Ulasan HostClear

Di permukaan, HostClear kelihatan seperti hampir setiap host laman web lain di luar sana. Mereka menawarkan banyak ciri biasa, harga rendah, dan sokongan sepanjang masa yang diklaim oleh kebanyakan hos lain. Namun, ada beberapa perkara yang memisahkan HostClear dari persaingan mereka dan menjadikannya pilihan utama dan nilai yang luar biasa sebagai tuan rumah laman web.

Soalan pertama yang perlu diajukan dan dijawab ketika mempertimbangkan host laman web adalah, “Apakah mereka dapat dipercayai?”

Host yang tidak boleh dipercayai adalah yang tidak boleh dipercayai sebagai pilihan, terutamanya jika anda merancang untuk menjalankan perniagaan kecil dari laman web anda. Bahkan kesalahan kecil dan kesalahan pada radar boleh menyebabkan calon pengunjung dan bakal pelanggan meninggalkan laman web anda dan tidak akan kembali lagi. Kehilangan data penting juga boleh menyebabkan kerosakan pada jenama atau syarikat anda.

Nasib baik, HostClear pasti berjaya dalam ujian ini. Di samping banyak testimoni yang mereka terima dari pelanggan yang telah menggunakan perkhidmatan mereka selama bertahun-tahun, mereka juga dapat menyatakan kenyataan bahawa mereka menjadi tuan rumah perkhidmatan mereka dari pusat data terkemuka. Keselamatan dan perlindungan yang mereka tawarkan ada di hampir semua syarikat hosting dalam industri ini.

Oleh kerana mereka lulus ujian kebolehpercayaan, mari kita lihat harga dan banyak ciri yang mereka tawarkan:

Ciri-ciri utama

Ciri-ciri yang disediakan oleh HostClear cukup luas dan merangkumi hampir semua perkara yang diperlukan oleh pengguna laman web pemula atau rata-rata untuk memulakan, membina, dan mengembangkan laman web mereka. Berikut adalah beberapa sorotan dari apa yang mereka tawarkan:

Penggunaan cPanel

Salah satu kelebihan utama mempercayai HostClear sebagai hos laman web anda ialah panel kawalan yang mereka gunakan sangat mesra pengguna. cPanel, panel kawalan yang mereka gunakan, adalah salah satu pilihan yang paling popular di web. Sebabnya adalah kerana ia memberi anda keupayaan untuk menavigasi dengan mudah ke pelbagai aspek laman web anda dan bahkan memasang program baru ke laman web anda.

Sama ada anda ingin memuat naik dan memuat turun fail anda atau mentadbir domain anda dengan cepat dan mudah, cPanel mempunyai semua yang anda perlukan secepat mungkin semasa menjalankan laman web anda.

Sokongan pengguna

Sebab utama HostClear dapat dengan cepat mengembangkan salah satu reputasi terbesar dan terbaik dalam industri hosting laman web adalah kerana sokongan pelanggan mereka yang luar biasa. Sekiranya anda seorang pemilik laman web baru, cuba mengetahui selok-belok anda sendiri boleh menjadi mimpi buruk.

Atas sebab ini, HostClear menawarkan sokongan 24/7. Walaupun banyak yang lain mengaku menawarkan sokongan pelanggan sepanjang masa, dengan cepat menjadi jelas bahawa HostClear adalah salah satu dari beberapa yang benar-benar dapat menepati janji itu. Rata-rata waktu tiket mereka menyokong kurang dari satu jam, yang tidak pernah didengar dalam industri ini. Mereka menawarkan tiga jenis sokongan, termasuk e-mel, sembang langsung, dan telefon.

Satu lagi kelebihan sokongan pelanggan mereka ialah pasukan sokongan telefon mereka bertutur dalam bahasa Inggeris. Ini boleh menjadi kiriman tuhan yang mutlak untuk pemilik laman web yang biasa ditahan oleh orang yang tidak dapat mereka fahami. Mereka bahkan mempunyai video panduan dan banyak artikel berguna untuk pengguna tuan rumah yang maju dan pemula.

1-Klik Pemasangan

Sangat sukar untuk bekerjasama dengan hos yang menjadikannya sukar untuk membuat kandungan baru atau menyebarkan kandungan tersebut dengan cekap di laman web anda. Pilihan pemasangan 1 klik yang ditawarkan HostClear membolehkan anda dengan mudah menambah blog, CMS, atau bahkan membuat forum di laman web anda. Fakta bahawa HostClear juga dapat berfungsi sebagai pembangun laman web bermaksud mereka mempunyai ciri-ciri yang lebih mesra pengguna untuk digunakan oleh pelanggan daripada kebanyakan laman web hos.

Alamat E-mel Tanpa Had

Walaupun banyak hos di seluruh web menawarkan alamat e-mel tanpa had, panel kawalan yang digunakan HostClear menjadikannya sangat mudah untuk digunakan oleh pemilik laman web walaupun tidak berpengalaman. Salah satu kesukaran yang sering dihadapi oleh pengguna host laman web adalah mereka menjadi keliru tentang ke mana harus pergi dan bagaimana perkara yang berbeza dilakukan. HostClear menyediakan garis panduan yang mudah diikuti dan bahkan menyediakan video latihan untuk memandu anda melalui langkah-langkah yang diperlukan untuk membuat dan menggunakan alamat e-mel anda yang berbeza.

Tambahan

Setiap host di web telah mula menawarkan tambahan sebagai alat pemasaran untuk menambah nilai perkhidmatan mereka dan meningkatkan penukaran. HostClear, bagaimanapun, menawarkan banyak tambahan yang tidak terdapat di laman web lain. Walaupun mungkin berubah, tambahan utama yang mereka tawarkan merangkumi $ 100 untuk Google Adwords, $ 100 dari Yahoo Bing! Kredit iklan, storan awan 1 GB di Just Cloud, dan banyak alat blog WordPress yang hebat. Mereka juga mengiklankan penggunaan cPanel sebagai ‘tambahan’.

Secara keseluruhan, tambahan yang mereka tawarkan sebenarnya sedikit lebih tinggi daripada apa yang ditawarkan oleh kebanyakan laman web lain.

Pembina Laman web

Salah satu ciri paling hebat yang dimiliki HostClear di gudang mereka adalah pembangun laman web mereka. Walaupun anda benar-benar baru dalam membangun laman web atau bekerja dengan host laman web, menggunakan alat pembinaan laman web mereka semestinya mudah. Selain memudahkan membuat laman web anda sendiri, pembangun laman web ini juga dilengkapi alat pemasaran tambahan yang dapat membantu anda memasarkan kandungan anda ke pasar sasaran anda.

Negatif

Sekiranya ada yang negatif kepada HostClear, itu adalah, ketika menggunakan pembangun laman web mereka, keseluruhan ciri dan susun atur mereka nampaknya lebih melayani pengguna host laman web pemula daripada seseorang yang mahir dalam proses tersebut. Ciri-ciri lebih daripada cukup untuk pengguna biasa atau awal, tetapi pengguna lanjutan yang mencari sesuatu dengan banyak pilihan dan ciri yang lebih intensif mungkin ingin mencari di tempat lain.

Sekiranya anda akhirnya mencari di tempat lain, bagaimanapun, harus ditunjukkan bahawa anda kemungkinan besar akan membayar harga yang jauh lebih tinggi. Berharap untuk membayar sekurang-kurangnya dua kali ganda atau tiga kali ganda dari yang ditawarkan HostClear untuk perkhidmatan yang lebih maju namun setanding.

Satu lagi negatif mengenai HostClear ialah mereka tidak mempunyai rancangan yang berbeza untuk pengguna. Banyak laman web mempunyai rancangan host yang dikhaskan untuk keperluan pengguna yang berbeza, sementara HostClear hanya menawarkan satu rancangan. Satu-satunya pilihan sebenar dalam rancangan itu adalah memilih antara cPanel dan pembangun laman web mereka. Perlu juga diperhatikan bahawa, setelah memilih cPanel atau pembangun laman web, anda tidak boleh beralih ke yang lain.

Pelan dan Harga

Harga HostClear sangat serupa dengan yang anda dapati di kebanyakan laman web hosting. Walaupun harga utama yang mereka iklankan adalah tepat pada tanda $ 6 / bulan, mereka juga menawarkan potongan harga biasa sebanyak 50% dari harga biasa.

Nilai yang diberikan oleh HostClear pastinya lebih tinggi daripada 80% host di luar sana. Ciri hebat dan mudah digunakan yang mereka sediakan dan komitmen untuk berada di sana untuk anda dengan sokongan pelanggan 24/7 menjadikan sedikit wang yang anda bayar untuk perkhidmatan mereka dicuri.

Kata Akhir

Secara keseluruhan, nilai yang diberikan oleh HostClear tidak ada duanya. Terdapat sangat sedikit negatif untuk dibicarakan ketika datang ke perkhidmatan mereka dan senarai ciri mereka nampaknya tidak berkesudahan. Namun, pada akhirnya, adalah kemampuan mereka untuk memenuhi pengguna hos web yang maju dan pemula yang memisahkan mereka dari pesaing mereka.

Sekiranya anda mencari hos web dengan nilai yang besar, sukar untuk menentang apa yang ditawarkan oleh HostClear. Pasti akan menjadi kepentingan terbaik anda untuk memberi mereka peluang sama ada anda ingin berpindah dari tuan rumah anda sekarang atau membuat laman web baru kerana mereka bahkan menawarkan jaminan wang dikembalikan kepada pelanggan.