Ulasan WPEngine

8.5 Kedudukan keseluruhan
WPEngine

WPEngine adalah penyedia hosting WordPress terurus terkemuka dengan pelbagai rancangan hosting yang ditujukan untuk pelbagai pengguna dari blog peribadi hingga laman web kritikal misi. Sebagai persekitaran hosting yang dikendalikan, interaksi di sekitar WPEngine secara eksklusif disokong oleh sokongan pelanggan 24/7 mereka.

PROS
 • Keselamatan Laman Web
 • Pemasaran E-dagang dan E-mel
 • Waktu Kerja yang Hebat
 • Khidmat Pelanggan
 • Jaminan Wang Dikembalikan
KEBURUKAN
 • Topi pelawat
 • Mahal
 • Tidak ada sokongan telefon untuk Pelan Peribadi
 • Kekurangan hosting e-mel
9.2 Penilaian Blog

Harga
$ 35


Apabila ingin menjadi tuan rumah blog atau laman web anda, masuk akal untuk bekerjasama dengan syarikat yang telah melayani lebih dari 60,000 pelanggan dan yang jejaknya berada di lebih dari 136 negara. WPEngine telah mengembangkan teknologi mereka dalam hosting WordPress yang dikendalikan yang merupakan salah satu platform hosting blog yang unggul. Teknologi mereka luar biasa dan ini menjadikan platform mereka dapat ditingkatkan, cepat, dan selamat.

Rancangan Hosting Blog

Tanpa mengira keperluan hosting anda, anda akan mendapat rancangan yang sesuai dengan anda di WPEngine. 5 rancangan yang mereka tawarkan adalah:

Pelan Peribadi – Ini untuk laman web kecil dan permulaan. Ia dilengkapi dengan sokongan langsung 24/7 dan storan tempatan 10 GB. Ia berharga $ 29 sebulan.

Pelan Profesional – Ini menerima sehingga 10 pemasangan dan menawarkan 20 GB simpanan tempatan. Jumlah trafik yang dapat dikendalikannya ialah 100,000 kunjungan sebulan dan berharga $ 99 sebulan.

Rancangan Perniagaan – Sekiranya anda mempunyai sekumpulan laman web yang berjumlah hingga 400,000 kunjungan sebulan, ini adalah rancangan yang harus dilakukan. Anda mendapat 25 pemasangan dan storan tempatan 30 GB pada harga $ 249 sebulan.

Pelan Premium – Ini adalah seni bina khusus yang memberi anda prestasi tinggi dan pengurusan teratur. Ia menampung lebih dari 1 juta lawatan setiap bulan dan memberi anda 150 pemasangan dengan penyimpanan tempatan hingga 300 GB.

Pelan Gred Perusahaan – Ini adalah rancangan utama dengan kapasiti untuk menangani lebih dari 5 juta lawatan setiap bulan di persekitaran khusus. Storan tempatan mencapai 1 TB dan anda mendapat sokongan tiket 24/7, prestasi aplikasi, dan pengurusan akaun strategik.

Apa yang Menjadikan WPEngine Blog Hosting Istimewa

Baiklah, banyak faktor yang perlu diperhatikan ketika mempertimbangkan keunikan hosting blog WPEngine. Berikut adalah sorotan ringkas mengenai apa yang dimaksudkan dengan menghoskan laman web anda di sini:

 • Keselamatan laman web yang kukuh dengan sijil SSL, imbasan perisian hasad, dan firewall
 • Waktu operasi yang sangat baik
 • Perkhidmatan pelanggan yang luar biasa yang merangkumi sokongan telefon 24/7 tanpa tol untuk semua rancangan kecuali Peribadi yang mendapat sembang langsung 24/7.
 • Jaminan wang dikembalikan – Anda mendapat tempoh percubaan hingga 60 hari hanya untuk mengakses kesesuaian rancangan untuk anda.

Kelemahan Hosting Blog WPEngine

Faktor berikut merosakkan penilaian WPEngine:

 • Had pelawat terutama untuk rancangan Peribadi dan Profesional
 • Mahal berbanding dengan pesaing mereka
 • Kekurangan sokongan telefon dalam Pelan Peribadi

Secara keseluruhan, dengan mempertimbangkan kebaikan dan keburukan, WPEngine masih menawarkan perkhidmatan hosting blog yang sangat baik yang ingin dipertimbangkan oleh perniagaan.

 • Keselamatan laman web yang kukuh
 • Waktu operasi yang sangat baik
 • Perkhidmatan pelanggan yang luar biasa
 • Jaminan wang dikembalikan

.


Jaminan Wang Dikembalikan
60 Hari
Ruang Cakera
10GB – 400GB
Nama domain
N / A

Kami belum mengkaji pilihan Dedicated Hosting untuk WPEngine kerana mereka tidak kelihatan ingin menawarkan jenis hosting ini.

Kami belum mengkaji pilihan VPS Hosting untuk WPEngine kerana mereka tidak kelihatan seperti menawarkan jenis hosting ini.

9.4 Penarafan WordPress

Harga
$ 35


Hampir 30% laman web dalam talian dijalankan di WordPress dan ini adalah statistik utama dalam mengukur populariti platform hosting web. WPEngine menawarkan cara yang lebih cepat dan selamat untuk mengembangkan jenama anda melalui sebilangan platform WordPress yang diuruskan. Rangkaian perniagaan yang disediakan dalam rancangan ini adalah luas dari laman blog peribadi di hujung bawah hingga laman web kritikal misi di hujung yang lebih tinggi.

Pelan Hosting WPEngine WordPress

Rancangan hosting yang ditawarkan oleh WPEngine telah dipuji kerana mempunyai seni bina dan skalabilitas terbaik di kelasnya.

Pelan Peribadi

Dengan tempoh percubaan bebas risiko selama 60 hari, rancangan peribadi sangat sesuai untuk pelanggan dengan laman web sederhana dan anggaran minimum. Pelan ini dilengkapi dengan teknologi hebat dan perkhidmatan pelanggan yang mantap yang tersedia 24/7 pada sembang langsung. Ini adalah rancangan bersama yang bermaksud laman web anda akan berada di platform dengan banyak sumber perkongsian lain. Atas sebab ini, ia dapat menampung hingga 25,000 kunjungan setiap bulan dan ruang simpanan tempatan adalah 10 GB. Anda juga mendapat sijil SSL percuma setiap langganan. Kos rancangan ini adalah $ 29 sebulan.

Pelan Profesional

Rancangan ini mensasarkan perniagaan dengan lalu lintas yang stabil atau sebilangan besar laman web yang lebih kecil. Anda boleh mengehos hingga 10 laman web selagi jumlah kunjungan anda setiap bulan tidak melebihi 100,000. Storan tempatan adalah 20 GB dan anda juga mendapat sijil SSL percuma semasa melanggan. Kos untuk Pelan Profesional adalah $ 99 sebulan, tetapi ada tempoh percubaan selama 60 hari untuk mengukur kesesuaian rancangan.

Rancangan perniagaan

Sama seperti dua perkara di atas, ini juga berada di platform bersama, tetapi menampung tahap lalu lintas yang jauh lebih tinggi, 400,000 kunjungan setiap bulan. Terdapat simpanan tempatan sehingga 30 GB dan menampung sehingga 25 pemasangan. Dengan sijil SSL percuma, anda dapat menjamin keselamatan pengguna terhadap data dan maklumat mereka semasa mereka berinteraksi dengan laman web anda. Kosnya ialah $ 249 sebulan dan sekali lagi anda mendapat tempoh percubaan tanpa risiko selama 60 hari.

Pelan Premium

Ini adalah rancangan hosting WordPress terurus untuk perniagaan yang berkembang secara aktif dan yang mengutamakan prestasi optimum. Anda mendapat persekitaran khusus di mana laman web anda dihoskan pada pelayan tunggal yang dihadiri oleh pasukan perkhidmatan pelanggan yang disesuaikan. Pemasangan maksimum adalah hingga 150 dan lawatan setiap bulan adalah lebih dari 1 juta.

Pelan Gred Perusahaan

Sekiranya anda mempunyai lalu lintas lebih dari 5 juta sebulan dan menginginkan persekitaran khusus dengan penyimpanan tempatan sehingga 1 TB, ini adalah rancangan untuk dilakukan. Hanya Pelan Gred Perusahaan dan Pelan Premium yang tidak mempunyai tempoh percubaan kerana semuanya dirundingkan dan disesuaikan.

Kelebihan Hosting WPEngine WordPress

Antara kelebihan hosting ini termasuk:

 • Teknologi canggih yang menampung lalu lintas tinggi
 • Rangkaian global dengan pusat data tersebar di wilayah EMEA, AS, dan Asia Pasifik.
 • Pelbagai rancangan web hosting untuk memenuhi keperluan anda
 • Perkhidmatan pelanggan yang sangat baik
 • Pengimbasan perisian hasad dan sandaran harian
 • Waktu operasi yang luar biasa

Mengapa Hosting WordPress WPEngine mungkin tidak sesuai untuk anda

 • Mahal
 • Tiada sokongan telefon untuk pelanggan dalam rancangan peribadi
 • Mereka tidak menjual domain atau menyediakan hosting e-mel
 • Tidak ada persekitaran pelayan berasaskan Window
 • Topi pelawat

Sesiapa yang mencari penyedia perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan pertengahan, WPEngine berdiri tegak dalam bidang ini.

 • Teknologi canggih
 • Rangkaian global dengan pusat data yang ditempatkan secara strategik
 • Pelbagai rancangan web hosting Perkhidmatan pelanggan yang sangat baik
 • Pengimbasan perisian hasad dan sandaran harian
 • Waktu operasi yang luar biasa

.


Jaminan Wang Dikembalikan
60 Hari
Ruang Cakera
10GB – 400GB
Nama domain
N / A

Di dunia sekarang ini, jenama jauh lebih penting daripada seratus tahun yang lalu. Jenama menyatukan sains dan psikologi mengenai apa yang ditawarkan oleh perniagaan anda dari segi produk dan juga penyampaian perkhidmatan. Sekiranya anda mahu jenama anda melebihi produk anda dan memberikan kredibiliti, kualiti, dan pengalaman, anda mesti memupuk komponen digitalnya. Inilah maksud WPEngine. Sebagai penyedia hosting WordPress yang diuruskan, syarikat ini membantu jenama memperkasakan pengalaman digital mereka melalui pelbagai rancangan.

Adakah anda tahu bahawa setiap detik kelewatan masa muat turun laman web anda boleh menyebabkan lebih dari 7% kehilangan penukaran? Dan kelewatan 2 saat boleh mengakibatkan pengabaian 87%? Jika tidak, anda kini tahu. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk memilih platform yang memberikan anda gabungan teknologi dan perkhidmatan yang tepat untuk meningkatkan prestasi perusahaan anda.

Gambaran Keseluruhan WPEngine

WordPress sejauh ini merupakan tulang belakang yang paling dipercayai yang menyokong berjuta-juta laman web di seluruh dunia. Inilah sebabnya mengapa beberapa perkhidmatan hosting web seperti WPEngine memutuskan untuk secara eksklusif fokus pada hosting pada sistem pengurusan kandungan ini. WPEngine telah dinilai oleh beberapa pemain di pasaran termasuk jenama besar sebagai penyedia perkhidmatan hosting yang lebih kompeten kerana rekod masa kerja mereka yang sangat baik, pemindahan data bulanan tanpa had, keselamatan yang berfokus pada WordPress antara ciri-ciri lain yang sangat baik.

Sebagai persekitaran hosting yang dikendalikan, interaksi di sekitar WPEngine secara eksklusif disokong oleh sokongan pelanggan 24/7 mereka. Persekitarannya dirancang khusus dengan mempertimbangkan pemasangan dan pemalam WordPress. Sebenarnya, dengan WPEngine, anda tidak perlu memasang WordPress seperti yang anda lakukan dengan hos web lain. Setiap rancangan WPEngine yang anda beli, dilengkapi dengan sistem pengurusan kandungan. Bayangkan membuka e-mel pengenalan anda untuk melihat butiran log masuk anda dan mengetahui bahawa anda tidak memerlukan persediaan tambahan untuk anda memulakannya.

Untuk pembuatan kandungan, WPEngine menghadirkan kelebihan hosting WordPress untuk memberi anda persekitaran yang mesra pelanggan di mana anda dapat membuat halaman, catatan, dan galeri dengan mudah. Tidak setiap pemalam WordPress yang anda temui secara automatik serasi dengan WPEngine. Ini kerana syarikat menilai pemalam sebelum memasukkannya ke dalam platform mereka. Pemalam berprestasi negatif dan yang menggandakan apa sahaja WPEngine sudah ada dikecualikan.

Pelan Hosting WordPress Terurus WPEngine

Sekiranya anda mencari syarikat dengan pelbagai pakej hosting, anda tidak akan menjumpainya di WPEngine. Ini kerana syarikat ini telah mendedikasikan penyelidikan, inovasi, dan pembuatan produknya di sekitar hosting WordPress. Bagi sesetengah orang, ini mungkin terdengar sebagai kelemahan, tetapi di sisi lain, ia telah membantu WPEngine menjadi pihak berkuasa dalam bidang ini.

Oleh itu, jika anda ingin menyiapkan blog peribadi atau bahkan laman web yang rumit dan rumit untuk jenama anda, WordPress adalah salah satu platform yang mungkin anda ingin pertimbangkan dan dengan tambahan WPEngine sebagai rakan hosting anda. Terlepas dari keperluan anda, penyedia perkhidmatan hosting web ini mempunyai rancangan yang dapat membantu anda memenuhi objektif anda. Berikut adalah gambaran ringkas mengenai apa yang ditawarkan oleh setiap rancangan tersebut.

Pelan Peribadi

Sekiranya anda mempunyai satu laman web yang ingin anda jalankan seperti blog peribadi atau laman web kedai mudah, pakej ini sesuai untuk anda. Juga, orang yang ingin melancarkan projek yang lebih besar, tetapi untuk sebab tertentu ingin memulakan kecil dan menguji pengalaman beberapa syarikat dan rancangan web hosting sebelum menyelesaikannya, ini juga merupakan platform kemasukan yang baik. Salah satu perkara yang luar biasa dengan Pelan Peribadi ialah ia didukung oleh teknologi inovatif dan perkhidmatan pelanggan 24/7.

Dari segi penyimpanan tempatan, rancangan ini memberi anda ruang hingga 10 GB yang secara teknikalnya dapat menampung muat naik dan ciri laman web anda tanpa memperlahankannya. Keindahan dengan ruang penyimpanan tempatan yang banyak adalah ia membolehkan anda menyimpan dengan cara yang selamat dalam jumlah besar data yang hanya berkaitan dengan domain dan protokol anda. Anda tidak berkongsi storan ini dengan sesiapa pun.

Pelan ini juga memberi anda sijil SSL percuma untuk mendapatkan sambungan dari penyemak imbas web anda ke pelayan anda. Sekiranya anda menjalankan laman web e-dagang kecil, ini tentunya merupakan kelebihan tambahan kerana pelanggan anda akan mempercayakan maklumat mereka dengan mudah dengan mengetahui bahawa ia adalah selamat dan tidak ada yang boleh mengatasinya. Biasanya, rancangan ini memuatkan laman web yang mempunyai rata-rata 25,000 lawatan setiap bulan.

Pelan Profesional

Rancangan hosting WordPress yang dikendalikan oleh WPEngine ini adalah untuk memenuhi keperluan pelanggan yang menguruskan laman web yang mempunyai lalu lintas yang stabil seperti laman web e-dagang besar, laman utiliti, dan bahkan laman berita sederhana. Urusan sebenar dalam rancangan profesional adalah fleksibiliti mereka. Ini membolehkan anda memasang hingga 10 laman web yang bermaksud anda boleh memiliki semua domain anda di platform yang sama untuk kemudahan pengurusan.

Rancangan profesional tahap trafik yang sesuai menjadikannya sebilangan besar pelanggan. Mereka dapat menangani hingga 100,000 kunjungan sebulan yang sangat besar untuk setiap perniagaan yang memiliki rancangan penukaran yang tepat. Dari segi penyimpanan tempatan, rancangan ini mempunyai dua kali ganda daripada rancangan peribadi, 20 GB. Terdapat juga kelebihan sijil SSL percuma yang diterjemahkan ke dalam keselamatan laman web.

Rancangan perniagaan

Pelan ini membolehkan anda mempunyai sehingga 25 pemasangan. Ini mungkin kelihatan agak banyak, tetapi jika anda adalah perniagaan yang mempunyai laman web yang berbeza untuk produk yang berlainan atau anda beroperasi di lebih dari satu wilayah, anda akan menganggap ini berguna. Had trafik untuk rancangan ini adalah 4 kali daripada rancangan profesional pada 400,000 lawatan setiap bulan. Ini bermaksud purata setiap hari adalah sekitar 13,000 yang merupakan bilangan yang baik untuk mana-mana laman web yang sibuk. Storan tempatan memberi anda sehingga 30GB sebagai tambahan kepada sijil SSL percuma.

Keistimewaan rancangan ini adalah GeoIP. Ini pada dasarnya adalah teknologi canggih yang membantu mengenal pasti lokasi geografi terminal komputer menggunakan Alamat IP-nya. Semasa menghasilkan kandungan dan anda ingin menyasarkan atau menyesuaikannya dengan lokasi tertentu, teknologi ini sangat berguna. Iklan yang disasarkan, pencegahan spam, dan akses terhad berdasarkan lokasi dapat dilaksanakan dengan baik menggunakan GeoIP.

Pelan Premium

Terdapat organisasi yang mengutamakan prestasi laman web mereka secara optimum. Pendek kata, anda tidak boleh membiarkan sesaat pun untuk laman web anda menjadi perlahan atau terkurang. Sekiranya anda pelanggan seperti itu, maka rancangan premium adalah yang anda perlukan. Apa yang istimewa dengan rancangan ini ialah menggabungkan ciri unik persekitaran pelayan tunggal. Sebenarnya, rancangan ini memberi anda persekitaran khusus anda yang lengkap dengan perkhidmatan pelanggan yang disasarkan dan banyak inovasi untuk membolehkan anda memperoleh pengalaman berprestasi tinggi.

Atas sebab ini, rancangan ini sangat disesuaikan dan dapat disusun setelah WPEngine memahami keperluan unik anda. Tidak seperti yang lain yang mempunyai jumlah tetap setiap bulan, rancangan ini tidak mempunyai angka yang jelas. Dengan onboarding yang dikendalikan, sebagai salah satu ciri utama rancangan premium, anda boleh memindahkan laman web anda dengan mudah tanpa mengalami masa henti.

Pelan Gred Perusahaan

Ini adalah rancangan utama dari segi waktu operasi, prestasi, dan skalabilitas yang dimiliki WPEngine. Ini adalah rancangan yang dikhaskan untuk laman web kritikal misi dan mereka yang mengalami lalu lintas yang sangat tinggi. Terdapat lingkungan berkelompok khusus di mana laman web anda dilindungi. Perkhidmatan pelanggan yang dikhaskan untuk rancangan ini adalah berkualiti tinggi.

Sama seperti rancangan premium, rancangan kelas perusahaan telah berjaya untuk memudahkan pergerakan laman. Namun, sesuatu yang benar-benar unik untuk rancangan ini adalah teknologi pengimbang beban. Secara teknikal, load balancing adalah teknologi yang membolehkan anda mengagihkan beban kerja ke sebilangan sumber seperti kluster komputer. Manfaat dari ini adalah penggunaan sumber anda sangat dioptimumkan dan hasil anda dimaksimumkan. Setiap pelanggan yang mengunjungi laman web anda akan menghargai masa respons dan kelajuan laman web yang dikurangkan. Ini juga satu-satunya rancangan yang mempunyai pengurusan akaun strategik, dukungan tiket 24/7, dan prestasi aplikasi.

Kelebihan WPEngine

Menurut statistik yang dikumpulkan dari WPEngine, syarikat itu mempunyai pengalaman dalam menampung lebih dari 60,000 pelanggan yang tersebar di 136 negara di seluruh dunia. Pusat data mereka berada di EMEA, Amerika Syarikat, dan Asia Pasifik. Ini memastikan kelajuan laman web pelanggan sentiasa tinggi tanpa mengira lokasinya. Untuk memanfaatkan pengalaman ini, WPEngine mempunyai kelebihan utama berikut.

Keselamatan Laman Web

Sekiranya anda merupakan perniagaan yang bertujuan untuk menjual produk melalui laman web anda, salah satu perkara yang harus anda cari dan jaminan adalah sijil Secure Socket Layer (SSL). Kelebihan sijil ini adalah bahawa ia melindungi aliran maklumat dari pelanggan anda ke pelayan anda. Keyakinan yang diberikan ini membantu anda memperoleh reputasi yang dapat diterjemahkan menjadi penukaran dengan mudah. Untuk keuntungan pelanggan WPEngine, ada satu sijil SSL percuma yang disediakan untuk sebarang langganan hosting dari peringkat peribadi hingga kelas perusahaan.

Selain itu, WPEngine melakukan scan malware setiap hari dan mempunyai firewall yang kuat yang dirancang untuk menyekat sebarang ancaman. Mereka mempunyai janji bahawa mana-mana laman web yang diretas akan diperbaiki secara percuma oleh pasukan mereka.

Pemasaran E-dagang dan E-mel

Pengkhususan WPEngine dalam ruang hosting WordPress telah hadir dengan banyak faedah lain yang dapat digunakan oleh pelanggan untuk mengembangkan perniagaan dalam talian mereka. Salah satu khazanah ini adalah perpustakaan besar-besaran untuk pemalam sistem pengurusan kandungan yang direka khas untuk e-dagang. Beberapa pemalam termasuk WooCommerce dan Shopify.

Untuk menambah ini, terdapat banyak teknologi pemasaran e-mel seperti Mailflow, Drip, dan DirectIQ. Walaupun dengan sedikit bayaran yang dikenakan oleh syarikat pemasaran e-mel dan e-dagang, anda lebih baik beroperasi dalam ruang ini.

Waktu Kerja yang Hebat

Sebarang perkhidmatan hosting yang bernilai garam perlu mengutamakan masa operasi laman web. Ini semata-mata kerana laman web yang mempunyai waktu yang tidak dapat diramalkan mengecewakan pelanggan dan sebahagian besarnya menjejaskan kebolehcapaian produk dan perkhidmatan yang ditawarkan. Anda benar-benar dapat menguji waktu operasi WPEngine menggunakan alat pemantauan laman web dan membuktikan kestabilannya yang luar biasa. Uptime menyumbang kepada pengalaman web pelanggan dengan lebih luas.

Khidmat Pelanggan

Tidak kira seberapa baik produk itu atau dipasarkan, jika tidak ada pasukan perkhidmatan pelanggan yang kuat untuk menyokongnya, intinya tidak akan ketara. Setelah menyedari bahawa tidak semua orang adalah guru dalam talian, WPEngine menyediakan salah satu barisan sokongan pelanggan yang paling berguna untuk memenuhi pelbagai pertanyaan dari seluruh dunia. Mereka mempunyai talian telefon khusus yang dibuka 24/7 dan bebas tol.

Di samping itu, mereka mempunyai platform sembang langsung dalam talian yang sekali lagi dibuka 24/7 untuk pelanggan berkongsi pengalaman mereka, bertanya dan meminta penjelasan. Platform ini sangat menguntungkan bagi pelanggan Pelan Peribadi kerana ini tidak disediakan dalam sokongan telefon tanpa tol.

Jaminan Wang Dikembalikan

Penyedia perkhidmatan web hosting yang yakin dengan produk yang mereka tawarkan tidak boleh menghindarkan diri daripada memberikan pelanggan mereka sepotong pai sebelum mereka membuat komitmen pembelian. WPEngine jauh melebihi apa yang ditawarkan oleh kebanyakan pesaing mereka sebagai jendela percubaan. Mereka memberikan jaminan wang dikembalikan 60 hari untuk Pelan Peribadi, Pelan Profesional, dan Rancangan Perniagaan. Namun, ini tidak berlaku untuk rancangan hosting web Premium dan Enterprise Gred.

Kelemahan WPEngine

Keistimewaan yang sangat baik dan teknologi inovatif, sebilangan pelanggan merasa terpinggir daripada WPEngine kerana faktor-faktor tertentu antaranya:

 • Had pengunjung – Had jumlah pengunjung yang dapat ditampung oleh sebuah laman web adalah halangan terutama bagi para pemula perniagaan yang ingin memanfaatkan pakej harga rendah.
 • Mahal – Walaupun dengan Pelan Peribadi mereka dengan harga $ 29 sebulan, WPEngine masih mahal berbanding dengan pesaing mereka. Dalam setahun, pelanggan dalam rancangan ini membayar $ 348 yang merupakan jumlah yang sangat besar untuk hanya menjalankan blog.
 • Tiada sokongan telefon untuk Pelan Peribadi – Ini adalah salah satu penurunan besar bagi pelanggan dalam kategori ini kerana mereka akan mengharapkan lebih banyak pada harga tersebut. Ini menjadikan pelanggan bergantung pada sokongan sembang langsung.
 • Kekurangan hosting e-mel – Pelanggan akan mengharapkan hosting e-mel sebagai sebahagian daripada pakej yang ditawarkan oleh WPEngine. Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku dan hingga ke tahap tertentu telah mengecewakan beberapa pelanggan yang harus mencari hosting di tempat lain.

Pokoknya

Melihat kebaikan dan keburukan, WPEngine menawarkan fungsi utama yang dilengkapi dengan ciri-ciri berguna yang dapat memberi anda pendaratan yang lembut ketika ingin membuktikan jejak anda dalam talian. Ciri mesra WordPress menjadikan pengalaman anda bermanfaat terutamanya dengan bantuan perwakilan khidmat pelanggan yang sentiasa dalam talian.