10 Chatbots AI Terbaik

Chatbots AI Terbaik

Berfikir untuk menambahkan chatbot berkuasa AI ke laman web atau platform pesanan anda? Atau mungkin anda ingin meningkatkan penyelesaian chatbot yang ada kepada yang mempunyai kepintaran buatan?

Itu idea yang bagus.

Untuk menentukan penyelesaian AI chatbot terbaik untuk anda, anda perlu mempertimbangkan beberapa faktor:

 • Belanjawan – kerana kecerdasan buatan dan automasi berharga.
 • Saluran – adakah anda memerlukan bantuan di laman web, aplikasi, media sosial, e-mel, atau platform pesanan anda?
 • Tujuan – cth. penjualan dan automasi pemasaran, sokongan pelanggan, bantuan mudah dengan soalan-dan-jawapan.
 • Penyediaan chatbot dan aliran kerjanya – jadi anda boleh mengambil kira kos pemaju jika diperlukan.
 • Penyepaduan aplikasi – supaya chatbot anda dapat menggunakan dan meningkatkan data pelanggan yang ada.

Dengan chatbot yang betul di sisi anda, anda dapat menyelesaikan lebih banyak… dan lebih berkesan juga. Jadi, mana yang anda pilih?

Di bawah ini, anda akan mendapat cadangan kami untuk 10 bot chat AI terbaik di pasaran hari ini.

Chatbots AI Terbaik untuk Laman Web Anda

Chatbot sangat berguna ketika menguruskan pengalaman pelanggan. Bot yang dikuasakan oleh pembelajaran mesin dan pemprosesan bahasa semula jadi, sebaliknya, boleh menjadi pengubah permainan sebenar.

Itu kerana kecerdasan buatan memberi kita kemampuan untuk memberikan kemampuan suara dan pemprosesan yang serupa dengan manusia kepada perisian yang lain.

Hasilnya, pelanggan dapat dihadiri dengan lebih baik sementara anda dibebaskan untuk melakukan lebih banyak daripada menjadi bingung dengan harus menjawab soalan yang sama berulang kali.

Sudah tentu, ini mengandaikan bahawa chatbot anda dirancang dengan baik. Dengan memulakan dengan salah satu chatbots AI terbaik, anda akan menjadi sebahagian daripada perjalanan ke sana. Oleh itu, anda harus membina chatbot pelanggan dan perniagaan anda akan mendapat banyak faedah.

Mari cuba cari yang mana yang akan membantu anda melakukan yang terbaik:

1. BanyakChat (Freemium)

ManyChat - salah satu chatbots AI terbaik tahun 2020ManyChat adalah perkhidmatan pemasaran Facebook Messenger. Walaupun chatbot adalah elemen inti, anda boleh melakukan lebih banyak lagi dengan perisian ini, termasuk menghantar mesej SMS dan menjalankan iklan Facebook yang bertenaga AI.

Di sisi chatbot, terdapat banyak perkara yang boleh anda selesaikan. Bot messenger anda boleh:

 • Mulakan perbualan chatbot dengan pelawat kali pertama.
 • Kelayakan petunjuk dengan siri soalan.
 • Berikan sebut harga kepada prospek yang berminat.
 • Hantarkan kupon kepada pelanggan setia.
 • Tempah janji dan tempahan.
 • Jual produk atau perkhidmatan anda dan proses pembayaran.

Pada dasarnya, chatbot ManyChat dapat membantu anda memulakan, memelihara, dan mengekalkan hubungan pelanggan – semuanya melalui Facebook Messenger.

Walaupun begitu, ManyChat bukanlah penyelesaian tersendiri. Ini berintegrasi dengan alat lain yang Anda gunakan, seperti Google Drive, Shopify, MailChimp, HubSpot, Stripe, dan Zapier.

Dari segi permulaan, ini adalah sebiji kek. Anda boleh membina bot anda dari templat yang telah dirancang sebelumnya atau anda boleh menggunakan pembangun drag-and-drop untuk membuat chatbot dan aliran anda sendiri.

Sekiranya anda baru menggunakan chatbots, rancangan percuma membuat anda siap dengan semua yang anda perlukan, termasuk urutan titisan, segmentasi khalayak, dan pembangun aliran visual.

Sekiranya anda mencari peningkatan, rancangan Pro berharga $ 10 sebulan dan dilengkapi dengan templat lanjutan, akses tanpa had ke alat pemasaran, dan penyatuan dengan saluran lain (seperti SMS, iklan Facebook, dan e-mel).

2. Interkom (Premium)

Interkom - Penyelesaian ChatbotInterkom adalah penyelesaian berskala penuh untuk komunikasi perniagaan. Di tengahnya adalah Business Messenger, produk sembangnya.

Business Messenger bukanlah chatbot satu ukuran. Anda boleh membina aliran kerja untuk menyelesaikan sejumlah tugas.

Sebagai contoh, anda mungkin mempertimbangkan untuk menyesuaikan skrin utama anda dengan pengguna yang berbeza (mis. Pengunjung baru berbanding petunjuk yang berkelayakan). Kemudian, minta bot menghantar mesej tersuai kepada masing-masing.

Anda juga boleh memprogram chatbot anda untuk bercakap dengan orang dalam konteks yang betul. Sebagai contoh, dengan ciri penyasaran lanjutan, ia dapat mengenal pasti petunjuk berniat tinggi, mengumpulkan maklumat yang relevan dari mereka, dan kemudian mengarahkan mereka ke perwakilan langsung untuk menutup perjanjian.

Chatbot AI juga dapat belajar mengantisipasi pertanyaan pengguna dengan memadankannya dengan pertanyaan yang telah diselesaikan sebelumnya. Ia juga tidak perlu melalui beberapa siri soalan. Ia dapat menjangka soalan dan berkongsi jawapan secara proaktif hanya dengan kata-kata yang ditaip oleh pengguna.

Dan ia dapat menarik dan menukar data dengan semua aplikasi perniagaan utama anda, misalnya, Slack, Google Calendar, Stripe, Jira, Zoom. Hanya untuk menamakan beberapa.

Merancang chatbot Interkom semudah mengkonfigurasi borang kenalan di WordPress. Tidak perlu kod. Cukup konfigurasikan setiap tetapan, atur pertanyaan anda, dan terbitkan bot anda.

Untuk mendapatkan akses ke penyelesaian chatbot Intercom, anda harus melanggan rancangan Mula, Tumbuh, Mempercepat, atau Skala.

 • Harga permulaan bermula pada $ 39 sebulan dan ini untuk sembang asas dan pesanan keluar.
 • Harga Grow bermula pada $ 99 sebulan. Anda boleh membuat bot kelayakan utama atau bot cadangan artikel dengannya.
 • Mempercepat bermula pada $ 499 sebulan dan Skala bermula pada $ 999 sebulan. Kedua-duanya memberi anda keupayaan untuk membuat bot tersuai.

Sekiranya anda ingin memberikan sokongan pelanggan lanjutan atau penjanaan petunjuk, ia memerlukan peningkatan tambahan.

Berita baik dengan chatbot ini ialah ia disertakan dengan percubaan percuma selama 14 hari. Dengan begitu, anda tidak perlu membuat perisian yang mahal tanpa mencuba terlebih dahulu.

3. ChatBot untuk LiveChat (Premium)

ChatBot untuk LiveChatLiveChat adalah platform perkhidmatan pelanggan berskala penuh. Sekiranya anda menginginkan faedah automasi AI, anda perlu melabur dalam integrasi ChatBot.

Dengan ChatBot untuk LiveChat, anda tidak membuat bot untuk memasukkan Soal Jawab asas. Ini dimaksudkan sebagai alat untuk meningkatkan penawaran layanan pelanggan Anda yang ada. Oleh itu, anda boleh membuat bot yang:

 • Keluarkan komen spam dari barisan.
 • Berikan sokongan selepas berjam-jam.
 • Kelayakan dan tangkap petunjuk.
 • Jadualkan janji temu penjualan dengan petunjuk.
 • Tandai perbualan sehingga mereka dikirim ke aplikasi perniagaan yang tepat di gudang senjata Anda (yang dapat Anda atur melalui Zapier) dan data diajukan dengan betul.
 • Buat tiket sokongan dengan pengambilan awal sudah dikendalikan.
 • Ikuti isu keutamaan tinggi kepada ejen langsung melalui LiveChat.

Satu lagi perkara hebat mengenai ChatBot ialah anda dapat memprogramkannya untuk berfungsi di semua platform perkhidmatan pelanggan anda: laman web WordPress, Facebook Messenger, WhatsApp, Apple Business Chat, SMS dan banyak lagi.

Pada asasnya, ia akan menjadikan operasi perkhidmatan pelanggan anda menjadi penyelesaian omnichannel yang sebenar.

Anda mempunyai sejumlah pilihan untuk membina chatbot anda.

Anda boleh menggunakan templat yang dibina khusus untuk tugas yang perlu anda laksanakan. Anda boleh menggunakan pembangun drag-and-drop chatbot untuk membuat sendiri. Atau anda boleh menggunakan API terbuka ChatBot untuk membuat sesuatu yang benar-benar disesuaikan.

Juga mudah untuk membuat “Cerita” atau aliran perbualan. Apa yang menarik tentang ciri ini ialah ia membolehkan anda menyalin Kisah yang diberikan di pelbagai platform pesanan, sehingga anda dapat menjimatkan banyak masa memprogram chatbot anda.

ChatBot mempunyai tiga rancangan untuk dipilih:

 • Pelan Permulaan bermula pada $ 50 sebulan dan memberi anda 1 chatbot, 1,000 sembang dan ciri asas.
 • Rancangan Pasukan bermula pada $ 149 sebulan dan memberikan anda 5 bot sembang, 5,000 sembang dan ciri lanjutan.
 • Rancangan Perniagaan bermula pada $ 499 sebulan dan memberikan bot tanpa had, 25,000 sembang dan ciri lanjutan.

Setiap pengguna ChatBot mendapat percubaan 14 hari untuk dimulakan. Selepas itu, anda membayar rancangan berdasarkan berapa banyak chatbot yang anda buat, berapa banyak chat yang dilakukan sepanjang bulan itu, dan tahap ciri yang anda perlukan.

4. Chatfuel (Freemium)

Sembang Messenger Facebook ChatfuelChatfuel adalah pilihan yang baik jika tujuan anda adalah untuk mengautomasikan perbualan Facebook Messenger anda dengan petunjuk dan pelanggan.

Lihat laman webnya dan anda akan melihat bahawa Chatfuel telah menjadi pendorong di sebalik beberapa jenama terkenal dan kempen pemasaran Messenger mereka.

 • LEGO mengurangkan kos penukaran mereka sebanyak 71%.
 • Leeds Beckett University menjana $ 3.1 juta dalam tuisyen hanya dalam satu hari.
 • HelloFresh mengurangkan masa menunggu pelanggan sebanyak 76%.

Sekiranya anda tahu pengguna sasaran anda ada di Facebook dan bersedia dan bersedia untuk berinteraksi dengan jenama anda, Chatfuel secara realistik dapat meroket penjanaan utama dan usaha perkhidmatan pelanggan anda di sana.

Penting untuk memahami bahawa bot Chatfuel tidak hanya menjawab soalan dan permintaan sokongan triase. Dengan Chatfuel, anda boleh melakukan perkara seperti:

 • Jalankan ujian A / B untuk menyempurnakan aliran chatbot anda.
 • Ingatkan pembeli apabila mereka meninggalkan barang di troli mereka.
 • Buat khalayak yang serupa dan khusus untuk kempen iklan Facebook dan kemudian analisis hasilnya dengan bot anda.

Dan jika anda adalah agensi yang mengendalikan pemasaran Facebook untuk pelanggan, anda boleh melancarkan Chatfuel dengan label putih sehingga pelanggan anda hanya dapat melihat apa yang anda mahukan di papan pemuka.

Chatfuel menawarkan rancangan percuma untuk perniagaan yang baru bermula. Oleh itu, jika anda menjangkakan mempunyai kurang daripada 1,000 pelanggan dan tidak memerlukan lebih banyak daripada ciri bot standard, itu mungkin berfungsi untuk anda.

Pelan Pro bermula pada $ 15 sebulan (bergantung kepada seberapa besar pasukan anda). Tidak ada had pelanggan dan anda mendapat akses ke ciri lanjutan dan sokongan keutamaan.

Pelan Premium tersedia, walaupun anda harus bertanya dengan Chatfuel mengenai harga. Ini adalah pilihan terbaik untuk agensi yang memerlukan sokongan tambahan, pelabelan putih, dan ciri khas lain.

5. Ada (Premium)

Ada chatbot automatikAda memanggil platform chatbot berkuasa AI sebagai barisan hadapan perkhidmatan pelanggan.

Ini kerana ia berintegrasi dengan penyedia sembang langsung anda yang ada seperti Salesforce atau Zendesk, yang membolehkan ejen anda menyerahkan tugas membosankan dalam menjawab soalan berulang ke chatbot. Dan anda boleh menggunakannya di mana sahaja: Twitter, Facebook, Twilio, WhatsApp dan banyak lagi.

Seperti yang anda bayangkan, ini tidak hanya berguna untuk menyelaraskan perkhidmatan pelanggan dan mengurangkan kos sokongan sembang, tetapi dapat meningkatkan kepuasan kerja kerana pekerjaan yang dilakukan oleh agen langsung anda menjadi lebih bermakna.

Selain memberikan sokongan pelanggan, Ada chatbot dapat membantu di kawasan lain.

Sebagai contoh, anda boleh memprogramkannya kepada pelanggan yang menjual dan menjual silang. Anda juga boleh menggunakan cadangan ramalan untuk melatih chatbot anda untuk memberikan jawapan sebelum pelanggan mengemukakan soalan mereka.

Dan ini dapat dilakukan dalam lebih dari 100 bahasa.

Tidak ada pengetahuan pengekodan yang diperlukan untuk membina chatbot. Dengan blok bangunan drag-and-drop, cukup mudah bagi sesiapa sahaja untuk membina, mengedit, dan mendua aliran perbualan.

Ini bermakna anda dapat memperkasakan profesional perkhidmatan pelanggan anda – mereka yang mengetahui interaksi pelanggan anda di dalam dan luar – untuk membina aliran kerja automatik berdasarkan apa yang akan diminta oleh pelanggan dan jenis jawapan apa yang mereka perlukan.

Harga tidak tersedia untuk Ada untuk umum. Untuk mengetahui lebih lanjut, anda perlu menjadualkan demo.

6. Aliran XO (Freemium)

Platform sembang automatik aliran XOFlow XO adalah produk automasi yang mempermudah pembuatan chatbots dan pada masa yang sama meningkatkan kemampuan anda untuk melayani petunjuk dan pelanggan.

Dengan Flow XO, anda membuat aliran kerja yang anda perlukan. Sebagai contoh:

 • Paparkan mesej selamat datang untuk memberi salam kepada pelawat baru.
 • Berikan fakta menarik atau GIF yang menyeronokkan untuk menarik perhatian pada chatbot anda sambil juga menunjukkan keperibadian jenama.
 • Kumpulkan maklumat dari petunjuk dan benarkan logik bersyarat untuk menentukan ke mana perbualan berjalan.
 • Berikan jawapan untuk soalan yang sering diajukan.
 • Terima pembayaran untuk produk, invois, dan perkhidmatan.
 • Peralihan memimpin atau pelanggan ke sembang masa nyata dengan perwakilan apabila diperlukan.

Flow XO berintegrasi dengan lebih dari 100 aplikasi, jadi ada banyak cara untuk menyesuaikannya dengan aliran kerja yang ada dan untuk mengautomasikan pertukaran data antara semua platform anda.

Terdapat juga fleksibiliti dari segi tempat anda menggunakannya. Flow XO chatbots boleh diletakkan di dalam laman web, aplikasi, Facebook Messenger, Slack, dan Twilio, antara lain.

Walaupun terdapat banyak kemungkinan dari mana dan bagaimana anda menggunakan chatbot, membina satu adalah sangat mudah. Dengan menggunakan drag-and-drop builder, anda dapat membina aliran kerja dengan cepat dan menghubungkannya ke platform yang berkaitan melalui API.

Anda mempunyai dua pilihan untuk mendaftar.

 • Pelan Percuma membolehkan 500 interaksi, log sembang 2 minggu, dan 5 bot sembang.
 • Pelan Standard berharga $ 19 sebulan dan memungkinkan untuk 5,000 interaksi, log sembang selama 3 bulan, dan 15 bot.

Sekiranya anda melebihi had tersebut, bayaran tambahan akan dikenakan.

7. Orang Hidup (Premium)

AI perbualan LivePersonLivePerson, seperti namanya, adalah penyelesaian sembang langsung. Ini bertujuan untuk membantu perusahaan menjaga kos perkhidmatan pelanggan di tempat dengan rendah dengan menyediakan alat jualan dan pasukan sokongan dengan alat yang mereka perlukan untuk berhubung dan menukar pelanggan.

Walaupun LivePerson mempermudah perwakilan untuk menguruskan perbualan pelbagai saluran mereka, ia juga dilengkapi dengan ciri AI perbualan.

ChatPot LivePerson berfungsi pada pelbagai platform:

 • Laman web dan aplikasi
 • SMS
 • Utusan Facebook
 • WhatsApp
 • Twitter
 • Sembang Perniagaan Apple
 • Pemesejan Perniagaan Kaya Google (RBM)

Menurut LivePerson, kira-kira 70% perbualan yang dilakukan pelanggan dengan widget sembang boleh dibuat secara automatik, jadi ada baiknya kita memiliki yang menggabungkan AI dengan sokongan manusia.

Keupayaan kecerdasan buatan bot ini juga sangat mengagumkan.

Ia bermula dengan AI milik LivePerson yang disebut Maven. Ia menggunakan pemahaman bahasa semula jadi untuk belajar dan mengesan maksud pengguna. Ia kemudian secara dinamis menyalurkan pertanyaan ke saluran yang betul – sama ada chatbot AI atau agen langsung.

Pemprosesan bahasa semula jadi adalah yang memberi kuasa kepada bot untuk mengambil pertanyaan pelanggan anda dan memberikan respons yang tepat berdasarkan kata-kata yang digunakan dan data yang diberikan.

Intent Manager memantau perbualan sembang masa nyata dan membantu mengoptimumkan respons di tempat. Ia juga dapat mengautomasikan aliran kerja jika mengenal pasti cara untuk melakukannya.

Bukan hanya bergantung kepada AI.

Papan pemuka memberi anda data mengenai niat pengguna, kepuasan, sentimen, dan juga kadar penukaran. Semasa anda mengenal pasti geseran atau jurang dalam proses, anda boleh membuat penyesuaian dan mengubah keutamaan dengan sewajarnya.

Anda mungkin gugup bahawa sesuatu yang begitu maju sukar digunakan, tetapi tidak menghairankan. LivePerson dilengkapi dengan templat bot yang dibuat khusus untuk kes penggunaan industri, niat pengguna yang diprogramkan, perbualan pra-tulisan, dan integrasi aplikasi. Atau anda boleh membina sendiri jika anda tidak menemui apa yang anda cari.

Harga untuk LivePerson tidak tersedia di laman web. Sekiranya anda berminat untuk mempelajari lebih lanjut mengenai perisian AI ini dan mendapatkan sebut harga tersuai, jadilah janji temu.

8. Drift Chatbot (Premium)

Pembantu chatbot automatik DriftDrift adalah penyelesaian komunikasi pelbagai serangkai yang merangkumi e-mel, video, sembang langsung, dan perisian chatbot.

Walaupun anda boleh menggunakan Drift Chatbot untuk melakukan tugas biasa di laman web anda seperti menjawab soalan pelawat biasa dan memberikan bantuan navigasi asas di sekitar laman web anda, ia paling baik digunakan untuk menyokong usaha penjualan anda.

Chatbot boleh melakukan perkara seperti:

 • Kelayakan dan menjaringkan petunjuk. Kemudian tambahkan data tersebut ke CRM anda dan perisian pemasaran lain.
 • Pesan janji temu pada hari-hari dan pada masa-masa ketika wakil jualan anda benar-benar tersedia.
 • Laluan menuju kepada orang yang tepat berdasarkan faktor seperti saiz syarikat, wilayah dan sebagainya.
 • Laluan petunjuk yang ada kembali ke perwakilan yang sudah mereka gunakan.
 • Sediakan jalan memutar VIP sehingga mereka boleh melangkau mengisi borang dan mula bercakap dengan seseorang dengan segera.
 • Tawarkan sokongan terus dari portal sokongan atau pengetahuan.

Drift berintegrasi dengan puluhan alat perniagaan dan penjualan – banyak yang anda tidak akan dapati disokong oleh bot sembang pintar lain dalam senarai ini. Anda akan menemui aplikasi seperti MadKudu untuk pemarkahan petunjuk, Optimis untuk ujian perpecahan, dan Depan untuk memusatkan semua komunikasi perniagaan anda.

Drift juga dilengkapi dengan pembantu e-mel AI.

Fikirkan berapa kos untuk membayar pembantu maya untuk memantau setiap lalu lintas saluran dan sembang masuk anda sepanjang masa. Pasti, anda akan memulihkan sebahagian pelaburan anda dengan penjualan tambahan yang anda tutup, tetapi margin keuntungan anda akan menjadi tipis.

Drift Chatbot adalah alat yang mahal. Walau bagaimanapun, ia tidak semahal sekumpulan ejen dan pembantu yang berusaha untuk melayani setiap pelanggan atau pelanggan.

Penting untuk diperhatikan bahawa anda tidak hanya membayar kemampuan AI yang canggih. Anda membayar kepakaran Drift.

Semasa anda mendaftar, Drift bekerjasama dengan anda untuk membuat aliran kerja yang sempurna untuk pembantu maya anda.

Pasukan ini akan mengimport dan menganalisis perbualan pelanggan sebelumnya. Kemudian, kenal pasti corak dan kategorikannya dengan sewajarnya.

Tim Anotasi bekerja dengan anda untuk melatih bot anda untuk mengesan niat dan memberikan jawapan yang sempurna – bukan hanya respons yang tepat, tetapi dalam bahasa, anda akan menggunakan.

Seperti yang telah disebutkan, Drift Chatbot mahal.

 • Pelan Penting bermula pada $ 400 sebulan dan merangkumi routing plumbum dan integrasi CRM.
 • Pelan Premium bermula pada $ 1,500 sebulan dan merangkumi automasi pemasaran.

Anda juga perlu membayar tambahan untuk kerusi sembang dan tempat duduk kalendar, jadi ingatlah itu.

9. ChatCreate (Premium)

Tambahan ChatCreate chatbotUntuk membina dan menggunakan pembantu AI ChatCreate, anda mesti sudah memberikan sokongan pelanggan melalui platform seperti ZenDesk, Chatfuel, ManyChat, atau LiveChat. Anda juga boleh menyambungkannya ke platform lain menggunakan API.

Oleh kerana ini adalah tambahan yang dibina khas untuk platform sokongan, sangat mudah untuk memasangnya kerana sambungannya sudah ada. Hanya bergantung kepada anda untuk membuat bot anda.

Mengenai bagaimana chatbot ini berfungsi, sangat mudah.

Cadangan proprietari ChatCreateAI akan mengenal pasti topik dan soalan umum yang muncul di pertukaran pelanggan anda. Ini akan memuatkan soalan dan jawapan itu ke dalam sistem dan itulah yang dapat ditangani oleh chatbot anda. Topik yang lebih rumit akan dihantar ke ejen langsung anda.

Walaupun begitu, SuggestionsAI tidak pernah berhenti memantau perbualan anda. Oleh itu, jika menyedari bahawa pelanggan mula bertanya tentang sesuatu yang baru dan ia berlaku cukup kerap, soalan itu akan ditambahkan ke aliran kerja automatik anda.

Dari segi pendaftaran, anda akan mendapat percubaan percuma selama 7 hari. Selepas masa itu, anda akan mempunyai pilihan antara dua rancangan.

 • Rancangan Essentials bermula pada $ 99 sebulan untuk setiap 1,000 perbualan bot anda.
 • Rancangan Perusahaan menghendaki anda menjadualkan demo untuk mendapatkan sebut harga tersuai. Tetapi jika anda memerlukan cadangan automasi, akses API, peningkatan enkripsi, dan lebih banyak sokongan, adalah wajar untuk diterokai.

10. Freshchat (Premium)

Platform sembang pelanggan FreshchatFreshchat adalah perisian sokongan pelanggan yang merupakan sebahagian daripada rangkaian alat perniagaan Freshworks. Oleh itu, jika anda sudah menjadi pengguna Freshworks, ini mungkin yang terbaik dari chatting AI terbaik untuk anda.

Dengan Freshchat, anda boleh menambahkan sembang langsung dan chatbot berkuasa AI ke laman web, aplikasi mudah alih, atau perkhidmatan pemesejan sosial anda. Dan ia dapat melakukan pelbagai tugas:

 • Kirim jawapan tepat untuk soalan yang sering diajukan.
 • Arahkan pelanggan melalui aliran perbualan untuk mengetahui tindakan yang tepat.
 • Secara proaktif menjangkau pengguna yang disasarkan berdasarkan demografi, tingkah laku, kereta yang ditinggalkan, dan sebagainya.
 • Kelayakan petunjuk dan minta mereka dijadualkan untuk berbual dengan wakil penjualan.
 • Arahkan pelanggan ke ejen perkhidmatan pelanggan untuk menangani perkara yang lebih kompleks.
 • Tukar data antara aplikasi yang sudah anda gunakan (di dalam dan di luar Freshworks).

Semasa menggunakan bot Freshchat, anda mendapat kelebihan teknologi pembelajaran mesin dan pemprosesan bahasa semula jadi. Inilah yang membolehkan bot anda membaca maksud dan sentimen mesej pelanggan anda dan bertindak balas dengan jawapan atau panduan yang sesuai.

Walaupun begitu, anda mempunyai sedikit kawalan mengenai cara chatbot anda beroperasi daripada beberapa produk lain di sini.

Daripada membiarkannya untuk belajar, belajar, dan menjangka tingkah laku pelanggan anda, anda boleh membuat peraturan yang mendorongnya untuk bertindak balas dengan cara tertentu. Sebagai contoh, anda boleh mencetuskan mesej berdasarkan segmentasi seperti:

 • Halaman yang dilawati
 • Masa yang dihabiskan di laman web
 • Lokasi geografi
 • Peranti yang digunakan
 • Jumlah wang yang dibelanjakan

Anda juga boleh menjadualkan chatbot anda untuk berinteraksi dengan mereka sama seperti wakil penjual atau ejen sokongan pelanggan sekiranya mereka secara aktif memantau laman web ini.

Ketika hendak membina bot Freshchat, cukup mudah. Walaupun tidak ada drag-and-drop, merancang aliran dan mesej anda cukup mudah dengan konfigurasi editor teks dan tetapan.

Untuk mendapatkan akses ke chatbot “Freddy” bertenaga AI Freshchat, anda akan memulakan dengan percubaan percuma 21 hari. Selepas itu, anda mempunyai dua pilihan:

 • Rancangan Hutan berharga $ 69 setiap pengguna sebulan jika anda membayar setiap tahun (kadarnya naik jika anda pergi dari bulan ke bulan).
 • Omnichannel Hutan memberikan anda kekuatan kecerdasan buatan yang lebih tinggi tetapi berharga $ 139 setiap pengguna setiap bulan. Sekiranya laman web dan utusan anda memerlukan bot, but suara, bot sembang dengan jawapan dan aliran yang dibolehkan pertuturan, bantuan ejen, dan senarai putih, anda memerlukan peningkatan ini.

Mengakhiri

Semakin baik anda merancang chatbot AI anda, semakin banyak orang yang akan menggunakannya.

Semakin banyak orang terlibat dengannya, semakin besar penyimpanan data dan interaksi anda.

Dan semakin banyak data yang anda miliki, semakin mahir chatbot anda untuk menangani pertanyaan yang masuk dan menjangka apa yang pelanggan anda perlukan.

Ini seterusnya menjadikan pasukan penjualan, pemasaran, dan sokongan pelanggan anda lebih mudah untuk fokus menyelesaikan masalah yang lebih kompleks dan mempunyai interaksi yang lebih bermakna dengan pelanggan dan pelanggan. Walaupun chatbot asas mungkin menjadikan anda sebahagian dari sana, AI adalah kunci untuk membuka produktiviti dan kejayaan tambahan ini.

Setelah anda mengetahui lebih banyak mengenai chatbots AI terbaik, mana yang akan anda pilih?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me