Panduan Mendaftar BlueHost

Cara Mendaftar dengan BlueHost

Mendaftar untuk akaun dengan BlueHost adalah mudah dan senang. Inilah yang perlu anda lakukan:

Langkah 1: Pergi ke BlueHost

Pergi ke www.BlueHost.com dan klik butang “mulakan sekarang”. Sekiranya anda menggunakan pautan ini, anda akan mendapat harga terendah dan domain PERCUMA juga.

Langkah 2: Pilih rancangan anda.

Langkah 3: Pilih nama domain anda

Dari sana, klik “pilih” untuk rancangan yang anda mahukan. Kemudian ia akan membawa anda ke langkah seterusnya: memilih nama domain anda, seperti yang ditunjukkan di bawah.

Sekiranya anda belum mempunyai nama domain, dan bermula dari awal, anda mungkin gembira mengetahui bahawa nama domain anda dengan BlueHost adalah percuma. Teruskan dan taipkan nama yang anda mahukan di kotak “domain baru” di sebelah kiri.

Sekiranya anda sudah mempunyai nama domain dari tempat lain dan anda ingin menjadi tuan rumah laman web anda di BlueHost, anda boleh memasukkan nama domain tersebut di kotak sebelah kanan, “saya mempunyai nama domain”

Petua: Sekiranya anda belum pasti mengetahui nama domain anda, gerakkan tetikus anda ke kiri atas seperti anda akan keluar dari halaman, dan akan muncul tawaran untuk memilih domain percuma anda kemudian dan teruskan dengan pendaftaran hosting anda buat masa ini. Sekiranya anda mahu, sila pilih pilihan ini. Mudah untuk menambahkan domain anda kemudian dari panel kawalan akaun anda (yang baru-baru ini direka bentuk semula dan saya SUKA susun atur yang baru. Jauh lebih mudah tetapi ciri-ciri kuasa masih ada).

Langkah 4: Masukkan Maklumat Akaun dan Pilih Pilihan Yang Diinginkan

Anda hampir sampai! Masukkan maklumat akaun yang anda mahukan. Kemudian di bahagian “tambahan pakej”, pilih alat tambah yang anda mahukan. Secara lalai, SecurityLock Security dan Codeguard Basic diperiksa. Saya mengesyorkan agar mereka diperiksa kerana melindungi laman web anda daripada serangan jahat dan perisian hasad. Anda masih boleh membuat laman web yang bagus tanpa mereka, namun, untuk menjadi jelas. Mereka adalah langkah berjaga-jaga agar anda tidak memerlukannya. Selain itu, anda boleh menambahkannya ke akaun anda kelak sekiranya anda ingin menjimatkan wang hari ini.

Terakhir, pilih kaedah pembayaran pilihan anda dan klik hantar untuk membuat akaun hosting anda.

Tahniah! Kini anda mempunyai akaun BlueHost!

… dan sekarang apa? Sekiranya anda membuat laman web baru dari awal, cuba panduan percuma saya mengenai Cara Membuat Laman Web Dengan WordPress (langkah demi langkah dari awal hingga akhir).

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi saya! Saya cuba membantu pada masa lapang.

-Johnny

==============

Sekiranya anda ingin tahu…. inilah sejarah BlueHost

BlueHost telah wujud lebih dari satu dekad sekarang. Mereka terus memberikan perkhidmatan hosting berkualiti tinggi kepada pelanggan mereka sejak tahun 2003. Dan seperti setiap syarikat web hosting yang popular, tujuan utama mereka adalah untuk memberikan perkhidmatan terbaik dengan harga yang berpatutan.

Selama bertahun-tahun, BlueHost telah berusaha untuk mencapai tujuan ini dengan memperluas dan meningkatkan perkhidmatan mereka tanpa menambahkan biaya tambahan untuk rancangan hosting mereka. Sehingga kini, mereka menginangi lebih dari satu juta domain, dan pada masa yang sama mengekalkan 750 pelayan untuk kecekapan dan kelajuan host.

BlueHost mempunyai banyak rancangan hosting dengan pelbagai ciri dan pilihan yang hanya memerlukan beberapa minit untuk dipasang. Mereka juga telah menggabungkan panel kawalan yang mesra pengguna (disebut cPanel) yang membolehkan anda mengurus akaun anda dengan mudah. Selain itu, BlueHost menampilkan pembangun laman web yang membolehkan anda membuat laman web baru dengan cara yang cepat dan mudah.

Berikut adalah beberapa sebab anda harus memilih BlueHost:

 • Sokongan, kelajuan dan fleksibiliti pelanggan terkemuka
 • Sokongan 24/7 dari pakar
 • Pemasangan satu klik dari SimpleScripts
 • Akses shell selamat SSH
 • Rekod yang terbukti
 • Pelayan sepantas kilat

Faedah dan Faedah BlueHost

BlueHost adalah salah satu syarikat hosting web terkemuka yang menawarkan prestasi yang sangat baik dikemas dengan beberapa ciri lain yang menakjubkan. Berikut adalah beberapa ciri utama rancangan hosting web BlueHost:

 • Memberi sokongan untuk pelbagai platform seperti WordPress, Drupal, Pligg, dan Zen Cart, hanya untuk beberapa nama.
 • Menawarkan sijil yang dihasilkan secara percuma (sijil SSL) yang penting semasa anda menjalankan laman web eCommerce.
 • Mendaftar untuk akaun BlueHost melayakkan anda mendaftar perkhidmatan CDN CloudFlare secara percuma.
 • Perkhidmatan BlueHost jauh lebih murah daripada penyedia perkhidmatan lain dengan hanya $ 5,95 sebulan untuk rancangan 5 tahun, dan $ 3,95 sebulan untuk rancangan 3 tahun. Mereka juga menawarkan promosi khas secara berkala.
 • Menawarkan bilangan domain tanpa had dalam satu akaun.
 • Menyediakan storan dan lebar jalur cakera tanpa had.
 • Mempunyai cPanel, panel kawalan yang dapat membantu anda menyesuaikan akaun hosting anda dengan mudah.
 • Membolehkan pelanggan mempunyai akaun e-mel tanpa had.
 • BlueHost memberi anda bantuan pelanggan 24/7 melalui sembang langsung, e-mel dan telefon.
 • BlueHost juga menawarkan jaminan wang dikembalikan kepada pelanggannya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me