknya, jika tujuan anda adalah hanya membina halaman arahan biasa, maka Instapage adalah pilihan yang lebih baik.


 • Pusat Pemasaran berbanding Pusat Bukan Pemasaran

Perkara lain yang perlu disedari ketika membandingkan kedua-dua laman web ini ialah ClickFunnels menawarkan pelbagai alat pemasaran yang tidak akan anda temui dengan Instapage. Contohnya, dengan ClickFunnels, anda menerima alat yang berpusatkan pemasaran seperti pengurusan corong penjualan anda dalam satu sistem, pemasaran e-mel automatik, halaman web yang dikumpulkan untuk tinjauan prestasi, menjejaki penjualan produk, ujian split, dan sebagainya..


 • Belajar Menggunakan Sistem

Oleh kerana ClickFunnels berorientasikan pemasaran, anda akan mendapati bahawa jika anda baru dalam bidang ini, anda akan mempunyai masa yang sukar untuk mempelajari sistem ini. LeadPages, sebaliknya, sangat bagus untuk permulaan, kerana senang digunakan dan ciri terhadnya mudah dipelajari. Namun, jika anda hanya ingin “melompat masuk” dan tidak keberatan meluangkan masa untuk belajar mengenai konfigurasi ClickFunnels, maka usaha anda sangat berbaloi, terutama dengan mempertimbangkan templat dan alat yang bervariasi.

ClickFunnels vs. OptimizePress

Ramai pengguna yang menggunakan OptimizePress untuk halaman arahan mereka cukup setia dengan perkhidmatan, terutama kerana harga. Walau bagaimanapun, ketika membandingkan ClickFunnels dan OptimizePress, anda akan mendapati bahawa ada sebab untuk kesepakatan yang baik – dengan ciri terhad yang ditawarkan oleh OptimizePress, tidak ada gunanya menaikkan harga ke kadar yang sama dengan ClickFunnels. Oleh itu, ketika memilih antara keduanya, keputusan utama anda bergantung pada apa yang anda perlukan dari perkhidmatan halaman arahan dan apa yang anda sanggup bayar untuk mendapatkannya.


 • Lebih Banyak Ciri dengan CkickFunnels

Seperti yang disebutkan di atas, keputusan bergantung pada ciri. Yang tersedia melalui ClickFunnels, tetapi tidak melalui OptimizePress, termasuk: Ujian pemisahan A / B, kemas kini satu klik, pilihan dua langkah, pilihan segera, penjujukan e-mel pintar, paparan penukaran corong penuh, ubah pesanan corong dengan cepat, replikasi halaman / corong yang mudah, kongsi corong, metrik ahli, kunci keahlian, integrasi pembayaran utama, dan percubaan percuma selama 14 hari. Oleh itu, jika anda memerlukan ciri di atas dan tidak keberatan membayar lebih banyak, maka anda lebih baik menggunakan ClickFunnels.


 • Perbandingan Kos

Pada dasarnya, OptimizePress berharga $ 97 setahun untuk pakej teras, $ 197 untuk pakej penerbit, dan $ 297 untuk pakej pro. Seperti yang anda dapati di bahagian seterusnya, ini jauh lebih murah daripada ClickFunnels. Sekali lagi, anda mendapat lebih sedikit ciri dan platform yang kurang mesra pemasaran.

Kos KlikFunnel

Sebelum mendaftar ke mana-mana platform, penting untuk memahami harga. Seperti yang telah disebutkan secara meluas dalam ulasan ini, ClickFunnels mahal – anda mungkin akan sedikit terkejut dengan melihat harga di bawah. Namun, jika anda ingat semua ciri dan perkhidmatan yang ada, maka harganya akan menjadi lebih enak. Perkara lain yang perlu diingat adalah tujuan ClickFunnels, iaitu meningkatkan penjualan produk anda. Dengan lebih banyak penjualan dan peningkatan keuntungan, anda semestinya mampu memperoleh struktur harga.

Rancangan KlikFunnel
 • Pakej Standard – $ 97 / bln

Sebagai sebahagian daripada pakej ini, anda menerima 20 corong, 100 halaman, 20K pelawat, kenalan tanpa had, dan semua ciri tambahan yang dibincangkan dalam beberapa bahagian pertama.

 • Etison Packacge – $ 297 / bln

Dengan pakej ini, anda menerima ciri tanpa had dari pakej pertama. Di samping itu, anda juga mendapat sokongan keutamaan, permintaan templat keutamaan, actionetics, pembangun e-mel visual, menguruskan senarai e-mel, e-mel siaran kedua, pembukaan trek dan klik, siri penjawab automatik, corong tindakan, menghantar e-mel berdasarkan lokasi, dan banyak lagi. Sekiranya anda seorang profesional pemasaran yang cerdas dan memerlukan pelbagai alat untuk menguruskan halaman arahan anda melalui satu laman web, maka pakej ini adalah pilihan terbaik untuk anda dan keperluan anda.

Percubaan Bayaran 14 Hari ClickFunnels

Perlu beberapa saat untuk mendaftar dengan ClickFunnels dan jika anda berhati-hati untuk membayar harga bulanan setelah melihat bahagian di atas, maka anda tidak sendirian. Nasib baik, ClickFunnels memberi peluang kepada orang ramai untuk mencuba sistemnya secara percuma selama 14 hari.

Sekiranya anda memutuskan ClickFunnels adalah untuk anda setelah menggunakan Percubaan Percuma 14 Hari, maka anda boleh memilih pakej standard atau Etison Suite. Selepas percubaan, harga naik hingga harga standard yang disenaraikan di atas. Anda juga akan mendapati bahawa mendaftar untuk percubaan percuma adalah mudah. Cukup lawati laman web ClickFunnels dan klik pada tawaran percubaan. Tetingkap akan muncul yang membolehkan anda memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda untuk membuat akaun. Selepas langkah-langkah ini, anda harus bersedia untuk pergi.

Kelas Web Penggodaman Corong Percuma

Sekiranya anda menggemari webinar dan mencari cara untuk melatih menggunakan ClickFunnels dan mendapatkan pandangan mengenai banyak topik yang berkaitan, maka anda mungkin ingin mencuba Kelas Web Corong. Melalui program webinar yang disebut, “Cara Menyiapkan Corong Penjualan Anda Sendiri dalam Waktu 7 Minit,” anda dapat mengetahui hal berikut:

 • Cara mengimbas pesaing anda dengan mudah dan melihat apa yang berfungsi di ceruk anda
 • Cara mengambil apa yang sedang bekerja di pasaran anda dan menggunakannya untuk memberi anda “permulaan” dalam membuat corong anda sendiri; dan
 • Bagaimana anda boleh membina senarai pelanggan dari awal yang dipenuhi dengan orang yang sudah terbukti menjadi pembeli produk anda

Untuk bergabung dengan orang lain dalam menerima maklumat hebat ini dari pakar di bidang ini, cukup daftarkan tempat duduk anda di sini. Tempat duduk berjalan pantas, jadi tempah tempat anda secepat mungkin.

Ringkasan

Secara keseluruhan, ClickFunnels boleh digunakan oleh sesiapa sahaja. Walau bagaimanapun, secara khusus disyorkan untuk profesional pemasaran yang ingin meningkatkan kadar penukaran mereka, meningkatkan penjualan, dan meningkatkan keterlihatan jenama mereka. Dengan pelbagai alat dan sumber yang ada, anda akan dapati ClickFunnels menjadi platform yang boleh dipercayai untuk mencapai pengiktirafan jenama yang anda perlukan untuk berjaya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me